Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja włącznika świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie źle złożyłeś

Wysłane z mojego U8815 za pomocą Tapatalk

jak mozna żle złożyć - wyjąłem włącznik pomalowałem i założyłem spowrotem , nie rozbierałem go na części pierwsze tylko zdejmowałem ten plastik z symbolami. reszte malowałem razem, zabezpieczyłem wszystko w około pokrętłą i malowałem.

później tylko podłączyłem kostkę i pojawił się problem o jakim pisze powyżej.

Opublikowano
Pewnie źle złożyłeś

jak mozna żle złożyć - wyjąłem włącznik pomalowałem i założyłem spowrotem , nie rozbierałem go na części pierwsze tylko zdejmowałem ten plastik z symbolami. reszte malowałem razem, zabezpieczyłem wszystko w około pokrętłą i malowałem.

A to ok

Ja styki też zdejmowałem

Zobacz może któryś pin w kostce się cofnął, chociaż tam są mocne zatrzaski.

Obstawiam że coś z połaczeniem lub kostką

Wysłane z mojego NovoCrystal za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Podświetlanie halogenów i przeciwmgłowych jest czerwone - diody 2 świecą, dodatkowo po włączeniu ich zapala się po kolei dioda zielona na halogen i żółta przeciwmgłowe tylne. Płytka wygląda dokładnie jak w tym wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wlacznik-swiatel-rozbiorka-naprawa-podswietlenia-32677/index5.html - czyli starszego typu. Teraz już wiem te ikonki są namalowane później i nie są podświetlane, pewnie w początkowej produkcji włączników nie było ich a później się pojawiły :kwasny:

mam b6 z 2001r. i u mnie są te ikonki :naughty: może już ktoś regenerował ten włącznik i je zamalował :eusathink:

Raczej nikt nie regenerował przyszła z DE i już tak miała, istnieje jeszcze możliwość przełożenia pierścienia z tymi symbolami od jakiejś bory, passata czy coś. Generalnie zostanie jak było bez trójkącików chyba :naughty:

Opublikowano
Pewnie źle złożyłeś

A to ok

Ja styki też zdejmowałem

Zobacz może któryś pin w kostce się cofnął, chociaż tam są mocne zatrzaski.

Obstawiam że coś z połaczeniem lub kostką

Wysłane z mojego NovoCrystal za pomocą Tapatalk

Dzięki za pomoc. sprawdziłem kostkę i w niej wszystko dobrze, wyjąłem włącznik i go rozebrałem... okazało się że problem był we włączniku - teraz wszystko śmiga poprawnie.

pozdrawiam

Opublikowano
Podświetlanie halogenów i przeciwmgłowych jest czerwone - diody 2 świecą, dodatkowo po włączeniu ich zapala się po kolei dioda zielona na halogen i żółta przeciwmgłowe tylne. Płytka wygląda dokładnie jak w tym wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wlacznik-swiatel-rozbiorka-naprawa-podswietlenia-32677/index5.html - czyli starszego typu. Teraz już wiem te ikonki są namalowane później i nie są podświetlane, pewnie w początkowej produkcji włączników nie było ich a później się pojawiły :kwasny:

mam b6 z 2001r. i u mnie są te ikonki :naughty: może już ktoś regenerował ten włącznik i je zamalował :eusathink:

Raczej nikt nie regenerował przyszła z DE i już tak miała, istnieje jeszcze możliwość przełożenia pierścienia z tymi symbolami od jakiejś bory, passata czy coś. Generalnie zostanie jak było bez trójkącików chyba :naughty:

jak Ci bardzo zależy to za 100zł można bez problemu kupić włącznik, a znajomy wyhaczył nawet za 40zł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a jak to wygląda w przypadku przycisków kierownicy MF? Da się wyciągnąć same przyciski (dosłownie same) i pomalować takim sposobem?

Opublikowano

Widziałem na forum jakiś czas temu kolega sprzedawał przyciski MF, więc na pewno da się je wyciągnąć i pomalować zapewne też się da. Tylko ikonki musisz sobie wykombinować.

Opublikowano
Widziałem na forum jakiś czas temu kolega sprzedawał przyciski MF, więc na pewno da się je wyciągnąć i pomalować zapewne też się da. Tylko ikonki musisz sobie wykombinować.

Niestety, ale wyszukiwarka na forum działa kiepsko, ale przyczyniają się do tego autorzy wątków, którzy nieodpowiednio ustawiają tytuły...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy ktoą ma jakieś szablony jeszcze na sprzedanie... ? interesowało by mnie przełącznik świateł, navigation plus i klimatronik... no i szyby :) ?

Opublikowano
czy ktoą ma jakieś szablony jeszcze na sprzedanie... ? interesowało by mnie przełącznik świateł, navigation plus i klimatronik... no i szyby :) ?

Pisz do kolegi BizoON ma takie szablony http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/szablony-regeneracji-wlacznika-257400/ :wink:

Opublikowano

Ma ktos moze te szablony w wersji elektronicznej... bo oddałem kompa do naprawy i mi wszysto pokasowali-format...(żal i lamęt był wielki:facepalm:).. pomoze ktoś?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Również dołączam się do prośby , link w 1 poście wygasł :kwasny:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaką farbę polecacie ? Coś sprawdzonego co nie rozpusci kleju pod ikonkami a bedzie wytrzymale i w miare elastyczne ? :wink:

Opublikowano
Jaką farbę polecacie ? Coś sprawdzonego co nie rozpusci kleju pod ikonkami a bedzie wytrzymale i w miare elastyczne ? :wink:

Ja malowałem najzwyklejszym sprayem uniwersalnym - czarny matowy

Nic się nie wyciera, wprawdzie rzadko go używam,mam automatyczne załączanie świateł po odpaleniu

Opublikowano

Na alledrogo ogłasza się koleś, który całość pokrywa takim gumowatym tworzywem jak w ori. Za przełącznik świateł woła 50 zł z przesyłką. Gdyby ktoś szukał takiego z końcówką B to mogę załatwić w dobrej cenie (PW).

Opublikowano

Chłopaki na allegro są już nowe przełączniki za 50 zł tak więc nie warto się pchać w regeneracje, chyba, że klimatronica lub concerta

Opublikowano

No chyba, że masz przełącznik z funkcją AUTO. Wówczas nowego nie kupisz poniżej 200 zł/szt

Opublikowano

Z tym działaniem to różnie bywa, ja tam wolę ori niż zamiennik.