Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Guru i jak tam z robotą, już w nowej czy jeszcze w starej :?:

• Odpowiedzi 42.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ROBERT

6979

• wiesiek3d

5963

• Arturoo

4714

• H4mm3R

3240

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ani tak ani tak :decayed:

Opublikowano

W pierwszej fazie fioletowy jest nos :kox:

Opublikowano

Ani tak ani tak :decayed:

:decayed:

a skąd ty to wiesz :mysli:

Opublikowano

"Przerabia(ł)" to :decayed:

Opublikowano

:bry::hi:

Na Volty - napicie stałe oznaczone jako AC lub-

Wiesiek lepiej się nie przyznawaj , że elektrykiem jesteś :gwizdanie: AC ( Amplitude Current ) zmienny prąd :cool1: ... DC ( Direct Current ) stały prąd :cool1:

[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 18:32_________________________________________________

... ja ja po fabryce nie poprawiamy, ori to je ori :decayed::facepalm:

Nie o to mi chodziło , po prostu takie były ORI na tych felgach , a że kupię na razie dwie to kupię w takim samym rozmiarze , z drugiej strony co za różnica czy będą 225 czy 235 i tak na koleinach będzie pływać ( nawet 205 pływa ) ... ale przynajmniej wszystkie cztery będą w takim samym rozmiarze

[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 18:35_________________________________________________

na niemieckie autostrady, a nie polskie koleiny :gwizdanie:

Nooo za to te Twoje 19" były na polskie drogi :gwizdanie: :cool1:

:decayed:

Opublikowano

Wiesiek[/b] lepiej się nie przyznawaj , że elektrykiem jesteś :gwizdanie: AC ( Amplitude Current ) zmienny prąd :cool1

Osz k**wa ale się jebnołem :embarrassed:

Opublikowano

:hi:

Czy w A4 B6 można sprawdzić oryginalność przebiegu VAGiem? Czy ktoś może tak zmienić przebieg żeby nie można było tego wykryć VAGiem? Pytam bo zastanawiam się nad B6.

Opublikowano

A niby takie dobre te 1.9TDI... silniki nie do zajechania... a głowice pękają tylko w 2.0TDI :gwizdanie:

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=6657&postdays=0&postorder=asc&start=60

Nie porównuj pojedynczego przypadku z całą falą takich "niedociągnięć" w silniku 2.0 TDI :cool1:

[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 18:41_________________________________________________

Czy w A4 B6 można sprawdzić oryginalność przebiegu VAGiem? Czy ktoś może tak zmienić przebieg żeby nie można było tego wykryć VAGiem? Pytam bo zastanawiam się nad B6.

Można , VCDS od 704 w górę

Odczyt EDC 15 w silniku 1.9 TDI :wink4:

W niektórych nie da się , niektórzy twierdzą , że po prostu niektóre ( początkowe wersje EDC 15 nie obsługiwały takiej funkcji ) , ja znowu gdzieś czytałem ( bodajże na "Masters Tuning" ) , że gdy nie można odczytać tam przebiegu ktoś tam już mieszał ( moim zdaniem to prawda :rolleyes: )

Opublikowano

Dzięki Robert :)

Opublikowano

Osz ku*** ale się jebnołem :embarrassed:

Lepiej już idź na ta pynzyja :gwizdanie: :cool1:

:tongue4: :tongue4: :tongue4:

Za chwila prawa Kirchhofa zapomnisz :gwizdanie: :cool1:

:tongue4: :tongue4: :tongue4:

[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 18:53_________________________________________________

Dzięki Robert :)

Spoko :wink4:

Opublikowano

A niby takie dobre te 1.9TDI... silniki nie do zajechania... a głowice pękają tylko w 2.0TDI :gwizdanie:

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=6657&postdays=0&postorder=asc&start=60

Tomek czytałeś ile rzeczy było spartolonych w trakcie roboty?

Dalej uważam ,że nie silniki i ich konstruktorzy są winni za ich stan po naprawach :gwizdanie: :!:

"Przerabia(ł)" to :decayed:

nie on jeden :wink4::decayed:

[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 19:33_________________________________________________A tak na marginesie ,dzisiaj umówiłem się na kontrolne rozbieranie mojego motorka ,ciekaw jestem co tam zastaną :gwizdanie:

Po jego wyglądzie zewnętrznym(od spodu)-Wojtek (wojtekce) powiedział ,że takiego go jeszcze nie widział :confused4::disgust:.

Opublikowano

Po jego wyglądzie zewnętrznym(od spodu)-Wojtek (wojtekce) powiedział ,że takiego go jeszcze nie widział :confused4::disgust:.

To znaczy? Takiego suchego? Coś nie tak?

Opublikowano

obrzygany jak nigdy do tej pory :sick3::kwasny:

Opublikowano
:mysli: Przecież jeszcze rok temu czy dwa (już nie pamiętam) po uszczelnieniu miski i zrobieniu skrzyni był suchutki jak mało który 2.5 V6 TDI. Dziwne.
Opublikowano

:thumbdown::kwasny:

Artur może czas powoli pomyśleć o zmianie na nowszy :gwizdanie: np. [AWX] , [AVF] ... :naughty:

Opublikowano

remont ostatnio nic nie zmienil?

Opublikowano

:thumbdown::kwasny:

Artur może czas powoli pomyśleć o zmianie na nowszy :gwizdanie: np. [AWX] , [AVF] ... :naughty:

To samo chciałem zaproponować, ale przypomniałem sobie, że Artur nie bardzo chce słyszeć o R4.

Opublikowano

remont ostatnio nic nie zmienil?

no właśnie od tego czasu jest syf pod autem

:mysli: Przecież jeszcze rok temu czy dwa (już nie pamiętam) po uszczelnieniu miski i zrobieniu skrzyni był suchutki jak mało który 2.5 V6 TDI. Dziwne.

upieprzony jest od góry

Opublikowano

Artur a może jednak? Chodz kupimy sobie po AVF-ie :decayed: .