szczuraz Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Witojcie . Jest to kolejne audi które kupiłem 19.03.2010 pod wpływem impulsu i całkowitego wybraku zdrowych modeli na rynku . krótkie streszczenie : rok : 1997 deklarowany przebieg w momencie zakupu 197 tyś z wypasów : el szyby , lustra , drewno , klimatron , grzanie d*py , lampy przednie z halo , tył pierwszy lift . Jeszcze kilka by się znalazło ale sami na fotkach zobaczycie . te zdjęcia były robione tydzień po zakupie Potem doszło audio : Radio Alpine , wzmacniacz magnat , tuba infinity + box pod aktywny tylny zestaw. Po pewnym czasie doleciały kierunki USA ( aktualnie już podłączone ) i Fele z S6 plus A tu fotki które robiłem zaraz po dojściu felg i kierunków : Aktualnie auto czeka na nową przepustnicę i Fmic co będzie dalej ... wszystko zalezy od dostępnych środków na moim koncie . AKTUALIZACJA FOTEK: AKTUALIZACJA FOTEK: no i wykres po zrobieniu elektroniki Aktualizacja fotek:
maja-m Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Ściągnij tą lotke z dupska, silniczek taki sam jak mój ale nie moge sie dopatrzeć jaka to wieś we Wrocku
Bogumił Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Eeee.. dlaczego ma lotkę ściągać? Ja co prawda nie mam lotki ale uważam że tyłowi b5 "czegoś brakuje" - z lotką nie wygląda tak źle. szczuraz w pierwszej kolejności zmień kierownicę na poliftową (najlepiej na wersję S-Line).
Armi Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Właśnie tył b5 jest tak wyprofilowany, że ma "seryjny" spojler. Nie potrzeba dodatkowego.
LAKIER88 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 kiera od rs 3 ramienna znaczki tył kosz wraz z lotką lotna to do e36 nie audi !! dekielki na alusy te co masz polerka końcówek wydechu i bedzie ładnie pozdrawiam
szczuraz Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Opublikowano 26 Lipca 2010 iera od rs 3 ramienna znaczki tył kosz wraz z lotką lotna to do e36 nie audi !! dekielki na alusy te co masz polerka końcówek wydechu i bedzie ładnie pozdrawiam co do kiery ... w cabrio miałem od s2 i taka też bym chciał zaadoptować Ew. UFO . Lotka zostaje bo klapa pod nią prawdopodobnie żyje swoim życiem . Dekielki mam 3 i szukam 4 na alledrogo . Polerka końcówek odbyła się tydzień po zakupie ( nie obeszło się bez papieru 2000 na mokro ) nie moge sie dopatrzeć jaka to wieś we Wrocku Muchobór Mały Foty robione u mnie pod domem i za CPN`em obok hotelu Diament Właśnie tył b5 jest tak wyprofilowany, że ma "seryjny" spojler. Nie potrzeba dodatkowego. Mnie to nie grzeje ani nie ziębi . Znaczek 1.8T zniknie na korzyść 1.6 ale to dopiero po programie . [br]Dopisany: 27 Maj 2010, 13:06_________________________________________________pora na mały update ... Przeszedłem w tak zwanym międzyczasie nierówną walkę z przepustnicą ( wyleciała stara przyszła nowa ) . Nie rozwiązało to problemu z położeniem przepustnicy ( a właściwie z błędem Vag odpowiedzialnym za to ) . Po zwiedzeniu kilkunastu warsztatów zajmujących sie grupą VAG ( w których kazano kupować mi coraz to nowe przepustnice ) zacisnąłem poślady i wybrałem się do DynoSoft`u we Wro . Jakież było moje zdziwienie gdy w 3-5 minut dostałem odpowiedź na pytanie co jest uwalone w moim silniku ... Winowajcą okazało się być ECU . Zamówiłem więc ECU ... przepustnica została zaadoptowana i ... okazało się że ECU które dostałem w paczce jest uwalone ... :ranting1: Jedyny plus jest taki że nie muszę już szukać przepustnicy ... bo mam sprawną . Czekam na powrót naszego forumowicza z urlopu i mam nadzieję że wywiąże się jakoś z tej sytuacji ( wiem że ma jeszcze 2 inne ECU ) . Miałem nadzieję , że w lipcu bedę już po programie w dyno ... niestety jak zwykle życie zweryfikowało plany . Powoli czas na jakiś niższy zawias , jak tylko A4 zacznie śmigać zostanie uwalone bliżej gruntu . Tymczasem chciałem pozdrowić mojego niezawodnego , prostego w obsłudze ( 8v i gaźnik ) i nie wymagającego wkładu finansowego ( od 5 lat ) Hyundaia dzięki któremu nie dostałem jeszcze ataku ku*wicy jeżdżąc MPK . :gwizdanie:
moskal Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 (najlepiej na wersję S-Line). a było coś takiego ???? napisz dokładnie co ci sie działo z przepustnicą bo tez mi cały czas wywala błąd na vagu , zmieniłem przepustnice na drugą używke i jest to samo.
SebaMC Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Fajne wozidło, powiedz tylko ile za niego dałeś, bo sam takiego chce wychaczyć Co do planów to zamiana znaczka 1.8T na 1.6 niektórych na drodze może zaskoczyć, ciekawy pomysł... pozdro
moskal Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Co do planów to zamiana znaczka 1.8T na 1.6 niektórych na drodze może zaskoczyć, ciekawy pomysł... pozdro co ty gadasz, one ida prawie tak samo
SebaMC Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Co do planów to zamiana znaczka 1.8T na 1.6 niektórych na drodze może zaskoczyć, ciekawy pomysł... pozdro co ty gadasz, one ida prawie tak samo No tak, prawie, 1.8T idzie nieco lepiej
wojciu0308 Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 ladny furacz tuba ale tego1.6 to juz tak nie obrazajcie kola sie tocza? tocza lepsze to niz MPK
SebaMC Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 ladny furacz tuba ale tego1.6 to juz tak nie obrazajcie kola sie tocza? tocza lepsze to niz MPK Nikt tutaj (a na pewno ja) nie obraża 1.6, sam miałem 1.6 i koła się toczyły
MAGIC87 Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Co do planów to zamiana znaczka 1.8T na 1.6 niektórych na drodze może zaskoczyć, ciekawy pomysł... kox Nie ty pierwszy to robisz :naughty: nie jeden sie u mnie przejechał :gwizdanie:
szczuraz Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 (najlepiej na wersję S-Line). a było coś takiego ???? napisz dokładnie co ci sie działo z przepustnicą bo tez mi cały czas wywala błąd na vagu , zmieniłem przepustnice na drugą używke i jest to samo. Sprawa rozbija się o uwalone ECU . Zaczyna adaptację po czym zrywa / nie zapisuje ustawień . Dopiero chłopaki z DynoSoftu powiedzieli mi co jest uwalone . Kupiłem inne ECU przewalili mi immo i przepustnicę dało radę zaadoptować . Niestety w zanabytym kompie jest uwalona część odpowiadająca za lokalizację położenia wału , co za tym idzie auto nie dostaje iskry w odpowiednim momencie ; strzela , kicha , nie wchodzi na obroty . [br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 09:46_________________________________________________a co do tuby ... dopóki wygląd auta d*py nie urywa to niech chociaż dobrze zagra
SebaMC Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 a co do tuby ... dopóki wygląd auta d*py nie urywa to niech chociaż dobrze zagra No tak .. średniawo :gwizdanie:
szczuraz Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 średniawo :gwizdanie: co znaczy średniawo ? chodzi Ci o wygląd czy o granie ?
Rekomendowane odpowiedzi