Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie czytam teraz wasze dywagacje o polskim kibicowaniu i coraz bardziej się zagłębian w ten wasz klimat i to jest masakra jakaś. :kox:

A Ty myślisz że w innych krajach jest inaczej :?:

Jest inaczej w kraju co sie nazywa duży pokój z TV :wink4:

A Inspektor siedzi sobie w kapciach czy pod kołderką i ogląda Barce swoją czy tam Real jak woli :naughty:

• Odpowiedzi 23.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kamyk

3554

• stanley

3166

• jarko

1723

• akjam

1504

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:kox::naughty: :naughty: :naughty::good:
Gość Damian A4
Opublikowano

Julo już ci pisałem żebyś sobie wyluzował z takimi tekstami do mnie, daruj sobie swoje pretensje do mnie dlatego, że jeśli coś napisałem o Wiśle co Cię zdenerwowało to napewno nie zrobiłem tego specjalnie.

2. Jakbym chciał jeździć na mecze jakiegoś polskiego klubu np. LECHA lub innego to mógłbym jeździć co tydzień ale pytanie po co skoro nie da się zaszczepić w sobie kibicowania i swego rodzaju miłości do klubu od tak sobie. Możecie się dalej napier...c że mnie że kibicuje barcelonie na odległość ale tak było, jest i będzie i najlepiej jak skończę wypowiadać się w tym wątku bo widzę że z Tobą i reszta się nie da.

Opublikowano

Inspektor - ale koledzy mają dużo racji.

Może czasami przesadzają, ale opisują jak wygląda sytuacja praktycznie w każdym klubie, każdej lidzie.

Weźmy nawet na tapetę Barcelonę.

Hoolsi są - może nie tak aktywni jak kiedyś, może nie uświadczysz ich na każdym meczu w dużej liczbie, ale na pewno są.

Boixos Nois - polecam poczytać!

Ultras - podobnie. Nie tak aktywni, w tym momencie w małej ilości (zresztą jest to domena tak zwanego "Modern Football" czyli swoistej "wymiany" kibiców), ale działają.

Sektorówki u Was nie biorą się z niczego.

Pikniki - w idei Modern Football to oni mają zapełniać stadion i tak się dzieje chociażby w FCB czy praktycznie każdym większym klubie w Europie. Szczególnie w liczących się ligach.

Koledzy mają dużo racji - tego nie zobaczysz, nie usłyszysz w TV.

Opublikowano

Skyliner, w 90% Twoich ostatnich postów piszesz wierutne bzdury.

Chociażby apropos rodzin patologicznych - tego nawet nie ma sensu komentować, ale jednak spróbuję podać Ci przykład z życia:

Wejdź sobie chłopie na galerię spotkań Wisły/Cracovii/Hutnika/Legii/Można wymieniać bez końca - powiedz ile z tych osób to patologia. Procent? Może mniej?

Skąd Ty czerpiesz jakieś chore informacje?

W takim razie nic, tylko uciekać z Krakowa, bo zapewne jakieś 50% mieszkańców woli tych albo tamtych. A przecież to wszystko patologia!

Masz kolegów za Wisłą!?!?!?!? Legią!?!?!?!?! Nie mów... może nawet ktoś za Widzewem się znajdzie!?!?!?!?!

I żyjecie ot tak, obok siebie!?!?!?!?!

NIEWIARYGODNE!!!!

Dam Ci przykłady, w które zapewne nie uwierzysz, ale trudno, zawsze warto spróbować:

Jakieś 4-5 lat temu, przed meczem z ŁKSem zaplątał się samochód z Łodzianami wprost pod nasze kasy (a dokładnie pod nieistniejącą już Algę).

Wiesz jak się skończyło?

Tak, że nasi (w tym ja) praktycznie konwojowaliśmy to auto, żeby spokojnie sobie stanęło przy autokarze łodzian na parkingu dla kibiców gości.

Warto dodać, że nasze stosunki z ŁKSem były co najwyżej neutralne, a i to stwierdzenie byłoby dosyć na wyrost.

Ja z kolei, już po zerwaniu zgody z Koroną (wyjazd w tym sezonie) byłem w identycznej sytuacji.

