artur28 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Czy można wyłączyć silnik jeśli dzwignia zmiany biegow jest w pozycji do jazdy mowa o automatycznej skrzyni
Gość MorgothV8 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zdarzyło mi się parę razy że zatrzymałem się (hamulcem) i miałem jeszcze na D (wciśnięty hamulec) i wyłączyłem silnik Kluczyk nie da się wyjąć dopuki nie ustawisz na P Nigdy nie zgasiłem na D w czasie jazdy lub bez wciśniętego hamulca więc nie wiem..... Odpalać da się u mnie chyba tylko na P lub N ale nie jestem pewien bo na innych nie próbowałem
artur28 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Chodzi o to że oglądałem audi 2.5 tdi w automacie w komisie i stała z wyłączonym silnikiem a dzwignia była w pozycji D więc coś chyba nie tak z nią.
gregory Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Mając na D nigdy nie odpalisz auta bo w automacie jest coś takiego jak czujnik pozycji parking.On za to odpowiada aby nie doszło do tragedii.Blokuje poprostu przekaznik rozrusznika.Bo jak w manualu zakręcisz rozrusznikiem na biegu to nic się zupełnie nie stanie,ale jak w automacie możnaby było tak zrobic to nie wyobrażam sobie że samochód zmieni pozycje przy wyłączonej pompie oleju i w pozycji D.
Rekomendowane odpowiedzi