Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:good: :good: :good:
  • Odpowiedzi 23.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kamyk

3554

• stanley

3166

• jarko

1723

• akjam

1504

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Aaaa...Jarko, Makaveli - mała prośba.

Możecie zastąpić herb w 1szym poście na ten, proszę - Cracovia_herb.png:) ?

Mała rzecz, a cieszy :)

Gość -makaveli-
Opublikowano

Aaaa...Jarko, Makaveli - mała prośba.

Możecie zastąpić herb w 1szym poście na ten, proszę - Cracovia_herb.png:) ?

Mała rzecz, a cieszy :)

:hi:
Opublikowano

Dziękuję bardzo :hi::notworthy:

Opublikowano

Cracovia pokonana :gwizdanie:

Cracovia - Ruch Chorzów 1-2 (0-0)

1-0 – Dudzic, 50 min (głową)

1-1 – Abbott, 55 min

1-2 – Piech, 61 min

I należy dodać - zasłużenie pokonana.

Ruch był na pewno zespołem lepszym.

Wiedzieli co mają grać, w przeciwieństwie do nas.

Bardzo wysoki i agresywny pressing.

My przez pierwsze 15 minut pierwszej i drugiej połowy jak dzieci we mgle (chociaż o dziwo to my wyszliśmy jako pierwsi na prowadzenie).

Ogólnie: kilka pozytywów jest, ale w jest cholerę też spraw do poprawy.

I klasowy rozgrywający (ofensywny pomocnik, mediapunta, zwał jak zwał) potrzebny od zaraz.

Ruch gra wysokim presingiem do 60-65 minuty, co wychodzi im bdb,później jest już gorzej, a szkoda- no, ale cóż, tylę mają kondycji. Czasem coś tam jeszcze pobiegają na drugim wdechu :wink4:[br]Dopisany: 23 Lipiec 2011, 23:55_________________________________________________a to nie jest już herb łksu ?

herb.jpg

Gość -makaveli-
Opublikowano

a to nie jest już herb łksu ?

herb.jpg

nie :no:

ten z pierwszego postu jest aktualnie oficjalnym herbem ŁKS-u

poprzedni herb został przejęty przez komornika :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładnie tak jest.

Niestety...

Nota bene, Makaveli, ten herb Pasów, który był wcześniej jest aktualnym herbem MKS Cracovia (bo tak się tak naprawdę nazywa drużyna) :)

Jednakże, nie jest on akceptowany przez kibiców (nazywany "koślawcem" :) ).

Ten, który ja wkleiłem i prosiłem o wstawienie (dzięki jeszcze raz!) jest herbem pierwotnym, używanym teraz przez KS Cracovia (czyli np: szachy) i to z nim najbardziej identyfikują się wszyscy Pasiacy.[br]Dopisany: 24 Lipiec 2011, 00:07_________________________________________________Jeszcze taki mały edit:

Jesteśmy chyba jednym z niewielu klubów w Polsce, który nie ma członu miasta w nazwie :)

Więc wbrew temu, co sądzi większość, nie nazywamy się "Cracovia Kraków" a po prostu "Cracovia" :)

Opublikowano

wracając do meczu Pasów z Ruchem, widać, że Ruch ma 2-3 dobrych, szybkich grajków z przodu ( Piech, Jankwoski, Janoszka) i są nieżle przygotowani szybkościowo :)

Dobrze czują się w wysokim presingu czy kontrze. Dużo gorzej jest gdy bronią się na swojej połowie, czy dostają kontrę :kwasny:

Opublikowano

i nie jesteście pomilicyjni :decayed:

:good:

Nie da się ukryć :decayed: :decayed:

wracając do meczu Pasów z Ruchem, widać, że Ruch ma 2-3 dobrych, szybkich grajków z przodu ( Piech, Jankwoski, Janoszka) i są nieżle przygotowani szybkościowo :)

Dobrze czują się w wysokim presingu czy kontrze. Dużo gorzej jest gdy bronią się na swojej połowie, czy dostają kontrę :kwasny:

Powiem Ci tak, oglądając cały mecz, Ruch kilka razy właśnie tą trójką kompletnie rozjeżdżał naszą obronę.

Generalnie, z tego typu polskich napastników (szybki, niezły technicznie) uważam że najlepsi w Polsce są właśnie Piech i Niedzielan.

Tyle, że oni żyją z podań.

U was ma kto Piechowi podawać, u nas narazie "bida".

A już tak zupełnie offtopem, według mnie jedna z najładniejszych akcji zeszłego sezonu to błyskawiczne wyjście ze swojej połowy właśnie pary Jankowski-Piech w meczu Arka-Ruch.

Postaram się zaraz znaleźć krótki filmik.[br]Dopisany: 24 Lipiec 2011, 00:15_________________________________________________Mam!

Od 1:05.

Akcja jak nie z polskich boisk!

http://www.arka.gdynia.pl/news,7439-arka-ruch-02-coraz-nizej-relacja.html

Opublikowano

Nie da się ukryć :decayed: :decayed:

Powiem Ci tak, oglądając cały mecz, Ruch kilka razy właśnie tą trójką kompletnie rozjeżdżał naszą obronę.

Generalnie, z tego typu polskich napastników (szybki, niezły technicznie) uważam że najlepsi w Polsce są właśnie Piech i Niedzielan.

Tyle, że oni żyją z podań.

U was ma kto Piechowi podawać, u nas narazie "bida".

A już tak zupełnie offtopem, według mnie jedna z najładniejszych akcji zeszłego sezonu to błyskawiczne wyjście ze swojej połowy właśnie pary Jankowski-Piech w meczu Arka-Ruch.

Postaram się zaraz znaleźć krótki filmik.

pamiętam :kox:

Opublikowano

Tak się powinno uczyć młodzież jak grać z kontry.

Makaveli - pokaż tę akcję swojemu małemu :kox: :kox:

Opublikowano

a Wy nadal swoje :facepalm:

Opublikowano

Kompletnie rozjechali obronę Arki.

Ale spoko, to samo by zrobili z każdą defensywą w tym kraju :kox: :kox:

Opublikowano

Kompletnie rozjechali obronę Arki.

Ale spoko, to samo by zrobili z każdą defensywą w tym kraju :kox: :kox:

50% drużyny Ruchu, to świetny trener z głową na karku :)

Opublikowano

Zgadzam się, Waldek Fornalik robi świetną, doskonałą robotę jak na to, jaki ma potencjał piłkarski.

Swoją drogą, jedynie mnie zastanawia jedna kwestia.

Mianowicie, wielu Ślązaków ma coś takiego, że potrafią efektywnie grać/trenować tylko na Śląsku.

Oczywiście, proszę tego nie traktować jako obrazę, ale jako, wydaje się, realny obraz sytuacji.

Ciekawe, czy z Waldkiem byłoby to samo :mysli: :mysli: