Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Docinanie climatronica i tunelu pod kosz 2 DIN RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki temu tematowi w sobotę udało mi się zamontować w końcu 2 din w moim samochodzie.

Polecam jednak popiołkę 2 din wygląda to dużo lepiej niż "stara" 1 din...

a czy montował ktoś podświetlenie z kosza 1 din chodzi o przestrzeń za popielniczka?

Gdzie chciałbyś to tam zamontować? teraz nie ma miejsca... a podświetlona "szpara" może wyglądać dziwnie, bądź "tjuningowo"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

Zakupiłem takie radio : http://allegro.pl/radio-samochodowe-ht-869v2-7-2-din-gps-bt-zestaw-i6440708952.htmloraz do tego kosz 2 din:http://6.allegroimg.pl/original/13/64/09/26/19/6409261910

Czy oprócz docięcia tunelu, panelu climatronicka i półki za popielniczką muszę coś jeszcze zrobić?

Jaką potrzebuje przejściówkę aby podłączyć to radio bo w zestawie jest tylko kostka z czinczami.

Obecnie posiadam takie radio

http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_radio-cd-becker-traf-1009686.jpg

Z góry dzięki za pomoc, przyznam, że jestem zielony w tych tematach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś z szanownego grona jest z śląska? I jest w stanie wesprzeć pomocną ręką w rezaniu klimatronika i tunelu nie chce żeby ktoś zrobił to za mnie tylko podpowiedział albo pokazał co i jak

Wysłane z galaxy S5

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

O co chodzi z tym 5mm? niby mam ciąć równolegle taki trapez wyciąć ale po kiego lub do czego info o 5mm?

Opublikowano

Nie jest lepiej kupić cały tunel 2 din pod Navi niż docinać ?Przymierzam się do wymiany radia na RNSE i chce to zrobisz jak najszybciej bez kombinacji :kwasny:

• 1 rok później...
Opublikowano

Mi udalo sie przerobic klimatronik i dociac tunel, co do szablonu z niemieckiego forum trzeba uwazac bo wedlug wzoru wycina sie za duzo i mozna tunel spisac na straty. Klimatronik dociety pod szablon , sporo szlifowania wyszlo luxus. Najdokladniej wyglada wzor przerobki na angielskiej stronie link przewija sie gdzies w dyskusji

received_10208640520008911.jpeg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja dziś też docinałem klimatronik pod 2 din,trochę dałem ciała i zbyt krótko obciąłem ramkę pod panel.

Ale ogólnie nie jest źle,ciąłem scyzorykiem a na końcu papier ścierny.

received_10215674540719247.jpeg

received_10215674543759323.jpeg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Są jakieś serwisy które są w stanie wykonać taką zamianę z 1din na 2 din ?

Opublikowano

Zanim zaczniesz kolego o coś pytać/prosić to dobrze by było się przywitać, no chyba że wszędzie wchodzisz jak do stodoły to po primo, a po sekundo to do czego ci serwisy? Nie chce ci się albo się boisz docinać to kup sobie tunel 2 din, kosz 2 din i wymień jak klocki lego bez rezania

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, chce kupić kosz 2din z panelem już, i pytanie, bo mam aktualnie 1 din wszystko, co muszę przerobić aby ów kosz z panelem 2 din podszedł?

Tunel jakoś dociac ? 

Opublikowano
5 godzin temu, Eroxunn napisał:

Cześć, chce kupić kosz 2din z panelem już, i pytanie, bo mam aktualnie 1 din wszystko, co muszę przerobić aby ów kosz z panelem 2 din podszedł?

Tunel jakoś dociac ? 

Kolego czytałeś temat , wyżej wszystko jest opisane i zdjęcia są jak przyciąć tunel

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dokładam grzane fotele a przyszłościowo myślę o przejściu na 2 din. Teraz mam 1 din. Czy mogę kupić panel klimatronika 2 din i go wpakować w 1 din? Podejrzewam że będą szpary po bokach ale czy poza tym wejdzie normalnie w szufladę 1 dinową?

Opublikowano
49 minut temu, jaras99 napisał:

Dokładam grzane fotele a przyszłościowo myślę o przejściu na 2 din. Teraz mam 1 din. Czy mogę kupić panel klimatronika 2 din i go wpakować w 1 din? Podejrzewam że będą szpary po bokach ale czy poza tym wejdzie normalnie w szufladę 1 dinową?

Mocowanie jest takie samo,jedynie szerokość przedniej obudowy jest różnicą. Zamontujesz normalnie. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć,

tak wiem jestem kolejnym co odświeża ten temat co jakiś czas;)

przeczytałem cały ten wątek lecz każdy robi troszkę po swojemu i ciężko złapać się jednego..(ten ma climatronic 2din ten nie a ten znowu ma tunel a ten docina)

wiec chciałbym was prosić o opis krok po kroku co potrzeba aby przerobić 1din na 2din bez kupna tunelu i panelu klimy. 
chodzi mi o jakieś złączki, wtyczki itd

to będzie moja pierwsza „większa” dłubanina w tym aucie i chciałbym fajny materiał a pewnie ten kto mi opisze będzie zwieńczeniem tych 6ciu stron:)

z góry dzięki ew o jakieś załączniki można się spisać na innych mediach żeby było prościej.

pozdro Mateusz.

Opublikowano
16 godzin temu, Mateusz218 napisał:

Cześć,

tak wiem jestem kolejnym co odświeża ten temat co jakiś czas;)

przeczytałem cały ten wątek lecz każdy robi troszkę po swojemu i ciężko złapać się jednego..(ten ma climatronic 2din ten nie a ten znowu ma tunel a ten docina)

wiec chciałbym was prosić o opis krok po kroku co potrzeba aby przerobić 1din na 2din bez kupna tunelu i panelu klimy. 
chodzi mi o jakieś złączki, wtyczki itd

to będzie moja pierwsza „większa” dłubanina w tym aucie i chciałbym fajny materiał a pewnie ten kto mi opisze będzie zwieńczeniem tych 6ciu stron:)

z góry dzięki ew o jakieś załączniki można się spisać na innych mediach żeby było prościej.

pozdro Mateusz.

Tutaj masz temat z działającymi fotkami,czy będziesz potrzebował jakichś przejściówek to zależy od tego jakie radio wstawisz. Klimatronik docina się przymierzając co chwile i sprawdzając czy dobrze osiadł. Możesz też kupić jakiś 2 din z exeo lub b7 i przełożyć sam front do swojego.

WWW.AUDIZINE.COM

DIY: Replace single DIN Concert II headunit with double DIN RNS-E Navigation system. Heads up from a new member from Norway! I have been reading a lot on Audizine since I got my first B6 last year, and...

20180407_144740.jpg20180407_153630.jpg