Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Audi 80 B2 2-door sedan quattro R32 3.2 VR6 24V turbo projekt !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajnie by było nie odstawać za bardzo od evo i sti na pojeżdżawkach ;)

chyba w drugą stronę :decayed:

Opublikowano

Skrobnę żeby śledzić wątek :cool1:

Fajnie ,że robisz często fotorelację :good:

Tak mi się przypomniało jak oglądam tego twojego rodzynka, gdy jakiś czas temu,w sumie z rok temu... na allegro sprzedawał ktoś budę do sport quattro,ciekawe co nowy nabywca z nią zrobił.

Opublikowano

buda byla wykonana przez pana Koraszewskiego :)

Opublikowano

Oniemiałem z wrażenia ... świetna robota będę śledził aż do końca. Chętnie usłyszę dźwięk uturbionej VR'ki Pozdrawiam i oby tak dalej :notworthy:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dumam od jakiegos czasu nad lepszymi heblami bo te 320/30 wydają mi się za słabe - zaciski z Renault sport z ori tarczy 305/28 i na te 320/30 wchodzi to na styk i nie obsługuje całej powierzchni tarczy

29644520.jpg

zatem zakupiłem wieksze zaciski, tez 4 tłoczkowe brembo ale w serii 330/30mm i mam zamiar ożenic to z tarczą 345/30 lub 330/32mm z założeniem że ma wejśc w felge 16 cali o ET w okolicach zera ;)

o ile 345/30 trzeba by stoczyć po średnicy, to jesli tarcza 330/32 wejdzie na grubość to mam nadzieje że wejdzie na 16 cali choć to moze wydawać się niemozliwe

rozstaw mocowania 100mm - tu akurat moze być trudniej bo zaciski z renault maja sruby poprzeczne jak porsche boxster, dogde viper, jakas alfa itd

rozstaw.jpg

szerokość zacisku ponad 35mm znacznie wieksza niz tych z renault sport gdzie jest 32mm

szerokosc.jpg

długośc klocka 133mm szerokość 57mm (Renault ma 123 i maks 50mm szerokosci

klocek.jpg

przymiarka z tarcza 288/25 - taką miałem pod reką żeby pokazac jak duzy jest ten zacisk

natarczy288.jpg

a tu ciekawostka, mimo czujników zużycia kolcki zjechane tak że juz ze 2 mm tej blachy zeszło !!

szok.jpg

Opublikowano

Bardzo fajny projekt. :good:

Chętnie bym pomógł jeśli byłaby ku temu okazja. :)

Opublikowano

z czego to zacisk ? , bo dla mie wszystkie brembo na 4 tloczki wygladaja tak samo :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

zacisk jest z aluminium ;)

no tak wyglądają tak samo ale są brembo 4 tłoczkowe co obsługują 305/28 a są takie co obrabiają 350/30

róznią sie wilekością obudowy, tłoczków, klocków

tarcze ~330 mają alfy V6, lancie chyba kappa, jakies PSA topowe modele z mocnymi silnikami (citroeny, peugoty), prosiaki, dogde viper - full aut ma ten typ zacisku - mozna sobie pobrac katalog brembo i tam jest podane jakie sednice i grubości tarcz obsługuje dany typ zacisku[br]Dopisany: 28 Grudzień 2010, 09:55_________________________________________________3 wersja camber/caster platesow... koncowa faza teoretyczna po poprawkach birola, wycięta z kartonu :)

wkrótce przymiarka do kielichów i powstanie wersja produkcyjna ;)

przykładowo prawy kielich, pozycja "fabryka"

camber1.jpg

pozycja negatyw -3 stopnie, kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy +3 stopnie ;)

camber2.jpg

Opublikowano

świetnie to rozwiązałeś :)

ale nie boisz sie że przy możliwości zmiennego konta wyprzedzenia zwrotnicy + duza moc silnika + sily ciążenia itd moze to nie wytrzymać lub szybko sie zużywać ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

siła ciążenia jest niezależna ode mnie ;) z resztą sobie poradzimy

w tym aucie wszystko się bedzie szybko zużywać...[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 09:44_________________________________________________stejdż 2 rozpoczałem, w tym celu zakupiłem silnik R32 - no replacement for displacement ;)

bedzie kucizna + pare ciekawych patentów o których nie bede pisał bo R&D jest ostatnio w cenie :)

r32e.jpg

cel to 600KM ..... na kołach ;)

r32nitroturbo.jpg

Holset HX52 największy jakiego widziałem + NX powinno dać radę ;)