Koroniarze dokładni opisali mi drogę, jak dostać się pod sektor gości.

Opowiadasz chłopie dyrdymały, nie mając pojęcia jak jest w rzeczywistości, a do tego łykasz jak pelikan ryby wszystko, co piszą/mówią jakże przychylne kibicom media takie jak GW/TVN.

Źle mnie zrozumiałeś... :facepalm:

Gdzie ja napisałem, że wszyscy? Nie mówie, że wszyscy kibice pochodzą z patologicznych rodzin, ale ok. 10%, którzy mają większą siłę przebicia niż "normalni" kibice.

No mam kolegów, którzy są za Cracovią czy Legią i co z tego? Dla Twojej wiadomości nie mieszkamy obok siebie.

Nie oglądam wiadomości na TVN, jak już to na Polsacie... Nie czytam gazet...

Szedł sobie spokojnie po osiedlu gdzie są za Cracovią:

http://skawina24.com/top-newsy-ze-skawiny/1076-sobotnie-zabojstwo-zatrzymano-podejrzanych

Opublikowano

No to 10% czy większość?

Bo jest tu chyba różnica?

Zrozum wreszcie - mają siłę przebicia, bo tylko to interesuje media.

Taki TVN, Polsat czy inne GW ma gdzieś to, że na meczu np: Cracovia-Zagłębie był doping przez 90 minut, świetna choreografia, pełen sektor rodzinny itp.

Ich interesuje to, jak margines przebierający się w barwy klubowe się tnie i zabija. MARGINES.

Chodzi oto, żeby ten margines właśnie wynieść na piedestał i pokazać - tacy są właśnie kibice.

Apropos barw klubowych - ironizowałem...

Myślisz, że mieszkając już prawie 25 lat w Krakowie nie mam kumpli/przyjaciół/znajomych będących po innej niż ja stronie kibicowskiej barykady?

Nie,nie - lepiej chyba jednak nie odpowiadaj...

Opublikowano

Gdzie ja napisałem, że wszyscy? Nie mówie, że wszyscy kibice pochodzą z patologicznych rodzin, ale ok. 10%, którzy mają większą siłę przebicia niż "normalni" kibice.

Napisałeś że większośc i zwyczajnie pierdo.lisz.... Piłem kiedyś wino z gościem - wszystkie wyjazdy, mecze u siebie, zadymy, bójki w imię białej gwiazdy... Co chcesz i jeszcze więcej, trochę sie naopowiadał... Ojciec lekarz, matka lekarz. Mówił że idzie do szkoły, a jechał na wyjazd to go później policja do domu odprowadzała. Rodzice nawet zamykali go w mieszkaniu to uciekał po balkonach...

Kilka bloków dalej, osiedle obok. Absolwent histori - jeden z największych hool'sów Cracovii...

Gdzie Ty tu masz rodziny patologiczne :?: Stadion i kibice to nie podwórko w Skawinie...

http://skawina24.com/top-newsy-ze-skawiny/1076-sobotnie-zabojstwo-zatrzymano-podejrzanych

Chyba nie ten temat...

Udało nam się dowiedzieć, że mimo pojawiającego się wcześniej w spekulacjach wątku walk kibiców, prawdopodobnie sympatie piłkarskie nie miały żadnego znaczenia w tej sytuacji. - Nie ma podstaw, by twierdzić, że to było zabójstwo na tle kibicowskim. Według naszych ustaleń, nie doszło do żadnej wymiany zdań, która mogłaby o tym świadczyć - mówi Marek Korzonek z Powiatowej Komendy Policji w Krakowie. - Wszystko wskazuje na to, że było to zupełnie przypadkowe zdarzenie, a wszyscy uczestnicy zajścia - i sprawcy, i napadnięci - byli nietrzeźwi.

Opublikowano

Napisałeś że większośc i zwyczajnie pierdo.lisz.... Piłem kiedyś wino z gościem - wszystkie wyjazdy, mecze u siebie, zadymy, bójki w imię białej gwiazdy... Co chcesz i jeszcze więcej, trochę sie naopowiadał... Ojciec lekarz, matka lekarz. Mówił że idzie do szkoły, a jechał na wyjazd to go później policja do domu odprowadzała. Rodzice nawet zamykali go w mieszkaniu to uciekał po balkonach...

