mech15 Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Opublikowano 26 Lipca 2010 tak, to było zgłaszane jako napaść, kiedy rozmawiałem przez tel z tym dyspozytorem z policji. Co nieco się dowiedziałem o tym gościu, że miał jakieś problemy z prawem wcześniej, jego auto miało tablice z innego powiatu, więc albo już tu nie mieszka, albo auto świeżo kupione. Nie ma co ukrywać, uszkodziłem go trochę i jeśli ja bym tego nie zgłosił to miałbym pozamiatane. Guregoru, ale .. w świetle naszego prawa tak uważasz, że lepiej dać się pobić rozumiem ?... Czuję się jak bym rozmawiał ze ścianą chłopaki spokojnie, wszyscy wiemy, że na papierze jedno w życiu drugie, na religii w szkole jedno w życiu drugie. Jakbym miał pewność wyniku to bym wam napisał, że miałem nieprzyjemną sytuację, ale już wszystko jest OK.
Guregoru Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Guregoru, daj już spokój. Doskonale wiem o czym mówisz, świetnie Cię rozumiem itp. Przyznaje Ci rację. Aczkolwiek, denerwuje mnie dużo spraw związanych z tym krajem, stąd moje podejście, wiele razy nie pomyślałem zrobiłem, potem miałem konsekwencje, takim już jestem człowiekiem, stąd pisałem że również bym mu dokopał, jak bym miał w bagażniku baseball, też bym z niego skorzystał piernicząc wszystkie prawa. Koleś leci z łapami, dostaje i finał. W sądzie może bym i przegrał, ale gdzieś tam w środku miałbym do siebie wyrzuty, że tam na miejscu nic nie zrobiłem tylko stałem i czekałem, aż koleś mnie zniszczy. Nie wiedząc co by zrobił mojej dziewczynie, podczas mojej powiedzmy nieprzytomności skoro do takiego stopnia był agresywny że za głupi papierek wyleciał z łapskami. Tyle już i daj spokój. Poprostu rozumiem Mecha zachowanie i już. Ale myśle, że w sądzie sobię poradzi, wraz z dziewczyną. Każdemu jest ciężko w takiej sytuacji zachować spokój ale to zwykle te osoby są mądrzejsze
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Tak zgadzam się. Zajmijmy się już lepiej pomocą naszego poszkodowanego
Muskel1 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Guregoru, daj już spokój. Doskonale wiem o czym mówisz, świetnie Cię rozumiem itp. Przyznaje Ci rację. Aczkolwiek, denerwuje mnie dużo spraw związanych z tym krajem, stąd moje podejście, wiele razy nie pomyślałem zrobiłem, potem miałem konsekwencje, takim już jestem człowiekiem, stąd pisałem że również bym mu dokopał, jak bym miał w bagażniku baseball, też bym z niego skorzystał piernicząc wszystkie prawa. Koleś leci z łapami, dostaje i finał. W sądzie może bym i przegrał, ale gdzieś tam w środku miałbym do siebie wyrzuty, że tam na miejscu nic nie zrobiłem tylko stałem i czekałem, aż koleś mnie zniszczy. Nie wiedząc co by zrobił mojej dziewczynie, podczas mojej powiedzmy nieprzytomności skoro do takiego stopnia był agresywny że za głupi papierek wyleciał z łapskami. Tyle już i daj spokój. Poprostu rozumiem Mecha zachowanie i już. Ale myśle, że w sądzie sobię poradzi, wraz z dziewczyną. Oj Luka3s, jestes mlodym i bardzo energicznym czlowiekiem. Niestety w zyciu nie zawsze bywa tak jak bysmy sobie tego zyczyli. Kazdy z nas byl mlody i robil bledy, jedni wieksze inni mniejsze. Mam nadzieje, ze Twoj sposob rozumowania i Twoje ambicje, honor, duma i instynkt obroncy, nie przysporza ci klopotow w przyszlosci lub wrecz nie przydarzy Ci sie z tego powodu jakies nieszczescie, bo co zrobisz gdy ktoregos pieknego razu okaze sie, ze "On" ma wiekszego baseballa lub cos znacznie bardziej przemawiajacego ? Czasami trzeba spuscic wzrok i odejsc (choc to nam samcom, sterowanym testosteronem, z wielkim trudem przychodzi)
Buba Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Guregoru, daj już spokój. Doskonale wiem o czym mówisz, świetnie Cię rozumiem itp. Przyznaje Ci rację. Aczkolwiek, denerwuje mnie dużo spraw związanych z tym krajem, stąd moje podejście, wiele razy nie pomyślałem zrobiłem, potem miałem konsekwencje, takim już jestem człowiekiem, stąd pisałem że również bym mu dokopał, jak bym miał w bagażniku baseball, też bym z niego skorzystał piernicząc wszystkie prawa. Koleś leci z łapami, dostaje i finał. W sądzie może bym i przegrał, ale gdzieś tam w środku miałbym do siebie wyrzuty, że tam na miejscu nic nie zrobiłem tylko stałem i czekałem, aż koleś mnie zniszczy. Nie wiedząc co by zrobił mojej dziewczynie, podczas mojej powiedzmy nieprzytomności skoro do takiego stopnia był agresywny że za głupi papierek wyleciał z łapskami. Tyle już i daj spokój. Poprostu rozumiem Mecha zachowanie i już. Ale myśle, że w sądzie sobię poradzi, wraz z dziewczyną. Każdemu jest ciężko w takiej sytuacji zachować spokój ale to zwykle te osoby są mądrzejsze ja tam bylem spokojny bo koles byl 3 razy wiekszy niz ja ale jak uszkodzil moja honde to juz bylo pozamiatane (dla niego)
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Dziękuje Muskel za rady i za jakieś poparcie. Dajmy temu już spokój bo takie wiadomości to możemy na prv sobie słać, to nie temat od tego Co ma być to będzię.