Opublikowano

Cowboy, ale z taką małą flaszką tego nie rozbierzesz.;)

Opublikowano

do tego pusta już.. plan dobry.. :good:

Opublikowano

czemu to turbo takie czarne ?

Opublikowano

Nie mam pytań :kox: :kox: :kox::notworthy:

Opublikowano
  • Autor

holset czarny bo wyjęty ze Scanii 11 litrów silnik, a tylko takie było pod ręką, a trzeba było sprawdzić jak silnik zniesie nitro i turbo :)

Opublikowano

a co z silnikiem poprzednim?

Opublikowano
  • Autor

a co z silnikiem poprzednim?

wkłada sie do audi zgodnie z planem

R32T bedzie przygotowywany na przyszły rok

Opublikowano

a kiedy w ogole koniec projektu ? :)

w sensie: kiedy wyjedzie?

Opublikowano

Nie mam pytan :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

wróciłem z Kętrzyna

duuzo zostało ustalone, uzgodnione, przymierzone... zakonczył się drobny przestój i prace znowu ruszyły ;)

1. hamulce

zmiana zacisków, zmiana tarcz, kupuje 347/30 na przód i albo stocze na 330 żeby weszło w 16 cali albo przejde na 17 cali

2. pedalbox, kiera, fotel zostały przymierzone do mojej d*py, wszytsko pasuje, wygodnie ergonomicznie, fotel jest dokładnie na słubpku B, oparcie 3cm od krzyza klatki - w 4 drzwiowym patrząć w lewo miałbym słupek :)

bedzie przesuwany pedalbox. przesuwane i regulowane fotele w mocowaniach

zostało ustalone miejsce lewarka od biegów i reczny pionowy hydrauliczny zapadką - klasyczny reczny na linke (mimo ze mam te fajne alumiowe niezapiekające sie zaciski z S8D2) idzie OUT

3. Body kit - wymaga dopracowania, przedni spojler bedzie krótszy o 3cm - auto ma być nisko i szeroko ;)

4. dystanse, mimo felgi 8J ET35 musi być co najmniej 50mm na strone, zwłaszcza z neagtywem

5. chłodnica bedzie ukosem, wyloty w pasie poniżej rejestracji na wzór sport quattro

poza tym to jak bedzie taki szeroki, niski z poszerzeniami i maską ze sporta to bedzie kocur, juz nie moge sie doczekać... te wszystkie evo i subaru beda wyglądac przy nim jak zabawki dla grzecznych dziewczynek ;) bez urazy i napinki ;P

meczy mnie kwestia wydechu, chcielibyśmy wyciąć podłogę w bagażerce, wyspawać stelaż pod chłodnice i obudować wylotem - probme ze w quattro jest tam tłumik

propozycje:

wydech bokiem (jak w audi 034) przed lewym tylnym kołem - zmieściłby sie jakis wielki płaski tłumik

rozwidlenie za dyfrem z 3 cali na np dwie 2 calowe rury i tam jakies krótkie tłumiki - podówjny wydech...hmmm

auto ma być ciche w normalnej spokojnej jeździe, zadnego burczenia na wolnych obrotach... do 3500 rpm spokojnie, powyżej 5-6000 rpm pełen ogień, marchewy, czad pałer, rakiet fjuel :)

zaciski.jpg

audi1q.jpg

i na koniec BONUS, zakupy w sklepie BACHUS w Kętrzynie - moje ulubione produkty browaru Olsztyn !!!! wiecej nie uniosłem w torbie ;)

piwox.jpg