Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nowe zawieszenie czy regenerowane?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,wczoraj dowiedziałem sie że mam całe zawieszenie z przodu zużyte.Propozycją było kupno zestawu zawieszenia.Ale jedynie na co mógłbym zobie pozwolic to na tańsze firmy Master sport.Czytałem pozytywne jak i negatywne opinie ale także natknąłem sie na opcje regenerowania zawieszenia w róznych zakladach.Natknąłem sie na polecany warsztat w Katowicach gdzie dają gwarancje na wykonianie.Co o tym sądzicie?Może znacie jakis dobryt warsztat gdzie regeneracje zrobią?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

No własnie to jest to ze mnie nie stac na taki wydatek do tego jeszcze robota i wyjdzie z 1800:(:(Szukam jakiejs alternatywy i własnie ta regeneracja jest ciekawe.Bo jakos bardziej bym mial zaufanie do regeneracji niz do nowych ale z tej niższej półki

Opublikowano

jak chcesz podetrzec d....e szkłem to na pewno sobie ja pokaleczysz

Opublikowano
  • Autor

Ciekawa porada :>Może ktos ma inne zdanie bądz mi cos doradzi.

Czy 400zł za wymiane zawieszenia to dużo?

Opublikowano

Czy 400zł za wymiane zawieszenia to dużo?

W normie za cały przód.

Opublikowano

wszystko zalezy od regionu,

250-300zł to odpowiednia kwota za wymianę

Opublikowano

ja zapłaciłem 250zt za wymianę i 50zt za geometrie

Opublikowano
  • Autor

A odnośnie tej regeneracji nikt nie ma zdania więcej o tym?

Opublikowano

A odnośnie tej regeneracji nikt nie ma zdania więcej o tym?

Pewnie dlatego, że nikt się tutaj nie bawi w regenerowanie zawieszenia. Na zawieszeniu nie powinno się oszczędzać.

Poza tym kupując nowe zawieszenie dostaje się zwykle gwarancje, która na 100% dłuższa od tej na regenerowane zawieszenie.

Opublikowano

popieram poprzednią wypowiedź regenerować to można rozrusznik lub alternator a nie zawiechę także jeżeli stać na auto to i na części trzeba mieć kasę. :mysli:

Opublikowano

Właśnie to jest problem wielu Polaków, kupują samochód na który ich nie stać a potem płacz, że trzeba amortyzatory/wahacze/rozrząd wymienić. I tak oszczędzają na czym się da: regenerowane zawieszenie, regenerowane wahacze etc. A poźniej: "auto z nieznanych przyczyn zjechało na przeciwny pas jezdni". Tak się kończy oszczędzanie na zawieszeniu.

Opublikowano

ja byłem okrutnie zdziwiony gdy mechanik oddał mi tydzień temu stare wyjęte wahacze a czym byłem zdziwiony oczywiście datą na wahaczach a była tam data październik 2002r. :shocked: czyli jeszcze fabryka a auto 250tyś w kołach bo na zegarku jedyne 150tyś (gest sprzedawcy :evil:)

teraz znów założony LEMFORDER ale na naszych drogach można zapomnieć o takich przebiegach.

Opublikowano

Jak komuś się uda na naszych drogach zrobić 50 tyś na oryginalnym zawieszeniu to będzie cud mam namyśli Wrocław dziura na dziurze

Opublikowano

Razem z wymianą zawieszenia tj zmiany seryjnego na obniżone i utwardzone wymieniałem wahacze. Napisałem na nich korektorem aktualny przebieg. Robię test, czy wytrzymają więcej czy mniej niż na seryjnym zawieszeniu.

Opublikowano

ja wymieniłem w sumie 3 górne wahacze, wszystkie które wyjąłem miały date 12.97 a auto z poczatku 1997 roku , obecnie 180 000 na liczniku. Oczywiscie wszystkie były Lemfordera . Dolne wahacze zostawiłem , bo nic nie puka , a są również ORI , daty takie same jak na górnych wahaczach.

zawieszenie 1 BE i ubiegły rok na felgach 18 cali przejeździłem.

takze dobrej firmy wahacze jedneak potrafią sporo wytrzymać.

Opublikowano
  • Autor

Zdecydowałem sie jednak na te Lemfordery:)Długo myslalem czy wydac mniej na Mastery czy dołozyc i kupic faktycznie cos lepszego.Szukajac szukajac natknąłem sie na te Lemfordery i mam nadzieje ze bede zadowolony.Jutro jade do warsztatu.I aż ciekaw jestem jak to bedzie teraz w auce:)

Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc

Opublikowano

Z tańszych, febi będzie dobrym wyborem. Nie są aż tak drogie ale nie są specjalnie tanie. Chyba najlepszy stosunek ceny do jakości.

Opublikowano

Na forum passata natknałe sie na temat regenerowani zawieszenia i wypoawiadało sie kilku taksówkarzy i bardzo chwlili regenerowane zawieszenia w białymstoku. Testowali rózne od tanich po lemy i podobno na tych z regeneracji najwięcej tysiaków przejchali. Ja tak sie zastanawiam, ze jak moze padna i akurat do wymiany bedą gumy simerbloka to dotoczę sobie z poluretanu zółtego i zobacze jak wtedy będzie sie jeździć.

Panowie a jak wymieniacie swoje wahacze to co najczęsciej jest padnięte? Simerbloki czy swoznie wybite?