Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AKCJA! AKCJA! AKCJA!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ehhh, pięknie napisano. :oklaski:

Ale co z tego, naklejka nie zmieni ani mojej ani czyjejś mentalności.

Jestem jaki jestem, więcej wam nie zdradzę. :cool:

Opublikowano

Yelo Wrocław i kultura jazdy, po jakim Ty Wrocławiu jezdzisz??? Jak sie nie wepchasz to Cie nikt nie wpusci...

Prawo jazdy mam 6 lat i najlepiej jezdzi mi sie po wojewodztwie opolskim zwlasza w okresach swiatecznych badz wakacyjnych gdyz jest tam mase niemcow a oni jezdza kulturalnie, zawsze przepuszcza i zatrzymaja sie na pasach...

jestem za taka akcja i naklejke tez nakleje jak bedzie :)

Opublikowano

Hmmm jak tak czytalem te wszystkie wypowiedzi to troche mi sie glupio zrobilo jacy wy kulturalni :) Ale na szczescie nie jest tak zle ze mna jak sie wydaje , przyznaje jezdze bardzo szybko po miescie ale reszte zasad kultury znam bardzo dobrze i stosuje w miare mozliwosci.

Do akcji jak najbardziej sie przylaczam.

Mysle ze przekreslony burak jest dobra propozycja.

Wymyslilem sobie takie powiedoznka "Kulturka jak sie patrzy" , "Na mnie mozesz liczyc" , "Nie wpychaj sie, przepuszcze" :)

Oczywiscie to takie slogany, jesli by policja zalapala i ew. media to kazdy by je kojarzyl tak jak "Nie pije, prowadze" :)

Opublikowano

Chamstwo polskich kierowców można określić mianem cwaniactwa drogowego. Wywodzi się to na pewno z naszych narodowych, ogólnie znanych, cwaniaczych cech. Mało się ludzi zauważających, że wzajemny szacunek i kultura to jeden z głównych czynników kształtujących obogólne bezpieczeństwo na drogach.

Przykład:

Praktycznie zawsze spotykam się z sytuacją gdzie samochody w zwartym sznurze blokują skutecznie skrzyżowanie mając innych uczestników ruchu w głębokim poważaniu - mówię tu o tych którzy np chcą wykonać skręt, niby prosty manewr ale niemożliwy w wykonaniu a co w konsekwencji skutkuje zablokowaniem lewego pasa ruchu. Ustawiają się praktycznie sobie na zderzakach aby nikt broń boże nie wjechał im przed maskę. W obliczu całego chamstwa drogowego te sytuacje denerwują mnie nabardziej i przyprawiają o napad agresji.

Zwalczmy cwaniaków a będzie lepiej

Opublikowano

Generalnie dużo przebywam w korkach (niestety) i juz mnie biała gorączka łapiec czasami jak widze że mogłyby byc dużo mniejsze gdyby nie cwanactwo i głupota kierowców.....

Opublikowano
  • Autor

zrobilem juz naklejke (przekreslony buraczek) '-)

wrzucic?

Opublikowano

Pewnie, że wrzucić :notworthy:

Opublikowano

no ba.. dawaj.. chetnie zobaczymy:>

jeszcze coś byś wymyślił dla kierowców których lubimy najbardziej... tych co smigaja lewym pasem z 60-ką na szafie mimo że prawy jest pusty :naughty:

Opublikowano
  • Autor

kuzwa no te imageshacki mnie draznia

probuje wrzucic i nic...

Opublikowano
  • Autor

ale w morde jak mam to zrobic?

Opublikowano

http://www.imageshack.us/

wrzuć zdjęcie a potem wklej link który jest opisany na stronie (jak już załadujesz zdjęcie) :

Thumbnail for forums (1)

Jest to drugi link od góry

Opublikowano
  • Autor
burakdd8.th.jpg[br]Dopisany: 03 Sierpień 2007, 15:59 _________________________________________________i jak? '-)
Opublikowano

jedno pytanie, nakleił byś to na auto ?? :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

takiego malutkiego 3x3 cm w dyskretnym miejscu tak

musimy zrobic burze mozgow co bedzie najlepsze i najfajniejsze

dlatego czekam na propozycje

Opublikowano

Sorry wustyle, ale to jest :thumbdown:

Moim skromnym zdaniem, powinna to być sama bulwa buraka, taka całkiem okrągła (bo przecież kierowcy marki na 3 litery nie będziemy umieszczać :D - bez urazy oczywiście).

Nalepeczka powinna być jakaś przezroczysta, żeby ją można było na szybkę rzucić (ja napewno białej - w sensie tła, pełnej - naklejki nie rzucę na szybę, a tym bardziej na blachę).

Szkoda, że brak mi zdolności plastyczno-projektowych, bo bym pokazała o co mi chodzi :mysli:

Opublikowano

Wzorem do nasladowania w tym przypadku jest: http://nieparkuj.pl/

Opublikowano
  • Autor

o i o takie glosy mi chodzi

poprosze grafika ode mnie z pracy zeby cos narysowal

poczekam tylko na wiecej glosow zebysmy mogli wyciagnac jakas srednia

i smialo, mozna krytykowac '-)

Opublikowano

Wzorem do nasladowania w tym przypadku jest: http://nieparkuj.pl/

Ostatnio takich Łosi (jak w 3 lekcji parkowanie) widziałem w niebieskim (radio)wozie :D

Nie miałem się gdzie zatrzymać, bo bym im fotkę strzelił i w gazety...

Opublikowano

Akcja bardzo dobra. Dorzucę swoje 2 grosze.

grosz nr 1:

Trzymajmy kierownicę dwoma rękami w pozycji godziny 10:10, albo jedną gdy już trzeba, lecz pełnym chwytem, który w razie potrzeby zapewni ruch kierownicy. Zauważyliście niektórych jegomości, co trzymają rękę na kierownicy w pozycji godziny 12:00? I to nie dłonią, a częścią już przedramienia, powyżej nadgarstka???

grosz nr 2:

W Polsce nie ma odpowiednika znaku "przeplatanka", jaki jest choćby w Niemczech. Gdy dojeżdżamy do miejsca, w którym dwa pasy, przechodzą w jeden, auta z jednego pasa przeplatają się z tymi z drugiego, jeden po drugim. U nas tego nie ma. Ci z kończącego się pasa czekają na łaskę tych, którego pas jest przedłużony. Mało tego. Dochodzi wręcz do paranoicznej wręcz sytuacji, że kierowcy jadący pasem kończącym się i jednocześnie wyprzedzający tych, co stoją na pasie prawidłowym są uważani za cwanych. W przekonaniu wielu powinno wcześnie zająć się pas, który jest przedłużony. W praktyce (szczególnie duże miasta) mamy kilkaset metrowy korek stojący na pasie z przedłużeniem oraz kilka aut proszących o łaskę na pasie, który się skończył. A przecież zajęcie dwóch pasów równolegle zmniejszyło by długość korka o blisko połowę.

Musiałem się wyżalić :hi: