kowi Opublikowano 18 Lipca 2006 Opublikowano 18 Lipca 2006 Z góry piszę że byłem już w warsztacie który zajmuje się klimatyzacjami, odgrzybili mi instalację, uzupełnili czynnik chłodzący i wymienili filtr. Jednak nadal po wyłączeniu klimy po około 1 min z nawiewu wydobywa się bardzo nieprzyjemny zapach, jest on wyczuwalny przez kilka minut i potem znika. Dodam że kiedy używam samego nawiewu to zapachu nie ma. Please pomóżcie
Gość Murzyn Opublikowano 18 Lipca 2006 Opublikowano 18 Lipca 2006 kowi, jezeli po wylaczeniu klimy byloby czuc cos jaby stechlizne, to ok zdarza sie...ale odwrotnie hmm jedyne co przychodzi mi do glowy to jakis syf ktory uzbieral sie w miejscu gdzie wchodzi powietrze z zewnatrz (przed filtrem lub pod) sprawdz to...jedyne co mi przychodzi teraz do glowy...
kowi Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Opublikowano 18 Lipca 2006 kowi, jezeli po wylaczeniu klimy byloby czuc cos jaby stechlizne, to ok zdarza sie...ale odwrotnie hmm... To czuć właśnie po wyłączeniu klimy, i nie jest to zapach wynikający z wilgotnego powietrza (kojarzony właśnie ze stęchlizną); tylko coś bardziej śmierdzącego
Hugo Opublikowano 18 Lipca 2006 Opublikowano 18 Lipca 2006 Jestem pewien , że klima została żle odgrzybiona Dasz powąchać na spociku to Ci potwierdze czy to z klimy wali
Gość Murzyn Opublikowano 19 Lipca 2006 Opublikowano 19 Lipca 2006 Hugo, a jak to sie da zle zrobic???? przeciez to proste jk budowa cepa
kowi Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Opublikowano 19 Lipca 2006 Robiłem to w KLIMA.... boczna Kunickiego, w przyszłym tygodniu mają coś poprawić (w ramach gwarancji), zobaczymy co im wyjdzie. A możecie polecić jakiś warsztat dobry w klimatyzacjach ??
Hugo Opublikowano 19 Lipca 2006 Opublikowano 19 Lipca 2006 A możecie polecić jakiś warsztat dobry w klimatyzacjach ?? Kowi podjedź na Wrońską.Jeździłem tam i byłem zadowolony
Bladyrs Opublikowano 22 Lipca 2006 Opublikowano 22 Lipca 2006 kup sobie środek do odkażania klimy, np. firmy PLAK do nawiewów koszt ok. 12 zł w Selgrosie, zdemontuj podszybie, wyciągnij filtr przeciwpyłkowy, za pomocą dołączonej rurki spryskaj preparatem w całą obudowę i pod miejsce filtra, uruchom nawiewy na ok 1 min i ciesz się świeżym zpapachem ps. cały syf powinien wyleć odpływem pod auto, u mnie zrobiła się spora plama brudu z wodą pozdro.
wiki Opublikowano 24 Lipca 2006 Opublikowano 24 Lipca 2006 ja też mam taki capek po wyłączeniu klimy ale tylko przez około 1min taki zaduch poprostu wydaje mi się zę gwałtowna różnica temperatur nawiewanego powietrza to robi
kowi Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Opublikowano 24 Lipca 2006 Jestem umówiony na czwartek, na powtórne odgrzybianie. Zobaczymy co będzie :?:
piurko Opublikowano 24 Lipca 2006 Opublikowano 24 Lipca 2006 Raz czyściłem jakąś pianką z allegro i capiło. W piątek kupiłem piankę Plaka za 15 zeta i pomogło trochę czuć dentystą ale pewnie to minie
kowi Opublikowano 28 Lipca 2006 Autor Opublikowano 28 Lipca 2006 Po tygodniu smrodek gdziś znikł i już jest ok :mrgreen:
wit.s Opublikowano 28 Lipca 2006 Opublikowano 28 Lipca 2006 Może cos Ci umarło na wentylatorku, a teraz spadło i dlatego sie poprawiło. :mrgreen: Może brzmi to smiesznie, ale miałem podobną sytuację w moim drugim autku-przez 2 miesiące po zakupie smród straszliwy sie dobywał z nawiewów. Przy przeglądze mnie mechanik uświadomił, że po prostu gdzieś w przewodac (a może i obok) padł był szczur czy też inny myszowaty i to on wydawał rzeczone zapaszki. Ale to tak tonem niezobowiązującej dygresji. Pozdr
ulti Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Przepraszam ze ozywiam temat ale mam to samo! jak nie uzywam klimy to jest super, nic nie czuć, jak uzywam klimy tak samo, ale jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali :/ odnawiam temat bo ci co mieli ten problem nie napisali zakonczenia, prosze o wyniki wszystkich dzialan p-m
Gość spedyt Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali Czas na przegląd klimy, odgrzybianie itd
Gość Iceman Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali Czas na przegląd klimy, odgrzybianie itd dokładnie
a4avant Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 A jak odkrecic schowek w B6?Chce tam spryskac parownik jak radzil ICEMAN ale nie za bardzo wiem jak sie zabrac do odkrecenia schowka.Gdzie sa sruby ktore musze odkrecic zeby nic nie schrzanic?Prosze o pomoc.Pzdr.
Gość Murzyn Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Iceman, Jak czesto powinno odgrzybiac sie klime
Gość Iceman Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 to zależy , ale wystarczy raz w roku przed sezonem letnim :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi