ernius Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Jak to się ma sprawa gdy ukradli auto i policja w trakcie śledztwa odnajduje auto ale pocięte i niekompletne? Dodam że AC w AXA.
szymongt Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 NO odbywa sie tak że jest uznana szkoda całkowita i oddadzą Ci 70% wartości auta, bo reszte możesz sobie sprzedać Tak mi sie wydaje
ernius Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ktoś mi mówił, że może być tak, że dadzą 100% i prawnicy z ubezpieczalni będą ścigać paserów. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.
daniels Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ktoś mi mówił, że może być tak, że dadzą 100% i prawnicy z ubezpieczalni będą ścigać paserów. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie. pod warunkiem że ich złapią
szymongt Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 A jak już ich złapią to pujdą do paki, a jak już pujdą do paki to ubezpieczyciel nie będzie miał z czego ściągać.
ernius Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Złapani.[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2010, 21:18_________________________________________________Słyszał ktoś o czymś takim, że po kradzieży auta ubezpieczalnia chce umowę kupna sprzedaży i kontaktuje się z poprzednim właścicielem auta!!. Także wszyscy co maja auto kupione od handlarza a umowe mają z niemcem to jest probllem.
soolek Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Zdarzają się podobno takie przypadki. Teoretycznie nie mają prawa. Teoretycznie nie musisz mieć takiej umowy, ale zawsze mogą Ci kazać wziąć kopię z wydziału komunikacji - inaczej pewnie będą przeciągać wypłatę. A jak im dostarczysz umowę z niską kwotą, to Cię pewnie podpi... celnikom i będę mogli się wypiąć na Ciebie, bo samochód sprowadzony z naruszeniem prawa, czyli zaniżona cena. Ale to trzebaby poszukać w internecie, albo skonsultować się z jakimś prawnikiem, czego tak naprawdę mogą żądać.
Mroczko Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Ja mam kupione autko z niemiec i nie sądze abym potrzebował umowy kupna do AC. Mam ubezpieczenie, autko znika to dostaję $ wg stawek - ale jeszcze sie dowiem bo mam znajomego w ubezpieczalni _________________ auto giełda i euro giełda
moskal Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 NO odbywa sie tak że jest uznana szkoda całkowita i oddadzą Ci 70% wartości auta, bo reszte możesz sobie sprzedać Tak mi sie wydaje dlaczego akurat 70% ???
EnDrIu` Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 A jak im dostarczysz umowę z niską kwotą, to Cię pewnie podpi... celnikom i będę mogli się wypiąć na Ciebie, bo samochód sprowadzony z naruszeniem prawa, czyli zaniżona cena. PZU ma taki zapis jak przytoczył edmondo, jesli samochod jest nielegalnie w kraju nie wypłacą $$$. Przeczytaj w OWU czy masz ten sam zapis w AXA.Z resztą dobrze się zwrócić o pomoc tutaj http://www.rzu.gov.pl/
Rekomendowane odpowiedzi