Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy sylwestrowej🥂🎇 ​
IGNOROWANY

[B5 AFN] Problem z licznikem kilometrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanie kolega pojechał na skasowanie ins2 do pseudo mechanika ins2 skasowana ale pojawił sie problem po wyczynie tego machera licznik nalicza kilometry przejechane ale jak zgasi sie auto to wraca poprzedni stan licznika co sie stało albo co pseudo mechanior zepsuł silnik afn 1.9 tdi 110ps 1996 za usługe skasował go 50 zeta i po ponownej wizycie wypiera sie ze on nic nie zepsuł i że to jakis impulsator padł i jest do wymiany napiszcie gdzie szukac tego impulsatora albo co robić ps jeśli to nieodpowiedni dział to prosze o info gdzie mam umiescic zapytanie [br]Dopisany: 23 Maj 2010, 19:35_________________________________________________wpadliśmy na pomysł aby przełożyć licznik od mojego autka chyba nic sie nie może stać mam takie same co sądzicie o tym :mysli:

Opublikowano

napisz na spotach malopolskich , niech ktos sie podepnie i sprawdzi ci ten licznuk , moze teaz usunie to co tamten spartolil

Opublikowano

Kasowanie inspekcji nie może w żaden sposób wpłynąć na występującą usterkę, chyba że grzebał w epromie tylko po co? takie rzeczy występują po niefachowej korekcie przebiegu :>

Opublikowano

a kasowanie inspekcji to nie jest zmiana bajtów w eepromie???.... Twój kolega wie jakim sprzętem robił to ten jegomość?? Kilometry dzienne się kasują po wyłączeniu zapłonu czy poprostu nie zapamiętuje przebiegu i wraca do poprzedniego. Nabija normalnei km??. LIcznik możecie spokojnie przekładać jeśli obaj macie 96 rok to immo w puszce.

Opublikowano

dziś przełozylismy licznilki i jest ok wiec ten pseudo mechanior zepsul cos w liczniku kolesia i czy da sie to naprawic :mysli:

Opublikowano

Da się. Podrzuć mi licznik, to popróbujemy.