adamooo Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Mam problem z prędkościomierzem po przeróbce na quattro, W starszej skrzyni miałem włożony impulsator i stamtąd była przekazywana prędkość do zegarów.. po zmianie skrzynie na 6 biegów zegary nie działają..nie działa przebieg i prędkość..co trzeba zrobić żeby je ożywić ? Z tego co mi wiadomo w nowszych prędkość jest pobierania z abs-u..może ktoś ma jakiś patent ?
hornet Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Powrócić do seryjnego setapu :polew: To ciekawe a w 6 gear nie ma impulsatora ? Jak jest pobiera na z ABS-u ta prędkość ?
Nosb Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Nie da sie do nowej skrzyni wlozyc impulsatora? na 99% u flyera predkosc bierze z ABS . Skrzynie zwinal AW69 bo tak to bym sprawdzi czy fizycznie mozna wlozyc ze starej skrzyni do nowej jak twoja
adamooo Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 Nie da sie do nowej skrzyni wlozyc impulsatora? na 99% u flyera predkosc bierze z ABS . Skrzynie zwinal AW69 bo tak to bym sprawdzi czy fizycznie mozna wlozyc ze starej skrzyni do nowej jak twoja jak zdejmowałeś to nie mogłeś zerknąć czy nie było miejsca na impulsator ? jutro zadzwonie do Adama..
Nosb Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 U michala wydaje mi sie ze jest Wiec wtedy wkladasz twoj do nowej z Q i powinno banglac.. Ech ide do garazu lukne [br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:08_________________________________________________Jest zaslepka u michala wiec nie kombinuj tylko wyjmuj ze starej i wkladaj do nowej To jak byly skrzynie obydwie na wierzchu nie spojrzal nikt na to ?
adamooo Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 no zobacz..jak coś to impulsator mam..nie wiem dokładnie ale w b7 mogło nie być miejsca..[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:19_________________________________________________ U michala wydaje mi sie ze jest Wiec wtedy wkladasz twoj do nowej z Q i powinno banglac.. Ech ide do garazu lukne [br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:08_________________________________________________Jest zaslepka u michala wiec nie kombinuj tylko wyjmuj ze starej i wkladaj do nowej to kox wiadomość Nosb jak będzie u mnie miejsce to przyjeżdżam do Ciebie i pijemy
Nosb Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Z tego co zlukalem wciskasz zabezpieczenie w niej , obkrecasz zgodnie z ruchem wskazowek i do gory Tzn zaslepke z twojej Q a w to miejsce wiadomo co wkladasz : kolowrotek Miejsca powinno tam byc spoko na wymiane tego z podnosnika/kanalu bez rozbierania zbytnio. Inna sprawa bylaby w V-ce Wtedy byloby krucho http://allegro.pl/item1099299581_skrzynia_biegow_audi_a4_1_9_tdi_4x4_synchro.html tutaj widac na aukcji etgo dziada ( skrzynia 5 ale to bez znaczenia ) . U michala zaslepka na godzinie drugiej A na zdjeciu na jakiejs 10:45
adamooo Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 he Nosb zrób foto z bliska gdzie to jest to jutro wymieniam skecz no jeszcze raz do garażu sieknij dobre fotki no chyba że się klisza skończyła :gwizdanie: [br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:31_________________________________________________ Powrócić do seryjnego setapu :polew: To ciekawe a w 6 gear nie ma impulsatora ? Jak jest pobiera na z ABS-u ta prędkość ? Hornecik piłeś coś ?
Flyer Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Nosb jak będzie u mnie miejsce to przyjeżdżam do Ciebie i pijemy ...ale on nie pije
Nosb Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Fly zaraz sie okaze ze masz jakas cudowna skrzynie i adamooo ci zabierze ją Jutro bedzie fota
adamooo Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 skrzyni nie będę zmieniał..będzie trzeba jakoś inaczej pokombinować ;(
Nosb Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Takze tego... U Michala jest zaslepka... W innych skrzyniach niekoniecznie
adamooo Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Opublikowano 31 Lipca 2010 a co trzeba ewentualnie zrobić jak się nie ma miejsca w skrzyni na impulsator ?
Nosb Opublikowano 31 Lipca 2010 Opublikowano 31 Lipca 2010 u Ciebie w starej byl ? Ja bym sprobowal przelozyc ze starej skrzyni caly ten odlew z miejscem na niego do zdjecia z kanalu poloska , wybic flansze ( wczesniej spuscic olej ) i jak inzynierowie nie zaserwowali w srodku jakiejs niespodzianki to powinno sie udac Albo dowiedziec sie jak jest lapany sygnal w autach bez impulsatora i tak zrobic
Rekomendowane odpowiedzi