Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o radę - wtryski 216

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oddałem pompę wtryskową do regeneracji bo moja się skończyła :gwizdanie:

Wstawiam pompę 11, seryjne wtryski mam również do ustawienia.

Teraz pytanie czy to dobry interes dorzucić 360 zł za 4 końcówki wtrysków 216?

1700zł za pompę

250 zł za diagnozę i regulację wtrysków czyli w sumie 1950 zł za wszystko.

a w drugim przypadku 1700zł pompa + 250+360zł (wtryski 216)= 2310zł

Czy 2310 zł to dobra cena za pompę 11 i założenie i ustawienie wtrysków 216??

Auto stoi w Nadarzynie u pana Podkowińskiego, więc raczej nie odwali fuszerki :gwizdanie:

Opublikowano

Jakiej firmy te 216-tki? 360,00 za 4 sztuki to bardzo niska cena. Bosch odpada, Bosio raczej też.

Opublikowano
  • Autor

Włoskie, zapomniałem firmy. 90zł za sztukę.

Szczerze mówiąc to już się zdecydowałem.

Chciałem usunąć temat ale nie mogę usuwać tematów w dziale technicznym :gwizdanie:

Opublikowano

Pewnie wtryski Fratelli Bosio własnie :gwizdanie: Cene pewnie tez masz ulgowo za to że kompleksowo robisz u nich :good:

Opublikowano
  • Autor

Tak, to właśnie takie wtryski.

W Nadarzynie zamawiają, montują i kalibrują wtryski. Kilka osób z forum tam już w tej sprawie przyjeżdżało :)

Opublikowano
  • Autor

Wziąłem w końcu Fratelli Bosio 125zł za sztukę.

Czekam na odbiór auta ale chyba dziś się nie wyrobią ;(

Opublikowano

Panowie a dobre te wtryski?Chodzi mi po głowie wymiana i program.Czy w moim AHU też trzeba przestawiac pompe?Armistead możesz się zorientowac ile by mnie to kosztowało(wtryski + ustawienie pompy czy wtrysków)

Opublikowano
  • Autor

Wiele osób z forum je brało i chyba nie narzeka. Nie mam przy sobie rachunku ale później sprawdzę ile to u mnie kosztowało.

Najlepiej zadzwonić do Nadarzyna i spytać ile by to kosztowało.

606 820 768

Opublikowano

Dzięki!Na pewno zadzwonię bo muszę coś zrobic,a bez wtrysków to ani rusz.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki!Na pewno zadzwonię bo muszę coś zrobic,a bez wtrysków to ani rusz.

Żebyś wiedział, u mnie po wymianie pompy i wtrysków samochód idzie jak burza.

Chociaż powiem Ci, że do mocy człowiek się szybko przyzwyczaja i zaraz chce się więcej :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda, że do pompy 11mm brałeś 216 ja już bym brał 230. 216 są dobre i w zupełności wystarczalne do pompy 10mm ale jak bawić się w 11 to już na całego.. :) No ale to zależy w ile kucy uderzasz.. :)

Opublikowano
  • Autor

Szkoda, że do pompy 11mm brałeś 216 ja już bym brał 230. 216 są dobre i w zupełności wystarczalne do pompy 10mm ale jak bawić się w 11 to już na całego.. :) No ale to zależy w ile kucy uderzasz.. :)

To generalnie było tak, że była uszkodzoną pompę więc była okazja do wymiany na większą. Tak samo było z wtryskami.

Auto miało jeździć, moc była tak jakby przy okazji. W planach jest zmiana turbiny i kolektora, może fmic i strojenie.

• 2 lata później...
Opublikowano

A powiedzcie mi..

Miałem serie AFN,

Weszło turbo AWX + wtryski 0.230 i spalanie w trasie jak było przy 90km/h ok. 4,3L teraz mam 6L jak jade 120-130 to zjada prawie 7. Miasto 9L..

To normalne?

Program był pod to pisany, jest prawie 170km i 370nm.

To normalne spalanie przy wtryskach 0.230? Bo mi sie wydaje ze za dużo zjada paliwa..

Opublikowano

1700 zł za pompę 11" ?

Jak chcesz to coś wystawię na sprzedaż - interesuje Cię turbo z silnika BRD za 900 zł z tygodniową gwarancją ?

Opublikowano

a powiedzcie jak to jest z przerabianiem pomp 10ątek na 11? poprzez zmiane tłoczka i fali? Sprawdza się to czy lepiej szukać normalnej 11nastki

Opublikowano
A powiedzcie mi..

Miałem serie AFN,

Weszło turbo AWX + wtryski 0.230 i spalanie w trasie jak było przy 90km/h ok. 4,3L teraz mam 6L jak jade 120-130 to zjada prawie 7. Miasto 9L..

To normalne?

Program był pod to pisany, jest prawie 170km i 370nm.

