ROBERT Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 od toma77 80 dyszek Dokładnie Ja mam to szczęście i osuszacz był mieniony jeszcze w serwisie w Niemczech w 2008r. ( historia serwisowa ) Wczoraj mierzyłem multimetrem temperaturę przy wylocie z kratek , klima ustawiona na LO i maksymalny nawiew - temp. wynosiła 3 - 4 oC
Pawlo 2004 Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 To osuszacz jest az w takim stopniu odpowiedzialny za chłodzenie?? ja nie mam pojęcia ile ile u mnie przy wylocie jest ale na moje około 10 stopni Nie wiedziałem, ze TOM77 ma tez takie coś a zostawiłem już u niego jakieś 2 tysiączki a juz niedługo pojedzie od niego paczuszka na jakiś 1000zł znowu, więc chyba domówe ten osuszacz
macieek Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 To osuszacz jest az w takim stopniu odpowiedzialny za chłodzenie?? ja nie mam pojęcia ile ile u mnie przy wylocie jest ale na moje około 10 stopni Nie wiedziałem, ze TOM77 ma tez takie coś a zostawiłem już u niego jakieś 2 tysiączki a juz niedługo pojedzie od niego paczuszka na jakiś 1000zł znowu, więc chyba domówe ten osuszacz Mam ten sam problem - klima chlodzi ale wiem, ze moglaby chlodzic lepiej. Jak w zeszlym roku nabijalem i spytalem o stan filterka to koles powiedzial, ze cisnienia sa OK i napewno jest dobry ale po nabiciu klimy mierzyl termometrem i temperatura tez oscylowala w granicach 8-10 stopni i troche sie dziwil i tak juz zostalo do dzis. Musze, sie przyjrzec przewodom - rozumiem ze jesli jeden z nich bedzie tylko do polowy zimny to filterek do wymiany + serwis klimy...
andy_sky Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 To osuszacz jest az w takim stopniu odpowiedzialny za chłodzenie?? ja nie mam pojęcia ile ile u mnie przy wylocie jest ale na moje około 10 stopni Nie wiedziałem, ze TOM77 ma tez takie coś a zostawiłem już u niego jakieś 2 tysiączki a juz niedługo pojedzie od niego paczuszka na jakiś 1000zł znowu, więc chyba domówe ten osuszacz Mam ten sam problem - klima chlodzi ale wiem, ze moglaby chlodzic lepiej. Jak w zeszlym roku nabijalem i spytalem o stan filterka to koles powiedzial, ze cisnienia sa OK i napewno jest dobry ale po nabiciu klimy mierzyl termometrem i temperatura tez oscylowala w granicach 8-10 stopni i troche sie dziwil i tak juz zostalo do dzis. Musze, sie przyjrzec przewodom - rozumiem ze jesli jeden z nich bedzie tylko do polowy zimny to filterek do wymiany + serwis klimy... to nie tak jak ciepły do połowy ja tak mam a dysza rozprężna czyściutka
verpa Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 u mnie cieńszy wąż przed dławikiem ciepły, natomiast za zimy, grubszy zimy cały. Tak ma być?
andy_sky Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 a ten drugi jak mam ciepły to może być ten fucking osuszacz
juleknotdead Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 od kabiny do dławika zimny a za nim ciepły
Pawlo 2004 Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Opublikowano 3 Lipca 2010 no to jak ma w końcu być? od kabiny do dławika zimny a za nim ciepły Tak ma być bo ja tak mam
ROBERT Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 od kabiny do dławika zimny a za nim ciepły Tak ma być , ale nie może być "gorący" - u mnie jest powiedzmy ... "letni"
andy_sky Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 no to tak mam tylko ten drugi jest letni
tdi Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 podłącze się pod temat, gdzie można kupić ten dławik, bo szukam na allegro i nie ma , możecie podesłać jakieś linki albo adresy sklepow on line?
andy_sky Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 to nie dławik tylko dysza rozprężna inter cars 13 zł
Maniek78 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Pawlo 2004 jakie masz teraz temperatury na wylocie z kratki na postoju u mnie jest to samo na LO (max) nawiew na nogi i środkowa kratkę, podczas jazdy na kanale 60 temperatura 4C, a na postoju włącza się drugi bieg wentylatora a temperatura wzrasta do 12C i tak pozostaje czy to normalne ?Dodam ze temperatura na zewnątrz 28C Klima nabijana 2 tyg temu
ROBERT Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Ja u siebie mierzyłem temp. powietrza na wylocie z kratek multimetrem
Maniek78 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 właściwie chodzi mi o to ze na postoju leci cieplejsze powietrze a wentylator chodzi na max aż do ruszenia i wtedy zaczyna się zima wentylator wolniej się kreci
ROBERT Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 właściwie chodzi mi o to ze na postoju leci cieplejsze powietrze a wentylator chodzi na max aż do ruszenia i wtedy zaczyna się zima wentylator wolniej się kreci Wszystko masz
Pawlo 2004 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Opublikowano 8 Lipca 2010 Pawlo 2004 jakie masz teraz temperatury na wylocie z kratki na postoju u mnie jest to samo na LO (max) nawiew na nogi i środkowa kratkę, podczas jazdy na kanale 60 temperatura 4C, a na postoju włącza się drugi bieg wentylatora a temperatura wzrasta do 12C i tak pozostaje czy to normalne ?Dodam ze temperatura na zewnątrz 28C Klima nabijana 2 tyg temu Nie wiem ile jest stopni przy wylocie ale mam tak samo jak włączę klime i stoję w miejscu to nie leci zbytnio zimne powietrze ale jak juz rusze i jadę to zaczyna mrozić i to konkretnie
Rekomendowane odpowiedzi