Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] A4 B7 S-Line -> Silver Arrow aka Silber Pfeil :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto kupilem 2 lata temu z 05. 2005r. jako ze mialo gwarancje do niedawna nie kombinowalem przy nim za wiele aby panowie nie mieli powodu aby sie dopier...

tutaj troche z wyposarzenia ktore bylo na standardzie.

Silnik 2,5TDI BDG 163PS

Wyposażenie:

- pakiet s-line

- kolor silber metallic

- ABS+ESP+ASR+EBD

- bi-xenon skretne

- światła do jazdy dziennej DRL + com./leaving home system

- 8x poduszka

- skórzana sportowa kierownica i gałka zmiany biegów

- kierownica trójramienna wielofunkcyjna

- wykończenie wnętrza soul

- sportowe zawieszenie 1BV

- servotronic

- navi RNS-E + CD charger + BOSE

- bluetooth + telematic

- 4x elektryczne szyby

- elektryczne i podgrzewane lusterka + elektrycznie sterowany fotochrom zewnetrzny i wewnetrzny

- sportowe podgrzewane fotele przód z elektrycznym ust. lędźwiowym + elektryczne ustawianie fotela

- pakiet oświetlenie

- pakiet schowek

- sensory swiatel i deszczu

- pełny kolorowy FIS

- klimatronik 2-strefowy

- tempomat

- czujniki parkowania tył i przod

- Felgi ORI 17" 235/45/17

- czujniki cisnienia powietrza w kolach

- pakiet chrom

- brak oznaczen modelu i typu

- szyberdach fotochrom

i jakies tam jeszcze drobiazgi

Planowane mody

- ledy w postojowych - te dolozylem niedawno

- ledy do jazdy dziennej -> czekam na ledy z homologacja bo tutaj to 4 punkty i w razie wypadku brak ubezpieczenia!

- zamykana zapalniczka - nie pale i ta jest zbedna

- zmiana zderzaka przedniego na s-line - szukam w przystepnej cenie

- zmiana tylnej dokladki zderzaka na s-line - zrobione

- dokladka dvd

- mod softu silnika - zrobione 198PS :))

- alcantara leder na wnetrze jak uda sie kupic w miare przystepnej cenie

- myslalem o zmianie felg na wieksze ale odpuszcze bo na tym zawieszeniu chce mi kregoslup wytrzepac

a na cienszej gumie nie bedzie lepiej

jako ze troche ma "vom werk" to nie ma takiego duzego spektrum ma mody ale....

pewnie z biegiem czasu cos sie znajdzie jeszcze do moda :)

qpq3r.jpg

qq2YJ.jpg

qqcXi.jpg

REBkJ.jpg

a tutaj wykresik od mistrza!

MEQ4A.jpg

a tu dowod dobrego chipa bylo 250kmh niestety nie uwienczone ale nastpenym razem :)

Image085.jpg

a tutaj na prosbe niektorych kolegow z obrotami:))

Image096.jpg

Opublikowano
:hi: ladny avancik :) a czemu dopiero teraz sie tu pokazal? :naughty: jaki przebieg byl?
Opublikowano

Kiepawo, ze nie quattro.

o co chodzi z tym modem?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

:hi: ladny avancik :) a czemu dopiero teraz sie tu pokazal? :naughty: jaki przebieg byl?

a jakos tak zeszlo jak kupilem mial cos kolo 80tys udokumentowane wszystkie przeglady, bezwypadkowy i z gwarancja do teraz jest serwisowany ->to co musi byc na pieczatke :) reszte robie sam jak zaleca producent -> bo trzeba miec 17 workow kasy zeby wsztyko w aso im placic a mam czesci za 50% wiec kupuje ori[br]Dopisany: 30 Maj 2010, 11:40_________________________________________________

Kiepawo, ze nie quattro.

o co chodzi z tym modem?

tez chcialem quattro ale w tym wypasie po 6 miesiacach szukania nie znalazlem a tego kupilem bo dobra cena byla

do tego auta bylo 2 rdzaje zapalniczek jedna taka jaka widac z zapalniczka wystajaca a druga z taka klapka zamykana ze nie widac wogole zapalniczki [br]Dopisany: 30 Maj 2010, 11:41_________________________________________________Dzieki mistrzowi Rogalowi maszyna zrobila sie kopliwa :))

Opublikowano

PIEKNA SERIA !