To normalne spalanie przy wtryskach 0.230? Bo mi sie wydaje ze za dużo zjada paliwa..

Normalne, wkońcu te wtryski leją już jak z wiadraq to co oczekiwałes że spalanie spadnie:facepalm: chociaż i tak sa zbyt wydajne jak na 10ke:whistling:

---------- Post dopisany at 14:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:05 ----------

a powiedzcie jak to jest z przerabianiem pomp 10ątek na 11? poprzez zmiane tłoczka i fali? Sprawdza się to czy lepiej szukać normalnej 11nastki

mam przerobiona od dawna i polecam:wink:

Opublikowano

Kowi no wlasnie ja swoją przerobiłem u Podkowińskiego w Nadarzynie, pojechałem do Rogala z tym a Rogal stwierdził że lipa taka przeróbka pompy... na gratach turbo awx,ssący awx, fmic +0,216 wyszło...131km i chmura czarnego dymu za mną... Pojechałem z wykresem do Podkowińskiego zszokowany tym wszystkim, odstawiłem im auto na 3 dni... i pompa okazała się sprawną w 100% jednak..podmieniliśmy wtryski na inne 0,216 - tym razem Bosch'a i auto zaczęło jechać ( turbo 1,5bara pompuje).

Teraz pytanie, jechać jeszcze raz na korekte programu do Rogala? Czy zostawić ten co jest teraz?

I kolejne pytanko...może trochę odbiegające od tematu: auto przed regeneracją pompy na ciepłym silniku ledwo co zapalało ( pompa totalny trup ) a teraz na nowej pompe, nowych wtryskach...jest lepiej bo auto w miare odpala na ciepłym ale nie jest tak jak pownno byc.

Czy to kwestia rozrusznika i akumulatora? Czy ciągle problem leży po stronie pompy?

Opublikowano

To ja nie wiem, ja przerabiałem zaraz po Armisteadzie swoją i jak mielismy podobne graty, wyniki wyszły bardzo podobne 5km róznicy(165 vs 170), a moment to samo:wink:, u mnie pamietam po pierwszym hamowaniu było 160km jeszcze na starym sofcie, po korekcie momentu doszło wiecej, wiec z twoimi gratami powinno być ok 170km po wystrojeniu

jak porównywałem do wykresów na tych gratach (AWX+216+FMIC) ale z 10tką to spora róznica polegała na momencie obrotowym, ale przewaznie wynik wychodził w okolicach 160km, takze ta przerobiona pompa dawała te 10km wiecej, ale wpływ miały na to 216ki - były w tym wszystkim ogranicznikiem przy 230kach mozna było atakowac przedział 170-180km(ja mam turbo hybrydowe wiec mozna by ustawic te 1,65bara)

---------- Post dopisany at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany at 16:53 ----------

Ale to finalnie po strojeniu wyszło Ci to 131km? Jełsi tak to jedź na korekte, bo to ewidętnie cos kulało w tym silniku, ja podczas jednego strojenia miałem awarie czujnika temp totalnie nie dał orady wystroic auta, miałem wiec lajtowy soft(wówczas pod AWX+216), w miedzy czasie doszły graty, i z tymi gratami ten soft wypluł 160km i poszła korekta na obecny stan

Opublikowano
Kowi no wlasnie ja swoją przerobiłem u Podkowińskiego w Nadarzynie, pojechałem do Rogala z tym a Rogal stwierdził że lipa taka przeróbka pompy... na gratach turbo awx,ssący awx, fmic +0,216 wyszło...131km i chmura czarnego dymu za mną... Pojechałem z wykresem do Podkowińskiego zszokowany tym wszystkim, odstawiłem im auto na 3 dni... i pompa okazała się sprawną w 100% jednak..podmieniliśmy wtryski na inne 0,216 - tym razem Bosch'a i auto zaczęło jechać ( turbo 1,5bara pompuje).

Teraz pytanie, jechać jeszcze raz na korekte programu do Rogala? Czy zostawić ten co jest teraz?

I kolejne pytanko...może trochę odbiegające od tematu: auto przed regeneracją pompy na ciepłym silniku ledwo co zapalało ( pompa totalny trup ) a teraz na nowej pompe, nowych wtryskach...jest lepiej bo auto w miare odpala na ciepłym ale nie jest tak jak pownno byc.

Czy to kwestia rozrusznika i akumulatora? Czy ciągle problem leży po stronie pompy?

U mnie jest podobnie na cieplym trzeba z deczka pokrecic zeby zapalil na zimnym nie ma problemow,1 pompa ktora kupilem palila od kopa ale dymilo na niej na cholera i auto nie jechalo,2 pompa byla ok trzyma i dawkuje ponoc b.dobrze ale ten problem z paleniem na cieplym...ponoc takie zachowanie(slabe odpalanie) to wina pompy tak sie tuner wypowiadal co mi to stroil...