Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Przepalające się żarówki h7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam samochod od jakichs 2 lat a4 z 2002roku i wymienilem juz jakichs 8 kompletow zarowek , srednio zarowki przepalaja mi sie co jakies 3 miesiace . Probowalem roznych zarowek od philipsa bosha osram itp najdluzszy okres dzialania 3 miechy... W serwisie rozkladaja rece bo niby wszystko ok troche to denerwujace bo za kazdym razem wyciagam lampe zeby zmienic zarowke.... oczywiscie mam na mysli zarowke h7 swiatel mijania.

Opublikowano

H7 to najgorszy fuckinshit jaki kiedykolwiek wyprodukowano

jest bardzo podatna na gwałtowne spadki napiecia

Kolego dokładnie sprawdz ładowanie w swoim aucie i masę

Opublikowano

H7 to najgorszy fuckinshit jaki kiedykolwiek wyprodukowano

jest bardzo podatna na gwałtowne spadki napiecia

Kolego dokładnie sprawdz ładowanie w swoim aucie i masę

Devastation, za dużo dziś wypiłeś ? :kox:

Pierwsze słyszę żeby spadek napięcia zasilającego żarówkę prowadził do skrócenia jej żywotności,

wzrost ponad napięcie nominalne to i owszem :gwizdanie:

Opublikowano

kolejny madrzejszy od ustawy zasadniczej... W takim razie chcialbym sie dowiedziec czegos madrego na temat zdychajacych H7

Opublikowano

Poprostu długowiecznością nie grzeszą :gwizdanie:

U mnie wytrzymują ok.pół roku, ( markowe ) ale ja nie muszę chociaż wyciągać lampy do wymiany :>

Opublikowano

a mi wytrzymuja juz 3 lata ale to tylko dlatego ze doprowadzilem do ladu cala instalacje elektryczna, wczesniej wymienialem srednio co 5-6 tygodni, krew mnie zalewala jak mialem grzebac przy lampach

Opublikowano

Możesz zdradzić co takiego żrobiłeś z tą instalacją w swoim aucie ?

Opublikowano

bzdury u mnie się jeszcze nie przepaliła a mam autko rok :kox:

Opublikowano

Moja rada,wymienić naraz obie żarówki,w moim przypadku to pomogło.Oczywiście kup droższe,nie najtańsze dostępne.

Opublikowano

IRO mozesz podac jakis przyklad bo wymienialem juz na philipsy bosha i osram a one raczej do tanich wedlug mnie nie naleza i wymienialem tez parami... na jakie ty wymieniles?

Opublikowano

masz coś nie tak z instalacją jak pisał devastation to niemożliwe by tak często się przepalały,jedź do elektryka niech Ci to posprawdza :rolleyes:

Opublikowano

IRO mozesz podac jakis przyklad bo wymienialem juz na philipsy bosha i osram a one raczej do tanich wedlug mnie nie naleza i wymienialem tez parami... na jakie ty wymieniles?

ja wymieniłem na philipsa,ale skoro wymieniałeś już parami to raczej to nie pomoże.Tak jak radzą koledzy,trzeba udać się do dobrego elektryka :mysli: