misznax Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Witam, jak w temacie - probuje na wszystkie sposoby nastawic zegarek, krece galeczkami, krece wciskajac galeczki nic... zegarek ani drgnie, co zrobic zeby go nastawic? w koncu funkcjonuje prawidlowo lecz pokazuje zla godzine... jak nacisne lewe pokretlo na gornym wyswietlaczu pokazuja sie rozne ikony lecz nie wiem co one tak wlasciwie znacza, jak wcisne prawy resetuje mi licznik prosze o pomoc, pozdrawiam
Hosse88 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 z tego co pamietam to chyba wlasnie jedno pokretlo sie wyciaga czy tam wciska i wtedy godzina sie zmienia, jak wyciagniesz (albo wciscniesz) raz to przeskakuje o minute, jak przytrzymasz w pozycji wyciagnietej (albo wcisnietej, nie pamietam) to przeskakuje automatycznie co minute z tym ze szybciej, jesli tak probowales, chyba cos tam Ci sie spsulo.
blejk83 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Wyciąga się,krecac zmieniasz jasność podświetlenia
klysek Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 dzieki wam bo jak przestawialem godzine w zegarku z zimowego czasu na letni tez nie moglem dojsc jak sie to robi i krecilem w lewo i prawo po czym zauwazylem ze cala szafa ledwo swieci :gwizdanie: i myslem ze zaraz bede musil ja wyjmowac i zarowki wymieniac a to zmniejszylem podswietlenie
misznax Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 rewelacja, dzieki panowie;) poszlo bez problemow... nie sadzilem ze zegar analogowy moze byc az w takim stopniu elektroniczny;) do zamkniecia pozdrawiam
MietekXD Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Lewe pokrętlo pociąga się do siebie i wskazówki same przeskakują do przodu.
manny90 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Swoją drogą męcząca sprawa ustawienie zegara w B5...
Bonio86 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 ja zauwazylem ze ten zegarek bynajmniej w mojej b5 wali w czlona,po jakims czasie poprostu opoznia czas,po paru tygodniach/miesiac czasu potrafi spowolnic zycie o pare ladnych min hehe
dziadekM Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam. Podepnę się pod temat bo podobny. Od czasu do czasu zatrzymuje mi się zegarek. Jednak od dzisiaj zaczął iść do tyłu. Nawet jak chcę nastawić to idzie do tyłu. Co to może być? Miał ktoś taki problem?
dziadekM Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 Jakiś czas był spokój ale znowu idzie do tyłu...pomocy
Fido Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 Znaczy się uszkodzony. Sam go nie naprawisz. Najlepiej wymienić na używkę.
Rekomendowane odpowiedzi