Opublikowano
  • Autor

PIEKNA SERIA !

a dziekuje :))

rogal tez tak powiedzial ze takiego bdg jeszcze nie mial zeby tyle wyszedl ponad serie i to przy +28°C

prosilem go o bardzo delikatnego moda i wyszlo delikatnie prawie 200 :kox:

Opublikowano

PIEKNA SERIA !

Brysio, słuchaj Michała bo wie co pisze :wink4: ... ale chyba niedługo już zapomni jak to się klekotem latało :cool1:[br]Dopisany: 18 Sierpień 2010, 19:48_________________________________________________

PIEKNA SERIA !

rogal tez tak powiedzial ze takiego bdg jeszcze nie mial zeby tyle wyszedl ponad serie i to przy +28°C

Że też Ci się chciało taki kawał jechać na moda :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

PIEKNA SERIA !

Brysio, słuchaj Michała bo wie co pisze :wink4: ... ale chyba niedługo już zapomni jak to się klekotem latało :cool1:[br]Dopisany: 18 Sierpień 2010, 19:48_________________________________________________

PIEKNA SERIA !

hmm powiem tak jak ma ktos grzebac w moim aucie a zwlaszcza w silniku to niech to bedzie ktos kto ma naprawde pojecie

nie znalem innych specow wiec wybralem sie tam :)) i nie zaluje!

w powrotnej drodze obczailem potestowalme i auto pali jakies 0.5 - 0.7 litra mniej oczywiscie przy rozsadnej predkosci

na dobrej drodze przy stalej predkosci od 180 - 200 spalanie nic sie nie zmienilo :))

Opublikowano

Masz wyjatkowe 2.5, nie widzialem takiego wykresu serii... Masz po sofcie cos co nie zawsze udaje sie w 180PS Q po programie.

Opublikowano
  • Autor

Masz wyjatkowe 2.5, nie widzialem takiego wykresu serii... Masz po sofcie cos co nie zawsze udaje sie w 180PS Q po programie.

jak bylem u witka to tak liczylem moze 158-160 koni ale musze przyznac ze dobrze kopal nawet bez moda i jak mnie witek zawolal to mnie lekko przytkalo myslelismy ze byl juz grzebany ale witek sprawdzil wsztyko i mowi seria nie ruszana :)) szczena mi opadla ze szczescia :))

mysle ze przy 20 stopniach mialby jakies 178ps to prawie tyle co seria w tych mocniejszych :))

auto sie pieknie zbiera nie kopci no malina az przyjemnie jest dodawac gazu :))

Opublikowano

PIEKNA SERIA !

PIEKNA SERIA !

mi tez sie chcialo mimo ze pod domem mam inych tunerow.I tez nie zaluje, bo uwazam go za mega profesjonaliste ,zreszta jego wyniki sami tu widzimy.

Brysio pieknie wyszlo , tak z ciekowosci ile ci pali , powiedzmy trasa autostradowa/miasto/i taka powiedzmy delikatna jazda do 110 km/h ?

Opublikowano
  • Autor

PIEKNA SERIA !

PIEKNA SERIA !

mi tez sie chcialo mimo ze pod domem mam inych tunerow.I tez nie zaluje, bo uwazam go za mega profesjonaliste ,zreszta jego wyniki sami tu widzimy.

