miaudi2606 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Panowie czy to normalne że IronX tak masakrycznie śmierdzi , no przynajmniej dla mnie . Nawet nie wiem do czego to porównać. Kupiłem żeby użyć do wyczyszczenia felg i dzisiaj pierwszy raz użyłem. Ogólnie jestem zadowolony z tego produktu bo dał radę z felgami , a naprawdę były zajechane bo krwawiły jak przy świniobiciu ,tylko ten zapach nie powala
Gracjan Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Panowie czy to normalne że IronX tak masakrycznie śmierdzi , no przynajmniej dla mnie . Nawet nie wiem do czego to porównać. Kupiłem żeby użyć do wyczyszczenia felg i dzisiaj pierwszy raz użyłem. Ogólnie jestem zadowolony z tego produktu bo dał radę z felgami , a naprawdę były zajechane bo krwawiły jak przy świniobiciu ,tylko ten zapach nie powala Wszystkie środki tego typu tak pachną
miaudi2606 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Felgi czyściłem 6 godzin temu , a jak wychodzę do samochodu to jeszcze ten zapach unosi się w powietrzu . Moja żona mówi że śmierdzi jak by coś zdechło pod samochodem .
variocustoms Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Tenzi Prix mniej śmierdzi ale jest ciut mniej skuteczny, jest jeszcze Iron off z Shiny Garage ale nie wiem czy śmierdzi Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
Wandej Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Pany sorki ale nie chce mi się przekopywać tematu bo za pewne to już było:wink: Potrzebuje jakiegoś specyfiku to polerowania felg(mechanicznego lub ręcznego). Mam białe felgi które od strony piasty trochę zżółkły:kwasny: Myśle że spolerowanie by pomogło + potem na to jakiś mocny wosk. Felgi malowane proszkowo:wink: Polećcie jakieś specyfiki:hi:
Pawlo 2004 Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Ja bym najpierw spryskał je IronX-em i zapewne ten żółty nalot w większości by zszedł a później np. Ultimate compand no i wosk
Wandej Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 A wosk jaki? Preparat do polerki co podałeśo bardzo mocny jest? Bo chyba do proszku musi być coś mocniejszego:whistling:
variocustoms Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Po co wosk? Kup Wheel Guard od Chemical Guys. IronX i tar&glue remover może być Prickbort albo Nielsen. Polerka powinna być zbędna, UC to na 100% nie jest trafiony do tej roboty Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
Wandej Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Czyli co najpierw IronX i potem mikrofibrą nanieść tego Wheel Guarda? Kompletnie zielony w tym jestem:kwasny:
variocustoms Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Myjesz felgi np. Tenzi En-jee, suszysz felgi, pryskasz felgi IronX albo Tenzi Prix, czekasz kilka minut, spłukujesz felgi pod ciśnieniem. Suszysz, aplikatorem nakładasz Wheel Guarda cieńką wsrstwę, jak podeschnie to polerujesz fibrą jak wosk Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
Wandej Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Myjesz felgi np. Tenzi En-jee, suszysz felgi, pryskasz felgi IronX albo Tenzi Prix, czekasz kilka minut, spłukujesz felgi pod ciśnieniem. Suszysz, aplikatorem nakładasz Wheel Guarda cieńką wsrstwę, jak podeschnie to polerujesz fibrą jak woskVario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM Dzięki wielkie vario:good:
variocustoms Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Spox Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
Gracjan Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 IronXa zawsze jeszcze wypędzelkuję trochę i zostawię jeszcze na moment, potem spłukuję
H4mm3R Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Nielsen NON ACID aluminium cleaner jest dużo tańszy od IronX a u mnie spokojnie zmywa ten żółty nalot
AZIK Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Nielsen NON ACID aluminium cleaner jest dużo tańszy od IronX a u mnie spokojnie zmywa ten żółty nalot a równie dobrze radzi sobie z innymi zanieczyszczeniami??? np. smoła, asfalt??? bo cena jest faktycznie dużo mniejsza niż IronX czy innymi środkami w stylu tar ang glue Nielsena czy ValetPro... jak ze skutecznością??? do silnych zabrudzeń mam VP Blue Gel wheel cleaner ale wiadomo, że nie potrzeba tego stosować przy każdym myciu auta....
variocustoms Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Do smoły jest Nielsen tar&glue ale odobiście uważam, że Prickbort jest lepszy od Nielsena Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
kris_91 Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Chce kupic pianownice Glorie reczna. Jaka piane aktywna polecacie do zeby mocno czyscila.
variocustoms Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Shiny Garage Perfect Active Foam 1L - Piany aktywne, mycie wstępne albo z ValetPro Valetpro Snow Foam Combo 1L 28.99zł all4auto.pl
Rekomendowane odpowiedzi