GILI Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Nie czekaj na zakończenie postępowania,tylko bierz prawnika i zakładaj mu sprawę cywilną. obdukcja,rzeczoznawca....gościu musi zmięknąć... nie dopuszczaj nawet myśli,że miałeś jakąkolwiek winę..koleś niema zębów,pewnie nie miał, po co mówisz,że mu je wybiłeś nic takiego nie zrobiłeś,a przewodem chciałeś go przestraszyć,a nie uderzyć. jest większy fikał,a ty masz światka,że się broniłeś.
Wandej Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Sprawa wygląda średnio ale dobrze że napisałeś że ten typ miał zatargi z prawem... Może ma jeszcze coś w zawiasach a jak jeszcze miałby za bójkę czy coś do jesteś do przodu Bo typ już czystej karty nie ma chociaż to chyba jeśli jest wyrok z innej "dziedziny prawa" to można mieć kilka... Jeśli sprawa przebiegłaby na jego korzyść to za wybite zęby może spora kasa polecieć :gwizdanie: Jak wystawi rachunek z jakiejś prywatnej kliniki to d*pa zbit
dawkol-d1 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 W czwartek mój tato będzie, jak będzie miał czas to pokaże mu ten temat, może będzie miał coś mądrego i przydatnego do powiedzenia Chyba, że zapomnę Luka3s jesteś pewnie z mojego rocznika (92), bez urazy oczywiście, ale jak czytam twoje posty to aż mi uśmiech na twarz powraca To ponoć ja jestem maruda, ale przy tobie wymiękam Prawo jest prawem, nieznajomość prawa szkodzi. Co do obrony osobistej to: koleś atakuje, więc się bronię, szarpanina, koleś dostaje 2-3 sztuki na twarz więcej, tak profilaktycznie, jakoś staram się go obezwładnić i wzywam policję (chyba, że koleś jest lepszy to wolę nie myśleć jak bym mógł skończyć ;( ). Koniec. Obrona konieczna/osobista czy jak to się tam zwie, kończy się w momencie, gdy widzisz, że masz nad nim przewagę i że on już CI za dużo nie zrobi. Wtedy obezwładnić go i 112, zamiast obijania bezbronnego już kolesia aż straci przytomność. <- Tak ja to widzę Jeszcze trzeba dodać, że jeżeli trenuje się jakieś sporty walki itp. to w takiej bójce są one traktowane jako użycie broni białej. Bo sporty te uprawiasz dla zdrowia/satysfakcji a nie po to aby komuś twarz zdeformować :gwizdanie: Moim zdaniem nie ma co kręcić, 100% szczerej prawdy i powinieneś wyjść na prostą
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 z tymi sztukami walki.. ja pierdziele... :no: [br]Dopisany: 27 Lipiec 2010, 00:47_________________________________________________i przestańcie ględolić o moich postach, powiedziałem co myślałem. Jak ktoś coś ma to niech na prv pisze a nie robi śmietnik z tego tematu [br]Dopisany: 27 Lipiec 2010, 00:48_________________________________________________Z jednej strony.. nieznajomość prawa jest całkiem niezła, bo jak to czytam to mi się niedobrze od tych głupot robi
talib1990 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 mialem podobną sytuacje ale mnie koleś chciał brać na huki , dostal moj nr. telefonu, nocami jakies auta staly u mnie pod domem, gluche telefony. na imprezie go spotkalem i sie wywyzszal jak mi nie " dopier**lil " moja już ex. zgasiła go krótko bo opowiedziała jak prosił zebym go zostawił, jak to mowila przy jego kolegach z 3 paskami na dresie stracił całą " reputacje" w ich oczach i sluch po nim zaginał.
