franc8 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Witam mam problem z logowaniem w trybie Basic setings. Wydaje mi się że w ogóle nie wchodzi w ten tryb, próbowałem vagiem 3.11(full version) i polskim vagiem 4.9 rezultat ten sam. W grupie 03 nic się nie dzieje, 04 nie ustawia się late, grupy 11 nie mogę logować (pisze że grupa niedostępna). O co chodzi ? Może jest jakaś blokada w sterowniku?
przemik Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 W Twoim sterowniku to norma. Wszystko jest OK.
franc8 Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Opublikowano 10 Maja 2010 czyli mam sie nie przejmować- po prostu się nie da zrobić logów basic seting
vauxhall95 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Ja tez nie moge zrobic tych logow.Normalka w tym roku.
franc8 Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Opublikowano 10 Maja 2010 uff ulżyło mi. Temat zamknięty można skasować
a4dg Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Mam ten sam problem, więc może panowie powiecie jakie grupy można logować w ANF 96' swoja drogo w jakiej grupie robi się logi dynamiczne bo zaczynam dopiero prace z vagiem probowałem dziś robić logi dynamiczne ale nic mi się nie zapisało a w czasie pomiaru wyskakiwał error w miejscu parametrów. Szukałem na forum iczytałem opis jak krok po kroku zrobić logi ale jakos nie do końca to zrozumiałem. Prosiłbym o taka krótką instrukcję co i jak włączyc aby zrobić logi oraz jakie logi powinienem zrobić, nie chcę zakładać nowego tematu. Z góry dziekuję.
TimekPK Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 A czy można jakoś włączyć w AFN cykliczne ruchy sztangą od łopatek w turbinie tak jak np. w AWX Basic Settings grupa 11?
przemik Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Mam ten sam problem, więc może panowie powiecie jakie grupy można logować w ANF 96' swoja drogo w jakiej grupie robi się logi dynamiczne bo zaczynam dopiero prace z vagiem probowałem dziś robić logi dynamiczne ale nic mi się nie zapisało a w czasie pomiaru wyskakiwał error w miejscu parametrów. Szukałem na forum iczytałem opis jak krok po kroku zrobić logi ale jakos nie do końca to zrozumiałem. Prosiłbym o taka krótką instrukcję co i jak włączyc aby zrobić logi oraz jakie logi powinienem zrobić, nie chcę zakładać nowego tematu. Z góry dziekuję. Wszystko jest tutaj - http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html wystarczy sie przylozyc do lektury. [br]Dopisany: 25 Maj 2010, 10:46_________________________________________________ A czy można jakoś włączyć w AFN cykliczne ruchy sztangą od łopatek w turbinie tak jak np. w AWX Basic Settings grupa 11? Wystarczy wlaczyc 011 Basic Settings - warunek - sterownik silnika musi oblsugiwac te funkcje.
a4dg Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 przemik doskonale wiem że procedura diagnostyczna jest opisana właśnie tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html. Ale jak zaznaczyłem nie do końca jest dla mnie zrozumiała, swoją drogą potrafię korzystać z funkcji jaką jest . Teraz się okazuje że w ANF ie (nie każdym) nie loguje się BS, gdzie to jest napisane w ww linku ?? . Proszę o czytanie tekstu ze zrozumieniem a nie podawanie linku którego analizowałem ze sto razy. Jak zaznaczyłem nie chcę zakładać nowego wątku bo nie o to mi chodzi. Wracając do tematu dziś ponownie zrobiłem logi dynamiczne, już error mi nie wyskoczył ( zwiększyłem w ustawieniach portu ilość przesyłanych danych) nie wiem czy dobrze ale po sprawdzeniu logów grupy 011 okazało się że parametry mam zapisane do 3tyś obr a silnik kręciłem do 4,5 więc gdzie się zgubiło 2,5 tyś obrotów. Może mi podpowiecie co źle robię dodam że grupa 003 jest zapisana prawidłowo do 4,1 tyś.
przemik Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Ale jak zaznaczyłem nie do końca jest dla mnie zrozumiała Heh setki chlopaków korzysta z tego linka i przychodzi z poprawnie wykonananymi logami, czesto po raz pierwszy. W czym wiec problem?
franc8 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Opublikowano 25 Maja 2010 a4dg ja też jestem z dąbrowy górniczej . Jak coś to służę pomocą - co prawda expertem nie jestem ale logi potrafię zrobić na pw wyślę Ci mój nr. tel.
