Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zmiana xenon na bixenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 12/28/2016 o 16:38, Gwerty napisał:

Al zb8 to był fajny projektor jakieś 3-4 lata temu. W tej chwili nie opłaca się go nawet do orientuje bix wkładać. Lepiej dołożyć parę złotych i złożyć coś z wyższej półki będzie dużo lepiej świecić np intemo a z wpasowaniem tez żadnych problemów do lamp z b5, b6, b7, b8

Intemo to też nie taki młody projektor, już ładne parę lat go tłuką... Bosch AL to dalej jeden z najlepszych europejskich projektorów, moim zdaniem (zwłaszcza wersja po lifcie) stoi na równym poziomie z Intemo, świeci nawet troszkę szerzej i daje dużo światła pod linię odcięcia. Dużym plusem jest P&P na adapterach (do seryjnego BIX'a) gdzie Intemo trzeba rzeźbić troszkę. Intemo ma za to minimalnie lepsze "długie" i to swoje dziwaczne odcięcie z dołkiem pozwalające troszkę wyżej ustawić światła. Nie powiedziałbym, że Intemo świeci lepiej, po prostu inaczej, dla mnie wygrywa AL w bezpośrednim porównaniu :wink: Ale jakbym miał ciąć lampę i kombinować cewką i przetwornicą żeby tylko go upchać to bym się w to nie pchał na pewno,  różnica w świetle nie jest tego warta.

Jak ktoś chce coś na prawdę lepszego to trzeba iść "do Japonii": czyli szukać projektorów Stanley'a albo Koito z lexusa, hondy lub toyoty. Ale to też nie jest reguła.

Edytowane przez pawelosinski83

Opublikowano
panowie jeszcze pytanie, jak przerobiliście lampy z xenonu na bixenon to nie wyświetla wam błędu spalkonej żarówki ( chodzi mi o tą ze świateł drogowych ) ?

Jeśli jej nie dotykasz to nic się nie dzieje.
Jeśli przerabiasz na DRL to musisz wstawić rezystor

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Panowie to wkoncu jaka soczewka bi podejdzie do ori zwykłego xenonu bez zbędnych przeróbek żeby wszystko działało ? Oczywiście jasne jest ze trzeba przerobić mocowanie i zmienić maskownice z ori bi od b6 . Ta intemo bd dobra ? Wielkość szkła soczewki jest jak w ori b6 bixenonie ?

Opublikowano

Żaden projektor bixenonony nie podejdzie do zwykłej lampy. Trzeba rozkładać i dorabiać mocowania i powiększyć otwór w maskownicy. Do zwykłej lampy lub xenonu najłatwiej wstawić projektor hella3 lub hella intemo. Średnica soczewki intemo jest o 3mm mniejsza niż ori soczewki bix b6. Soczewka hella3 ma taką samą średnicę co oto bix b6. Maskownica projektora z bix b6 nie pasuje do zwykłej lampy. 

Edytowane przez Gwerty

Opublikowano

Ale całe odblysniki z bixa nie pasują do xenonu czy sama maskownica soczewki ? 

Gwerty a powiedz mi lepiej świeci hella 3 czy intemo ? 

Opublikowano

Nie pasuja zupełnie inne doczewki także jedyne wyjście to tak jak już byli milion razy pisane lampy trzeba rozebrać i rezac innej opcji nie ma
Opublikowano
Godzinę temu, buczek136 napisał:

Moim zdaniem intemo. Ma lepsze światła drogowe. Nie pasuje projektor i maskownica z ori  bix b6. Trzeba powiększać otwór pod soczewkę w maskownicy 

Opublikowano

A moim zdaniem.hella3
Jest tak samo dobra a jej jakość wykonania i trwałość bije na głowę intemo które znacznie szybciej się wypalą

Opublikowano

Widzę ze zdania są podzielone. Jeszcze się zastanowię ale dzięki za podpowiedzi :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

koledzy soczwweki hella 3 jest wieksza o zwyklego xenonu w b6,a czy taka sama jak b8?

• 1 rok później...
Opublikowano

Wie ktoś co to za projektor? Kupilem bixy z takimi projektorami. Na podstawie zdjęć z w necie doszedłem że to najprawdopodobniej Morimoto EvoX-R 2.0. 

Sprzedawca zapewnial mnie ze są to projektory z b8 ale nie wydaje mi się.

Kontynuując z przeslony wychodzą dwa czarne kabelki i luzem leżą w lampie. W lampie mam również niepodpieta kostkę z przewodami zielony i żółty. Podejrzewam ze czarne kabelki od przeslony trzeba spiąć z tymi z kostki, tylko który do którego, czy to bez znaczenia?

20180914_175432.jpg

20180914_175543.jpg

20180914_175616.jpg

20180914_175539.jpg

Opublikowano

masz rację, Evo X, ale czy morimoto czy oryginał to juz ciężko powiedzieć... montowałem je u ojca w allroadzie, za***iste są ?

nie pamiętam jak z kabelkami... czy nie ma tam jakiejś diody przy cewce, ale chyba nie... i wedy obojętne jak podłączasz

Edytowane przez pawelosinski83

Opublikowano

Już zamontowane. Rzeczywiście z kabelkami od przesłony bez różnicy jak sie podłączy. A świecą zaje....fajnie. Mistrzostwo świata te bixy. Jak dlugie wrzucę to po horyzont widzę?

Opublikowano

Nigdy tego projektora nie było w b8  . Sam projektor to młodszy brat hella 2 . Święci nieźle ale szału nie ma. 

Edytowane przez Gwerty

Opublikowano

Wiesz porównanie mam jedynie do zwykłego h7 no i po przesiadce na bixa dla mnie jest szał. Ale podejrzewam że nawet jakbym włożył bixa z seryjną soczewą to też by mi szczena opadła?

• 1 rok później...
Opublikowano

odświeżę kotleta...
W zwykłych światłach xenon wpasowałem soczewki hella intemo... wszystko było by ok, gdyby nie to że na fisie wywala mi błąd świateł drogowych (P+L) pomimo tego że przesłona działa, macie jakaś radę?

Opublikowano
50 minut temu, XXXXXXX napisał:

odświeżę kotleta...
W zwykłych światłach xenon wpasowałem soczewki hella intemo... wszystko było by ok, gdyby nie to że na fisie wywala mi błąd świateł drogowych (P+L) pomimo tego że przesłona działa, macie jakaś radę?

A jak podłączyłeś się do cewki przesłony? Równolegle?  W ori  bix jest wpięty w obwód cewki kondensator.

Opublikowano

są 2 kabelki z przesłony - jeden do kabla który uruchamiał światła drogowe, drugi do masy - no chyba że polaryzacja ma znaczenie i źle połączyłem przewody?

Opublikowano
12 godzin temu, XXXXXXX napisał:

są 2 kabelki z przesłony - jeden do kabla który uruchamiał światła drogowe, drugi do masy - no chyba że polaryzacja ma znaczenie i źle połączyłem przewody?

Polaryzacji tam nie ma,rezystancja się nie zgadza i wali błędem

Opublikowano

A żarówka drogowych została/jest podłączona/świeci?