Wandej Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 W czwartek mój tato będzie, jak będzie miał czas to pokaże mu ten temat, może będzie miał coś mądrego i przydatnego do powiedzenia Chyba, że zapomnę Luka3s jesteś pewnie z mojego rocznika (92), bez urazy oczywiście, ale jak czytam twoje posty to aż mi uśmiech na twarz powraca To ponoć ja jestem maruda, ale przy tobie wymiękam Prawo jest prawem, nieznajomość prawa szkodzi. Co do obrony osobistej to: koleś atakuje, więc się bronię, szarpanina, koleś dostaje 2-3 sztuki na twarz więcej, tak profilaktycznie, jakoś staram się go obezwładnić i wzywam policję (chyba, że koleś jest lepszy to wolę nie myśleć jak bym mógł skończyć ;( ). Koniec. Obrona konieczna/osobista czy jak to się tam zwie, kończy się w momencie, gdy widzisz, że masz nad nim przewagę i że on już CI za dużo nie zrobi. Wtedy obezwładnić go i 112, zamiast obijania bezbronnego już kolesia aż straci przytomność. <- Tak ja to widzę Jeszcze trzeba dodać, że jeżeli trenuje się jakieś sporty walki itp. to w takiej bójce są one traktowane jako użycie broni białej. Bo sporty te uprawiasz dla zdrowia/satysfakcji a nie po to aby komuś twarz zdeformować :gwizdanie: Moim zdaniem nie ma co kręcić, 100% szczerej prawdy i powinieneś wyjść na prostą chyba się mylisz z tymi sportami albo ja do końca o czymś nie wiem... Mam kolegę który jest kilkukrotnym mistrzem Polski juniorów w boksie(teraz ma 20 lat chyba) No i on właśnie walcząc zawodowo za każdą bójkę ma przypisane użycie broni białej... A jeśli coś tam sobie gdzieś trenujesz to chyba nie :gwizdanie: Przecież jak Ci to udowodnią
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 No właśnie zawodowo jak sie trenuje o to mu chyba chodziło. Jak osiągasz jakieś sukcesy, to wtedy chyba nawet nie wolno się bić na ulicy bo grozi to naganą w takim profesjonalnym klubie, czy nawet wywaleniem. Ale w takich powiedzmy pseudo klubach, czy trenowanie na własną rękę to raczej dopuszczalne bo Ci nikt nie udowodni, chyba że walczysz jak Chuck Norris :polew: :polew:
domjenick Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Obrona_konieczna
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 mialem podobną sytuacje ale mnie koleś chciał brać na huki , dostal moj nr. telefonu, nocami jakies auta staly u mnie pod domem, gluche telefony. na imprezie go spotkalem i sie wywyzszal jak mi nie " dopier**lil " moja już ex. zgasiła go krótko bo opowiedziała jak prosił zebym go zostawił, jak to mowila przy jego kolegach z 3 paskami na dresie stracił całą " reputacje" w ich oczach i sluch po nim zaginał. Koledzy z trzema paskami na spodniach są najlepsi Chociaż w sumie, czasem też lubie przyodziać taki sprzęt :gwizdanie: i denerwuje mnie ogólna opinia na temat dresów. ( ciuchów ) są bardzo wygodne. i chłodne w upalne dni. Wsam raz bo nie przepadam za krótkimi spodniami, no ale cóż... człowiek założy dresik i odrazu go kojarzą brzydko :>[br]Dopisany: 27 Lipiec 2010, 00:58_________________________________________________MECHU, jak coś będziesz wiedział na temat sprawy to gadaj, najlepiej na prv'a ciekaw jestem co z tego wyjdzie Pozdrawiam i powodzenia No i dobranoc chopaczki :gwizdanie:
poziek Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Luka3s chłopaku... ze względów merytorycznych...proszę cię...przestań się wypowiadać w tym temacie.
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 w sumie na polskie prawo najlepsze jest aikido :gwizdanie: na "odpieranie ataków"
Wandej Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Luka3s chłopaku... ze względów merytorycznych...proszę cię...przestań się wypowiadać w tym temacie. Można dawać kropy za OT w Hyde Parku? :gwizdanie:
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 .... dobra nie to nie. Co miałem powiedzieć to powiedziałem, czekam na dalszy rozwój i się nie odzywam.
Rekomendowane odpowiedzi