TimekPK Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 zdejmujac i wkladajac wezyk a coś więcej? jak zdejmę to co się będzie działo, łopatki otwarte czy zamknięte, bo turbo przeładowuje i chcę wykluczyć zapieczone łopatki Wystarczy wlaczyc 011 Basic Settings - warunek - sterownik silnika musi oblsugiwac te funkcje. Jakby obsługiwał to bym się nie pytał:], myślałem może że jest inny numer grupy albo coś w tym stylu. Tak czy siak to dzięki za zainteresowanie.
gosc2500 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 WItam Wszystkich. Też jestem początkującym VAG-owiczem i mam ten sam problem. Też posiadam A4 AVANT z 96r i dzisiaj próbowałem podpinać vaga do autka żeby sprawdzić te logi statyczne BS dla grupy 004 i czekałem na to LATE ale nic nie wyskoczyło . Z wypowiedzi którą cytuje wnioskuje że prawdopodobnie w mojej wersji nie loguje się BS. Pytanie czy tylko grupy 004??? Czy może pozostałe też nie :000,003,011 ? Dziękuje za pomoc i informacje. Pozdrawiam przemik doskonale wiem że procedura diagnostyczna jest opisana właśnie tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html. Ale jak zaznaczyłem nie do końca jest dla mnie zrozumiała, swoją drogą potrafię korzystać z funkcji jaką jest . Teraz się okazuje że w ANF ie (nie każdym) nie loguje się BS, gdzie to jest napisane w ww linku ?? . Proszę o czytanie tekstu ze zrozumieniem a nie podawanie linku którego analizowałem ze sto razy. Jak zaznaczyłem nie chcę zakładać nowego wątku bo nie o to mi chodzi. Wracając do tematu dziś ponownie zrobiłem logi dynamiczne, już error mi nie wyskoczył ( zwiększyłem w ustawieniach portu ilość przesyłanych danych) nie wiem czy dobrze ale po sprawdzeniu logów grupy 011 okazało się że parametry mam zapisane do 3tyś obr a silnik kręciłem do 4,5 więc gdzie się zgubiło 2,5 tyś obrotów. Może mi podpowiecie co źle robię dodam że grupa 003 jest zapisana prawidłowo do 4,1 tyś.
vauxhall95 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 W AFN do 97 Nie bedzie late i early -GRUPA 04 Nie bedzie EGR OFF i EGR ON(badz aktywny i nie aktywny)-GRUPA 03 Nie bedzie 011 wogole Jedynie 000BS jak w kazdych innych dziala
gosc2500 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Witam Dziękuje za informacje i szkolenie. Skoro nie wyskoczy w moim modelu LATE i EARLY oraz EGR ON i EGR OFF to wogóle trzeba sobie odpuścić logowanie tych grup 003 i 004 ?? Czy może tylko nie czekać na te komunikaty i robić LOGI bez nich? A czy grupy normalne w próbie statycznej: 000,001,003,004,007,013,014,018 i 023 będą mogły być prawidłowo zbadane?? Bardzo dziękuje za zrozumienie i proszę mnie jeszcze troszkę uświadomić Pozdrawiam W AFN do 97 Nie bedzie late i early -GRUPA 04 Nie bedzie EGR OFF i EGR ON(badz aktywny i nie aktywny)-GRUPA 03 Nie bedzie 011 wogole Jedynie 000BS jak w kazdych innych dziala [br]Dopisany: 10 Październik 2010, 12:18_________________________________________________Witam Dziękuje za informacje i szkolenie. Skoro nie wyskoczy w moim modelu LATE i EARLY oraz EGR ON i EGR OFF to wogóle trzeba sobie odpuścić logowanie tych grup 003 i 004 ?? Czy może tylko nie czekać na te komunikaty i robić LOGI bez nich? A czy grupy normalne w próbie statycznej: 000,001,003,004,007,013,014,018 i 023 będą mogły być prawidłowo zbadane?? Bardzo dziękuje za zrozumienie i proszę mnie jeszcze troszkę uświadomić smiley Pozdrawiam Cytat: vauxhall95 Dzisiaj o 07:52 W AFN do 97 Nie bedzie late i early -GRUPA 04 Nie bedzie EGR OFF i EGR ON(badz aktywny i nie aktywny)-GRUPA 03 Nie bedzie 011 wogole Jedynie 000BS jak w kazdych innych dziala
Rekomendowane odpowiedzi