Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie orientujecie się czy w B6 silnik 2,5 TDi 163 KM to ten sam kiepski silnik co 150 KM czy to już ten nowszy z usuniętymi wadami :?:

jaki bralibyście silnik pod uwagę w modelu B6 :?: 1.8T, 3.0 V6 czy jednak 1.9 TDi :?:

Te.......[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:13_________________________________________________ :baseball:[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:14_________________________________________________Po wrześniu 2002 roku zmodernizowali jednostkę 2.5 V6.

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

panowie orientujecie się czy w B6 silnik 2,5 TDi 163 KM to ten sam kiepski silnik co 150 KM czy to już ten nowszy z usuniętymi wadami :?:

jaki bralibyście silnik pod uwagę w modelu B6 :?: 1.8T, 3.0 V6 czy jednak 1.9 TDi :?:

Te.......[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:13_________________________________________________ :baseball:

Arturoo twój jest wyjątkiem :>

ale z doświadczenia powiedz gdybyś miał kupić B6 to z jakim silnikiem :?: :)

Opublikowano

b6 + swap 2.7biT :naughty:
Opublikowano

[quote name=robert.

mosz te BBC Konw...coś tam ??? :disgust:

[/quote] Top Gear leci też na BBC Entertainment codziennie-a tego jeszcze mi nie zakodowali jak Knowledge :cool1::)

Opublikowano
  • Autor

b6 + swap 2.7biT :naughty:

jakbym miał swap'owac na 2,7 biT to bym zakupił jakieś dobrze wyposażone B5 w 2,5 TDi Q :>

Opublikowano

Jak masz mosliwosc to szukaj cos takiego w V6 w quattro. Bo tylko wtedy to ma sens.

BFC 163 km i 310 nm jeździłem ,fajny motorek. :>

Spalanie 5 l wybij sobie z glowy . Kolo 9 spokojnie zanim popatrzysz na kluczyk :wink4: .

Jak masz jezdzic to diesel ,jak czasem pojezdzic to bralbym 1.8T.[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:31_________________________________________________No pytanie jak jeździsz ,bo jak spokojnie pojeździsz to i w 8 l sie powinien teoretycznie zmiescic. Tyle ,ze pewnie w ośce,bo przy Q nie ma nic za darmoszke.

Opublikowano

moje 2.8 q pali 11 litrow sredniio :gwizdanie:

Opublikowano

moje 2.8 q pali 11 litrow sredniio :gwizdanie:

Przemek to ,albo Jezdzisz bardzo ekonomicznie,albo w większości na trasie :decayed::wink4: Moja oska bierze przy mojej nodze 15-16 gazu :decayed: na benzynie po 400 km było 12,5 srednio
Opublikowano

Ja raz w trasie mialem 8.5 litra/100 km ale to autostradą do Pragi i max 170. W miescie roznie 12-16.

Ci co pisza o spalaniach rzedu 7 litrow w miescie(w V6) to chyba tylko trasy dom-kosciol albo dom -targowisko.

Jeszcze nie mialem autka ,ktore by zeszlo ponizej 7 w miescie w dieslu.

Opublikowano

Ja raz w trasie mialem 8.5 litra/100 km ale to autostradą do Pragi i max 170. W miescie roznie 12-16.

Ci co pisza o spalaniach rzedu 7 litrow w miescie(w V6) to chyba tylko trasy dom-kosciol albo dom -targowisko.

Jeszcze nie mialem autka ,ktore by zeszlo ponizej 7 w miescie w dieslu.

Moje najnizsze spalanie -7,4 na trasie-test-do 120 km/h +kilka wdepnięc do 160 -ale to był pierwszy dzien zakupu ze szwagrem na ogonie,w mega chójow..ch warunkach[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:48_________________________________________________ :hi: narazicho jadę do córki
Opublikowano
  • Autor

no to pozostaje szukać 1.9 TDi albo 3.0 TDi :decayed:

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=190824.0;topicseen kupujcie :naughty:[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 20:22_________________________________________________

ładna przygoda ci się Arturoo przytrafiła, ale przeważnie tak jest że jak się czegoś złapiesz to wyskoczy coś więcej. ja tez dziś trochę przy aucie pogrzebałem: z powrotem wróciły ori dekory na drzwi, ramka w grillu RS wróciła do satyny, tylne lampy wróciły do ori wyglądu no i przednie głośniczki wymieniłem bo jeden mi charczał :>

nareszcie naprawiłeś te tylne lampy :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

o jaki tu mały ruch dzisiaj :blink:[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 20:56_________________________________________________

nareszcie naprawiłeś te tylne lampy :gwizdanie:

narazie :cool1: bo mi się za***iście podobają całe czerwone ale muszę wymyślić na to inny patent

Opublikowano

no to pozostaje szukać 1.9 TDi albo 3.0 TDi :decayed:

Tez sie kiedys napalilem na 3.0 ale poczytalem o rozrządzie w tym silniku i ostygłem :decayed:[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 21:01_________________________________________________Czerwone :good: różowe :wink4::no:[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 21:03_________________________________________________Pozostanie mi szukac albo malego klekota albo benzyniaka .

Opublikowano
:hi: :hi: :hi:
Opublikowano
:hi: :hi:
Opublikowano

Siemanko :hi:

Opublikowano

:bry::hi:

Arek bierz 1.9 TDI , jak zależy Ci na troszkę większej mocy i momencie zapodasz mu jakiegoś wirusa i będzie śmigał

1.9 TDI - w miarę tanie części , bardzo dużo tych silników , więc łatwo o różne używki i również bardzo łatwo zdiagnozować różnego rodzaju usterki , z Q też wychodziły ( trzeba poszukać :przebiegly: ) . Jakby co [AVF] ma troszkę mocniejsze sprzęgło ( można minimalnie dalej pójść z mocą i momentem ) , [AVF] pod koniec produkcji miały niezły "bonus" fabryczny w postaci mocy ( ~ 140 PS ) i momentu ( ~ 330-340 Nm ) , u mnie spalanie na poziomie ~ 6.5 7 ltr/100km , w trasie ~ 5.5-6.0 ltr/100km :wink4: . Według mnie najważniejszym plusem jest to , że to jeszcze poczciwe , bezawaryjne 1.9 TDI , ale b. cięzko znaleźć zadbaną , z jakimś "normalnym" jeszcze przebiegiem , a jak jest zadbana to trzeba jeszcze dosyc dużo zapłacić za taki egzemplarz , takie za 25-30 k w ogóle bym nie brał pod uwagę , zresztą pracujesz teraz na zachodzie to może tam coś znajdziesz :wink4: