andy_sky Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dobry byłem dziś kapry kupić i załamka, jeden wariat kupował 25 kilo
ROBERT Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dobry byłem dziś kapry kupić i załamka, jeden wariat kupował 25 kilo To już jest przesada My też dzisiaj kupiliśmy
andy_sky Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dobry byłem dziś kapry kupić i załamka, jeden wariat kupował 25 kilo to już jest przesada My też dzisiaj kupiliśmy będzie tego kapra cały miesiąc wpierdalał aż mu d*pą wyjdzie [br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 11:00_________________________________________________a gdzie kupowałeś?
Arturoo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dobry byłem dziś kapry kupić i załamka, jeden wariat kupował 25 kilo Jakiś przepadzity :>
ROBERT Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 a gdzie kupowałeś? znaczy się moja pojechała kupić , ale jeszcze jej nie ma , z tego co wiem to zawsze kupuje na targu ryby ze Skoczowa My kupujemy zawsze trzy sztuki , jest tego trochę ponad 5 kg
andy_sky Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 a gdzie kupowałeś? znaczy się moja pojechała kupić , ale jeszcze jej nie ma , z tego co wiem to zawsze kupuje na targu ryby ze Skoczowa My kupujemy zawsze trzy sztuki , jest tego trochę ponad 5 kg e to lipa kup sobie takie 2 po 2,5 kilo takie duże są najlepsze 1,5 kilowe są młode i mają niedobre mięso, zapytaj wędkarza albo tych co sprzedają, najlepsze rybki są w radziejowie koło Arka facet ma prywatny staw, 12 pln za kilo [br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 11:10_________________________________________________wypiął mi się wężyk ze sprysków w bagażniku wszystko w piz*u zalane może być z tym w przyszłości problem ?
ROBERT Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 e to lipa kup sobie takie 2 po 2,5 kilo takie duże są najlepsze 1,5 kilowe są młode i mają niedobre mięso, zapytaj wędkarza albo tych co sprzedają, najlepsze rybki są w radziejowie koło Arka facet ma prywatny staw, 12 pln za kilo Im starsza ryba tym gorsze mięso Mam kartę wędkarską (ale aktualnie nie jeżdżę na ryby bo nie mam czasu) i ... możesz mnie zapytać o zdanie jak chcesz
Guregoru Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 e to lipa kup sobie takie 2 po 2,5 kilo takie duże są najlepsze 1,5 kilowe są młode i mają niedobre mięso, zapytaj wędkarza albo tych co sprzedają, najlepsze rybki są w radziejowie koło Arka facet ma prywatny staw, 12 pln za kilo Im starsza ryba tym gorsze mięso Mam kartę wędkarską (ale aktualnie nie jeżdżę na ryby bo nie mam czasu) i ... możesz mnie zapytać o zdanie jak chcesz Zgadzam się Też jeżdżę na ryby i uważam że im młodsza (mniejsza) tym lepsze mięso
andy_sky Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Im starsza ryba tym gorsze mięso Mam kartę wędkarską (ale aktualnie nie jeżdżę na ryby bo nie mam czasu) i ... możesz mnie zapytać o zdanie jak chcesz z tym się zgodzę ale ryba 2,5kg nie jest stara i właśnie taka ma najlepsze mięso,stara to może być 5-6kg :gwizdanie:
H4mm3R Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Im starsza ryba tym gorsze mięso Mam kartę wędkarską (ale aktualnie nie jeżdżę na ryby bo nie mam czasu) i ... możesz mnie zapytać o zdanie jak chcesz z tym się zgodzę ale ryba 2,5kg nie jest stara i właśnie taka ma najlepsze mięso,stara to może być 5-6kg :gwizdanie: Coś Ci się chyba pomyliło, im starsza tym ma większe ości i jest mniej zabawy z wybieraniem ości jak jesz, a nie że mięso lepsze :gwizdanie:
ROBERT Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Coś Ci się chyba pomyliło, im starsza tym ma większe ości i jest mniej zabawy z wybieraniem ości jak jesz, a nie że mięso lepsze :gwizdanie: Ale mięso starej ryby nie dość że śmierdzi ( jest przesiąknięte mułem , szczególnie jeżeli chodzi o karpia ) , poza tym jest przetłuszczone i twarde , a 2.5 kg (ma co najmniej 3-4 lata jak nie więcej , oczywiście mam na myśli karpia żyjącego "na wolności" ) takiego da się jeszcze zjeść ale nie jest już najlepszy , najlepszy jest taki który ma 1- 1.5 kg (około 30-35 cm) Złowiłem kiedyś karpia 6.7 kg i zamiast go wypuścić z powrotem skusiłem się ze będzie kilka ładnych obiadków z niego ... nie dało się go już za bardzo jeść Tak dla ciekawostki dodam iż , mam brata który to dopiero jest zapalonym wędkarzem , każdą wolną chwilę spędza na rybach , jeździ w szczególności właśnie na karpia ( łowi głównie na kulki proteinowe , zanęca dane łowisko już kilka dni wcześniej , ale jak ktoś nie jeździ na ryby nie będzie wiedział o co chodzi ) , złowił już niejednego karpia powyżej 10 kg , największy miał ponad 15 kg , brat oczywiście wieksze sztuki wypuszcza z powrotem (ale najpierw zdjęcie) [br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 17:55_________________________________________________A tak już nie pisząc na temat ryb ... http://www.joemonster.org/art/15883/Zlomowanie_nowej_Toyoty_Camry ;(
Wilma Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 [br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 17:55_________________________________________________A tak już nie pisząc na temat ryb ... http://www.joemonster.org/art/15883/Zlomowanie_nowej_Toyoty_Camry ;( Żal autka... ;( ale przyznam, że brzydkie miał te złoto-brązowawe elementy...
ROBERT Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Żal autka... ;( ale przyznam, że brzydkie miał te złoto-brązowawe elementy... Dobrze że to nie A4 , bo bym się chyba pochlastał
Wilma Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Żal autka... ;( ale przyznam, że brzydkie miał te złoto-brązowawe elementy... Dobrze że to nie A4 , bo bym się chyba pochlastał Racja... i jeszcze by kogoś z nas podejrzewali, że Ci w tym pomógł :gwizdanie:
A-rek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 najlepsze rybki są w radziejowie koło Arka facet ma prywatny staw, 12 pln za kilo chcialem o tym wspomniec :> walczylismy z Blant'em ponad 3 godz z tym zawieszeniem i wstyd sie przyznac ale nadal usterka nie usunieta ale w najblizszym czasie ponownie sie za to lapiemy [br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 19:43_________________________________________________jeszcze tylko 163 dni i........
ROBERT Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 chcialem o tym wspomniec :> I czemu nic nie powiedziałeś :?: jeszcze tylko 163 dni i........ To do BT nie jedziecie :?:
A-rek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 I czemu nic nie powiedziałeś bo juz Andy o tym wspomnial To do BT nie jedziecie :?:
Rekomendowane odpowiedzi