Brysio pieknie wyszlo , tak z ciekowosci ile ci pali , powiedzmy trasa autostradowa/miasto/i taka powiedzmy delikatna jazda do 110 km/h ?

wiec tak bez sciemy trasa 6 bieg od 100 - 120 jakies 4,5 - 5 zalezy od gorek ale ja jestem w szoku ze taki silnik tak malo moze palic!

przy 200 non stop na trasie jakies 8.5l

w miescie w 9 sie miesci (jazda mieszana dynymiczna ale bez szalenstw) - ale to tez zalezy czy spokojnie smigasz czy dajesz kopa jak sie bedziesz od swiatel do swiatel scigal pewnie z 10 wezmie a moze i wiecej

teraz zrobilem trase i spalil mi 58 litrow na odcinku 740km z tym ze predkosc mialem min 160 a i 220 bylo kawalkami sredno mykalem tak w przedziale 180 - 200 zeby silnika nie meczyc

ale zauwazylem ze tak do 150 spala okolo 7 litrow a przy 180 juz ponad 8 ma taka granice pomiedzy 150 a 160 ze spalanie wzrasta prawie o litr wiec lepiej jest jechac 180 bo pali prawie tyle samo co przy 160

Opublikowano

Nie no śmieję się, też dygałem do niego ze Szczecina :polew: :polew: :polew: człowiek wie co robi :good:

Opublikowano
  • Autor

Nie no śmieję się, też dygałem do niego ze Szczecina :polew: :polew: :polew: człowiek wie co robi :good:

u mnie byl jeszcze jeden kolega ktorego moglbym polecic i ktory zajmuje sie tuningiem to rob55 jest z 3masta ma rowniez konkretne pojecie o tym co robi i napewno zrobi to tak aby autko smigalo jak nalezy ale do rogala mialem blizej i jak mowie zadna droga nie jest wystarczajaco daleka aby auto bylo zrobione jak nalezy rogal i rob to profesjonalisci i taki mozna auto bez strachu powierzyc wierz mi ze mialem innych po drodze ale jakos nie mialem przekonania :)

zreszta wyniki widac wykrecil z tego pudla 200ps i nie kopci nie dymi nic super smiga -- czego wiecej chciec?

Opublikowano

Znam obu panów :wink4: u Roberta robiłem B6 mojego ojca :good:, tylko niestety nie ma hamowni 4x4 dlatego z moim 3.0 jechałem do rogala i nie żałuję, a przy okazji poznałem miłych kolegów z forum, którzy pofatygowali się na Mineralną ze wsparciem mentalnym :decayed::good:

Opublikowano
  • Autor

Znam obu panów :wink4: u Roberta robiłem B6 mojego ojca :good:, tylko niestety nie ma hamowni 4x4 dlatego z moim 3.0 jechałem do rogala i nie żałuję, a przy okazji poznałem miłych kolegów z forum, którzy pofatygowali się na Mineralną ze wsparciem mentalnym :decayed::good:

ja bylem u rogala na wariackich papierach bo byl na urlopie!

w sumie obiecal chlopak i byl slowny :) i zrobil mi tego moda nie bylo w sumie czasu nawet sie kontaktowac bo do soboty popoludniu nie wiedzialem czy jade i czy on da rade i bedzie mial czas i ochote moda zrobic ale jak mowie czlowiek jest naprawde slowny i godny polecienia

ma pojecie o tym co robi w dodatku pelna kultura a nie jakies cwaniactwo -- po tym sie poznaje fachowcow!

jak zmienie auto tez do niego podjade na moda!

Opublikowano

Brysio,wynik za***isty :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Brysio,wynik za***isty :naughty:

dzieki Tomek :) u mnie seria byla dosc spora to dalo sie tyle wyczarowac :))

a jak tam Twoja furacza Ty masz tez cos podniesiana moc czy sie myle?

Opublikowano

ja mam poprawiona fabrykę.

no seria była miód malina :kox:,nagrałbyś jakis filmik jak to się teraz zbiera :cool1:

Opublikowano
  • Autor

ja mam poprawiona fabrykę.

no seria była miód malina :kox:,nagrałbyś jakis filmik jak to się teraz zbiera :cool1:

moze na weeknedzie nagram musi byc kawalek dobrej pustej drogi bo boje sie gaz wciskac bo glowe chce urwac :polew::)) zart :decayed:

ale roznica jest to musze przyznac na 4 ce sie rozkreca jak na 3 ce