Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem, świecą mi wszystkie żarówki a kiedy włączam długie wszystko gaśnie.

Jakie reflektory miałeś wcześniej?

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

BOSCH.

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem, świecą mi wszystkie żarówki a kiedy włączam długie wszystko gaśnie.

To sprecyzuj co to znaczy "świecą mi wszystkie żarówki" oraz "wszystko gaśnie".

Wygląda na błąd w podłaczeniu, skoro Bosche działały OK.

Opublikowano

Wiec jest tak. kiedy włączam światła zapala się postojowe, mijania i lekko żarzy sie żarówka długich. A kiedy przełączam dżwignie na pozycje świateł długich to gasną wszystkie żarówki. Dziwne jest to ze problem dotyczy jednej lampy i pojawił sie dopiero dzisiaj a lampy wymieniłem 1.5 roku temu i wszystko było ok.

Opublikowano

Pewnie jakieś zwarcie się zrobiło albo coś z połączeniem.. Sprawdź wtyczki..

Opublikowano

Wiec jest tak. kiedy włączam światła zapala się postojowe, mijania i lekko żarzy sie żarówka długich. A kiedy przełączam dżwignie na pozycje świateł długich to gasną wszystkie żarówki. Dziwne jest to ze problem dotyczy jednej lampy i pojawił sie dopiero dzisiaj a lampy wymieniłem 1.5 roku temu i wszystko było ok.

a to naprawdę dziwne.ja proponuję posprawdzać kable.

Opublikowano

sprawdz kable zobacz czy masa sie gdzies nie rozlaczyla...

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc. Faktycznie było zwarcie. Wypieły sie dwa piny we wtyczce w obudowie lampy i dla tego był ZONK. :good:

Opublikowano
  • Autor

Sporo pytań mam na priv - Jak sie Depo spisują po latach? Więc - kiedy pytają mnie:

- "Jak sie Depo spisują po latach?" - odpowiadam:

- "Rewelacyjnie - nic nie paruje, nic nie zmatowiało, pleksi bez większych i mniejszych rysek. Są to dobre jakościowo zamienniki. Jeśli miał bym podjąć decyzję dzisiaj - używki Valeo czy nowe Depo, odpowiedz jest tylko jedna: Depo"

Opublikowano

Sporo pytań mam na priv - Jak sie Depo spisują po latach? Więc - kiedy pytają mnie:

- "Jak sie Depo spisują po latach?" - odpowiadam:

- "Rewelacyjnie - nic nie paruje, nic nie zmatowiało, pleksi bez większych i mniejszych rysek. Są to dobre jakościowo zamienniki. Jeśli miał bym podjąć decyzję dzisiaj - używki Valeo czy nowe Depo, odpowiedz jest tylko jedna: Depo"

moge o swoich napisac to samo...

Opublikowano

no i tyle w temacie :naughty: mi również polecają Depo bo nie są drogie a warte swojej ceny :)

a właśnie ma ktoś z was zrobione w poliftach światła do jazdy dziennej mając bixenon? Bo ciągle mnie to nurtuje czy się jakiś idiota nie dowali do tego że jest brak homologacji na lampie:mysli:

Opublikowano

ja mam ale do zalozenia....

Opublikowano

no i tyle w temacie :naughty: mi również polecają Depo bo nie są drogie a warte swojej ceny :)

a właśnie ma ktoś z was zrobione w poliftach światła do jazdy dziennej mając bixenon? Bo ciągle mnie to nurtuje czy się jakiś idiota nie dowali do tego że jest brak homologacji na lampie :mysli:

ale czym Ty się przejmujesz?? :mysli:

ja mam xenon bez sprysków i jakoś się nie przejmuję wcześniej miałem xenon w zwykłej lampie co nie wolno robić i co nic. :polew: a Ty dziennymi się przejmujesz. :good:

Opublikowano

a właśnie ma ktoś z was zrobione w poliftach światła do jazdy dziennej mając bixenon? Bo ciągle mnie to nurtuje czy się jakiś idiota nie dowali do tego że jest brak homologacji na lampie :mysli:

ale czym Ty się przejmujesz?? :mysli:

ja mam xenon bez sprysków i jakoś się nie przejmuję wcześniej miałem xenon w zwykłej lampie co nie wolno robić i co nic. :polew: a Ty dziennymi się przejmujesz. :good:

w sumie :decayed: podoba mi się ten pomysł żeby zrobić bixa i dzienne bo szkoda mi żarówek tak ciągle świecić w dzień :tongue4:

Opublikowano

a jest możliwość założenia bixenonu do oryginalnej soczewki, bez jej wymiany? :przebiegly:

Opublikowano

a jest możliwość założenia bixenonu do oryginalnej soczewki, bez jej wymiany? :przebiegly:

:no:

Opublikowano

:no:

soczewka bixenonu jest niestety większa od xenonowej z tego co widziałem w wątkach o rezaniu bixa

Opublikowano

soczewka bixenonu jest niestety większa od xenonowej z tego co widziałem w wątkach o rezaniu bixa

no ok, ale jaki to ma wpływ na światło? żarnik mimo to pasuje w miejsce zwykłej żarówki. :mysli:

Opublikowano

ma taki że jak wieksza soczewka to bix lepiej świeci. :cool1: na małej soczewce nie świecił by jako długie. :gwizdanie:

Opublikowano

Ok, lampki wreszcie do mnie jadą. Ori valeo z silniczkami. Wtyczki też mam, a mocowania kierunków chcę przełożyć ze starych.

Czy w tym wątku jest schemat połączeń ze starych dzielonych valeo na nowe, zespolone? Bo nie mogę znaleźć...