Kilka bloków dalej, osiedle obok. Absolwent histori - jeden z największych hool'sów Cracovii...

Gdzie Ty tu masz rodziny patologiczne :?: Stadion i kibice to nie podwórko w Skawinie...

Chyba nie ten temat...

Udało nam się dowiedzieć, że mimo pojawiającego się wcześniej w spekulacjach wątku walk kibiców, prawdopodobnie sympatie piłkarskie nie miały żadnego znaczenia w tej sytuacji. - Nie ma podstaw, by twierdzić, że to było zabójstwo na tle kibicowskim. Według naszych ustaleń, nie doszło do żadnej wymiany zdań, która mogłaby o tym świadczyć - mówi Marek Korzonek z Powiatowej Komendy Policji w Krakowie. - Wszystko wskazuje na to, że było to zupełnie przypadkowe zdarzenie, a wszyscy uczestnicy zajścia - i sprawcy, i napadnięci - byli nietrzeźwi.

staciłem do Ciebie resztki szacunku krakusie :decayed:

Gość Damian A4
Opublikowano

Przestańcie sobie sutki wykręcać :decayed:

Opublikowano

Chyba nie ten temat...

Nie rozumiem o co chodzi.

Przecież to Chateau de Jarko rocznik 1950 :decayed:

Opublikowano

Chyba nie ten temat...

Nie rozumiem o co chodzi.

Przecież to Chateau de Jarko rocznik 1950 :decayed:

,

a mi mówił, że pije rocznik tylko 1958 i to białe , a nie czrerwone :gwizdanie:

Opublikowano

No to 10% czy większość?

Bo jest tu chyba różnica?

Zrozum wreszcie - mają siłę przebicia, bo tylko to interesuje media.

Taki TVN, Polsat czy inne GW ma gdzieś to, że na meczu np: Cracovia-Zagłębie był doping przez 90 minut, świetna choreografia, pełen sektor rodzinny itp.

Ich interesuje to, jak margines przebierający się w barwy klubowe się tnie i zabija. MARGINES.

Chodzi oto, żeby ten margines właśnie wynieść na piedestał i pokazać - tacy są właśnie kibice.

Apropos barw klubowych - ironizowałem...

Myślisz, że mieszkając już prawie 25 lat w Krakowie nie mam kumpli/przyjaciół/znajomych będących po innej niż ja stronie kibicowskiej barykady?

Nie,nie - lepiej chyba jednak nie odpowiadaj...

10% :hi:.

Opublikowano

Od tamtej pory już nie pije wina :decayed:

Gość -makaveli-
Opublikowano

W CA mamy dogrywke

obie ekipy w "10"

:cool1:

Opublikowano

Od tamtej pory już nie pije wina :decayed:

Tak Ci dało w kość :naughty: :naughty: ?

Albo inaczej mówiąc - dało kopa :naughty: :naughty: ?

A może to nie wino :naughty: :naughty: ?

:decayed: :decayed:

Opublikowano

W CA mamy dogrywke

obie ekipy w "10"

Wreszcie coś na temat piłki. :cool1: Dobry mecz? Niestety praca i nie mogę oglądać. :disgust:
Opublikowano

W CA mamy dogrywke

obie ekipy w "10"

Wreszcie coś na temat piłki. :cool1: Dobry mecz? Niestety praca i nie mogę oglądać. :disgust:

Brazylijczycy walą głową w mur. Świetny mecz bramkarza Paragwaju - Justo Villara.

Gość -makaveli-
Opublikowano

Świetny mecz bramkarza Paragwaju - Justo Villara.

w karnych marnie widze brazylijczyków :gwizdanie:
Opublikowano

Świetny mecz bramkarza Paragwaju - Justo Villara.

w karnych marnie widze brazylijczyków :gwizdanie:

Cholera wie.

To zawsze loteria.

Ja oczywiście kibicuję Paragwajowi. Gra tam jeden z moich ulubieńców - Nelson Haedo Valdez.

Piłkarz zapierniczające całe 90 minut (w tym wypadku 120 :) ) wzdłuż i wszerz.

Nieprawdopodobnie pracujący dla drużyny.