pawelwor Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Maciejas002, widząc zdjęcie jestem pewien, że będziesz się trochę męczył, zanim wyjmiesz to koło zębate. Swoje w miarę ostrożnie wybiłem od spodu i reszta, tak jak opisałem wcześniej
maciejas002 Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Chłopaki to nastraszyliście mnie z tym zakładaniem ponownym sprężyny teraz to nie wiem czy podejmować temat bo jak rozbiorę to mogę nie złożyć : ;( przemyślę to i jakaś decyzja zapadnie póki co do kimona dzięki wielkie [br]Dopisany: 09 Listopad 2010, 23:12_________________________________________________pawelwor . ok dobiłeś mnie na dobranoc hehe pomyślę o tym jak to rozebrać dodatkowo zakupię WD 40 by lepiej penetrował i popuściło na zębatkach bo 'isol' to lipa w tym temacie dobrej nocy
pawelwor Opublikowano 10 Listopada 2010 Opublikowano 10 Listopada 2010 Wydaje Ci się, że to takie trudne Zawleczkę na sprężynę nakładałem za pomocą klucza szybkonastawnego , bo tylko to miałem pod ręką, ale na spokojnie dało radę
motor144 Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Fotostory super , więc na pewno mi się przyda przy naprawie składanych lusterek ale dopiero jak .....sobie je zainstaluje. Stąd moje pytanie : jakie jest dokładnie oznaczenie na sterowniku ( przekażniku ) składanych lusterek w Waszych A4 B5 z takim wypasem ? Póki co wiem tylko, że jest to na schemacie sterownik J351 na tablicy przekaźników pod kierą w miejscu nr 11 i nr 12. Jeśli ktoś ma warunki, aby to sprawdzić, bardzo proszę o podanie tej informacji.
lukasz86 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam, Podepne się z pytaniem, może głupie ale... Czy jak były montowane składane lusterka to obydwa, czy mogło sie składac jedno??
pawelwor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zawsze były dwa składane elektrycznie
dawolo Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgadza się prawie wszystko. Prawie .... bo nie trzeba rozbierać tak wiele - wystarczy dostęp od zewnątrz!!!
cherry24 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2011 Oświeć mnie o jakim dostępie od zewnątrz mówisz? Aby dostać się do środka i dokładnie wyczyścić musisz rozebrać lusterko na części pierwsze.
dawolo Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Po prostu można je rozebrać bez zdejmowania tapicerki (nie trzeba go odkręcać od drzwi ). Wystarczy rozebrać obudowę ,odkręcić silniczek i delikatnie go unieść.Kabelki mają wystarczającą długość wystarczy je DELIKATNIE naprężyć. http://img821.imageshack.us/img821/5206/p27091022290001.jpg
cherry24 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgadza się można to zrobić nie zdejmując lusterka, ale wydaje mi się że wygodniej jest procować na "warsztacie". Gdzie wiadomo, że nic nie zginie, albo temperatura bliska 0 st.C, a ktoś nie ma garażu i może to robić w domu. Prawda?
RafuZG Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Siema, chyba coś namieszałem, chciałem przełożyć ten trójkąt ale nie mogę przepchac kostki(ta z dwiem dziurkami) bo nie chce przejść przez otwór, sry za zdjęcia, Pomożecie? bo odpadł ten metalowy fragment po którym porusza się zębatka co jest przytwierdzony do metalowej obudowy, widać na zdjęciach, ten bolec co wkłada się na niego sprężynę, i co mam dokładnie przełożyć bo sie pogubiłem
cherry24 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 Mam wrażenie, że nikt nie doszedł do takiego etapu rozbierania lusterka. :gwizdanie:
borys182 Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Witam wszystkich Podepne sie troszke pod temat. Jestem na etapie zbierania gratow do dorobienia lusterek skladanych w s3 2002 Troche ciezko trafic od a3 a wiemy, ze lusterka od a6 c5, a8 d2, a4 sa takie same tzn wklady pasuja i bebechy sa te same. Problem w tym, ze te trojkaty mocujace do drzwi sa podobno inne troszke i nie pasuja. Pytanie czy moge uzyc moich mocowan do drzwi (tego trojkata z czpieniem) bez opcji skladania do lusterek ze skladaniem??? Poprostu jest latwiej kupic z w/w modeli ozdrawiam
motor144 Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 borys182 na 99% nie da rady taka kombinacja. Na przykładzie A4 widać zupełnie inną konstrukcję łożyskowania czpienia od składania lusterka.W Twoim modelu będzie pewnie tak samo. Przykładowo nawet składanych luster z A6 nie da się zaadoptować do składanych z A4 ( różnica w detalach ale nie da się zainstalować trójkątów plastikowych które przychodzą na te metalowe mocujące do drzwi.)
denveco Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 A ogolnie panowie to czy jest mozliwosc dostania takich elektrycznie skladanych lusterek?? Na allegro raczej takowych nie widac.
cherry24 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Opublikowano 24 Września 2011 Należałoby szukać na szrotach, ale wydaje mi się że będzie ciężko.
dawolo Opublikowano 1 Października 2011 Opublikowano 1 Października 2011 Proponuję sprawdzić czy masz w ogóle w drzwiach wiązkę do skł. luster bo jeśli nie to ... miłej zabawy.
cherry24 Opublikowano 2 Października 2011 Autor Opublikowano 2 Października 2011 Dokładnie . Masa roboty nowe okablowanie położyć
wolantt Opublikowano 1 Maja 2012 Opublikowano 1 Maja 2012 Wszystko pięknie działa tak jak w opisie kolegi cherry24 naprawiłem... poszło gładko WD 40 i nie trzeba było rozbierać, teraz jeszcze podpiąć po centralke i będzie wypas
Rekomendowane odpowiedzi