lukasgo3 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam Od kiedy załozyłem gaz czyli ok kilku dni zauwazylem ze tak od około 3000 obr zaczyna sie lekki gwizd w silniku aczkolwiek nie wiem czy w silniku bo na postoju tego nie udaje mi sie wylapac tylko podczas jazdy na 4 i 5 i wlasnie tak od ok 3000 obr zaczyna sie taki gwizd czy cos i jest on słyszalny do ok 3400 obr i stad moje pytanie co to moze byc. ja mam taka cicha nadzieje ze to nie lancuszek rozrzadu:) proszę jeszcze raz przeczytaj regulamin, w szczególności 2 punkt dzięki
cayenne Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Posłuchaj na wolnych obortach czy w silniku nic nie syczy. Może gdzieś kolektor jest popękany.
lukasgo3 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2007 no własnie na wolnych obrotach to nic nie słychac tak jak od gory patrze na kolektor to jest cały i raczej nic nei wskazuje na jakies uszkodenia ale jutro podjade na kanał i jszcze raz go obejrze od spodu a ten dzwiek to przypomina turbinke jak by w nim była na benzynie z tego co pamietam takiego dzwieku nei było natomiast na gazie jest jeszcze moze sprawdze teraz czy wystepuje na benzynie czy tylko na gazie swoja roga to bardzo fajnie brzmi no ale na wszelski wypadek trzeba sie dowiedziec ja sie martwie tylko o to zeby to cos w silniku nie było bo wiadomo kosza to sa koszta
klema Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 witam lukasgo3 znalazłeś przyczynę ? Mam to samo ale nie mam zielonego pojęcia co to takiego
jareks Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 koledzy ja też to mam (popiera -jarecki36 ) ale jak ktoś znajdzie pomysł gdzie szukać tej przyczyny to chętnie sprawdzę
angelo77 Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 A kiedy wymienialiście napinacz paska wielorowkowego? Miałem u siebie też taki gwizd w zakresie 3000-3200 obrotów i okazało się że "gwizdała" rolka od napinacza paska wielorowkowego. Pomogła wymiana samej rolki.
Yelo Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 U mnie też tak świszcze, kiedy ktoś się pyta co to, to bez zastanowienia odpowiadam, że turbina Zaczena świstać akurat jak auto dostaje kopa, czyli gdzieś koło 3,5k (tyle że mam ADP). Wszystkie paski i rolki mam wymieniane na bieżąco, więc to niekoniecznie musi być to. PS. Przejechałem z tym 80kkm i nic się nie stało
IREK-P Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 u mnie gwizdze od samego początku jak ruszam troche denerwuje ucho ale włączam radyjko i juz jewst ok.
Rekomendowane odpowiedzi