Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Bateria do kluczyka (scyzoryk)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przepraszam z góry ale może wątek jest banalny aczkolwiek chciałem wymienić baterie w jednym kluczyku i po otwarciu trochę się zdziwiłem gdyż widzę coś na wzór małej baterii jak w telefonie komórkowym. Czy to jest taka bateria czy trzeba coś dodatkowo rozebrać/otworzyć i tam są jakieś mini "paluszki". :mysli:

Z góry dziękuje za pomoc i podpowiedź.

Przeszukałem forum ale wszędzie jest info na temat AAAA mini a ja u siebie nie widzę takich baterii :confused4:

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Masz bardzo duży problem kolego. Jak rozpołowisz kluczyk na 2 części to jeszcze nic nie masz. Ale jak rozłożysz tą część bez grotu na połowę (powinieneś widzieć łączenie 2 elementów jak popatrzysz z boku) to ujrzysz bateryjkę. Jest to bateria standardowa jesli dobrze pamiętam CR 2032 3V.

Tylko ja z doświadczenia wiem, że po zmianie bateryjki czyli od momentu rozpięcia tych plastików nawet na 2 s to później nie działał mi pilot otwierania i zamykania! Wtedy musiałem go kodować.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za podpowiedź - sprawdze dokładniej pod kątem tego opisu.

Pozdrawiam

Opublikowano

napewno go będziesz musiał kodować jak rozepniesz nawet na 1s... przerabiałem to ostatnio..

instrukcja kodowania tu http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_dopasowanie_pilotow_centralnego_zamka_i_alarmu-t74077.0.html

da sie też zakodować bez vaga poprzez włożenie kluczyka do drzwi kierowcy i otwieranie i zamykanie auta przekręcając kluczyk i wciskając przyciski otwórz, zamknij na pilocie.. ale jak i co po kolei to już nie wiem

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

napewno go będziesz musiał kodować jak rozepniesz nawet na 1s... przerabiałem to ostatnio..

instrukcja kodowania tu http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_dopasowanie_pilotow_centralnego_zamka_i_alarmu-t74077.0.html

da sie też zakodować bez vaga poprzez włożenie kluczyka do drzwi kierowcy i otwieranie i zamykanie auta przekręcając kluczyk i wciskając przyciski otwórz, zamknij na pilocie.. ale jak i co po kolei to już nie wiem

Pozdrawiam!

Ja ostatnio wymieniałem w dwóch pilotach i nie musiałem nic kodować. W pierwszym wymieniłem od razu a drugi leżał bez baterii klika dni i też działa od razu.

Opublikowano

bateryjka do klucza CR2032 numer części N10528301

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie odgrzeję kotleta, padła mi bateria w jednym z kluczyków (scyzoryk), jak kupię nową to muszę kodować kluczyk vagiem czy nie? mam A4 B7.

dzięki za info :)

Opublikowano

Panowie odgrzeję kotleta, padła mi bateria w jednym z kluczyków (scyzoryk), jak kupię nową to muszę kodować kluczyk vagiem czy nie? mam A4 B7.

Witam nie nie musisz kodować otwórz drzwi kluczykiem włoż kluczyk do stacyjki zapłon i ewentualnie odpal silnik i już działa z pilota zamykanie/otwieranie :oklaski:

Opublikowano

Witam nie nie musisz kodować otwórz drzwi kluczykiem włoż kluczyk do stacyjki zapłon i ewentualnie odpal silnik i już działa z pilota zamykanie/otwieranie :oklaski:

wielkie dzięki :)

• 4 lata później...
Opublikowano

prosta instrukcja wymiany baterii w kluczyku (scyzoryk) audi a4 b6 zawarta jest w poniższym linku:

https://youtu.be/5p4Af7vKKSs

Okazuje się, że sprawa jest banalnie prosta.

1) rozdzielamy element pilona od brzeszczota klucza rozsuwając obie te części.

2) odkładamy brzeszczot klucza i zabieramy się za otwarcie pilota. Część, która wygląda jak (zespolone ogniwo elektryczne) jest obudową pilota.

3) otwieramy (zespolone ogniwo elektryczne :) ) i ukazuje się nam okrągła świecąca bateryjka.

4) teraz pozostaje nam jedynie udać się do sklepu i nabyć takową baterię, którą po kupnie wkładamy do pilota, zamykamy obudowę (zespolonego ogniwa elektrycznego), a na końcu składamy w całość kluczyk zsuwając ze sobą pilota z częścią z brzeszczotem klucza.

Po wykonaniu tych czynności pozostaje nam jedynie cieszyć się na nowo poprawnym zamykaniem i otwieraniem zamków drzwi w naszym audusiu :banan:

ps. właśnie z tego powodu dzisiaj spod sklepu wracałem pieszo do domu bo mi baterii brakło na otworzenie drzwi :facepalm:

Opublikowano

A to nie masz zamka w drzwiach ?

• 5 lat później...
Opublikowano

???