Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja włącznika świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawa alternatywa z tym zamiennikiem i trochę ludzi już go kupiło. Może trafił się ktoś z klubu co go kupił i wypowie swoją opinie o tym włączniku

Opublikowano

Ciekawa alternatywa z tym zamiennikiem i trochę ludzi już go kupiło. Może trafił się ktoś z klubu co go kupił i wypowie swoją opinie o tym włączniku

Kupilem i jestem zadowolony,wszystko dziala i nie odbiega od orginalu,tez pokryty guma i. ladnie rowno swieci

Za ta kase polecam i nie warto bawic sie sprayem.

Opublikowano

Kupilem i jestem zadowolony,wszystko dziala i nie odbiega od orginalu,tez pokryty guma i. ladnie rowno swieci

Skusiłem się i ja.

Zobaczymy co to będzie ... Mam nadzieje że wart pieniędzy zamiast zabawy ze spray'em.:wink:

Opublikowano
Ja zamontowałem z polo.Jest lekko przekrzywiony ale to mi nie przeszkadza.

http://krisaudio.1-st.pl/Zdjecia/AudiA4S-Line/25.JPG

http://krisaudio.1-st.pl/Zdjecia/AudiA4S-Line/26.JPG

Krzysiu muszę cię przeszkolić jak to zrobić profi :decayed:
Opublikowano

Widzisz nie zwróciłem uwagi jak u CIebie jest. To przy następnym spocie będzie mod.

Opublikowano

Skusiłem się i ja.

Zobaczymy co to będzie ... Mam nadzieje że wart pieniędzy zamiast zabawy ze spray'em.:wink:

Włącznik doszedł i zamontowałem.

Jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości to od 1do 10 daję 8,5.

Przełącznik ładnie wykonany bardzo ładnie świeci.Jedynym jak narazie mankamentem jest "klikanie" podczas przełączania świateł jest ono słyszalne dość trochę i "twardo" działa przełącznik. Myślę że to kwestia wyrobienia.

Opublikowano

Ja zamontowałem włącznik świateł z passata b5 , ale tylko przednia część - tył z pinami został stary - wszystko pasuje. Minusem jest tylko to, że wszystko jest lekko przekrzywione. Na razie mi to nie przeszkadza, ale także myślę o regeneracji.

Opublikowano

Fajny poradnik napewno się przyda :wink: ja już pomału dojrzewam do takiej regeneracji bo mnie wkurza moj : /

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

co myślicie o takim włączniku Włącznik Świateł AUDI A4 B6 B7 Przełącznik 00-08r. (2992213929) - motoAllegro

mam swój stary przełącznik , kupie ten i czy moge pozamieniać cześci ? powiedzmy tą część gdzie są numery(dolna) połącze z tym gdzie jest trzpień i diody(górna) itd itp:d

---------- Post dopisany 16-02-2013 at 13:12 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2013 at 09:53 ----------

up

Opublikowano
co myślicie o takim włączniku Włącznik Świateł AUDI A4 B6 B7 Przełącznik 00-08r. (2992213929) - motoAllegro

mam swój stary przełącznik , kupie ten i czy moge pozamieniać cześci ? powiedzmy tą część gdzie są numery(dolna) połącze z tym gdzie jest trzpień i diody(górna) itd itp:d

a po co zamieniać?

Opublikowano

ogolnie pytam czy mozna zamieniać połowki czy w gre wchodzi zmiana pinów tylko?

Opublikowano

Dziś postanowiłem zregenerować mój włącznik świateł, jednak podczas przeglądania zdjęć zdziwiła mnie jedna rzecz a mianowicie na moim włączniku brakuje ikonek :shock3: chodzi mi o te trójkąty i kreski pod symbolem halogenów i przeciwmgłowych. Na dodatek wygląda, że mój włącznik jest ori jako dowód dołączam foty robione kalkulatorem ale widać. Czy ktoś spotkał się z czymś takim ? teraz zastanawiam się czy robić je czy dać sobie spokój z nimi.

Zdj_cie0035.jpg

Zdj_cie0036.jpg

Opublikowano

Zobacz czy masz podświetlenie tych ikonek.

Masz ułatwione zadanie bo masz wytarte do białego więc powinno się swiecić na czerwono

Wysłane z mojego NovoCrystal za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Podświetlanie halogenów i przeciwmgłowych jest czerwone - diody 2 świecą, dodatkowo po włączeniu ich zapala się po kolei dioda zielona na halogen i żółta przeciwmgłowe tylne. Płytka wygląda dokładnie jak w tym wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wlacznik-swiatel-rozbiorka-naprawa-podswietlenia-32677/index5.html - czyli starszego typu. Teraz już wiem te ikonki są namalowane później i nie są podświetlane, pewnie w początkowej produkcji włączników nie było ich a później się pojawiły :kwasny:

Opublikowano
Podświetlanie halogenów i przeciwmgłowych jest czerwone - diody 2 świecą, dodatkowo po włączeniu ich zapala się po kolei dioda zielona na halogen i żółta przeciwmgłowe tylne. Płytka wygląda dokładnie jak w tym wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wlacznik-swiatel-rozbiorka-naprawa-podswietlenia-32677/index5.html - czyli starszego typu. Teraz już wiem te ikonki są namalowane później i nie są podświetlane, pewnie w początkowej produkcji włączników nie było ich a później się pojawiły :kwasny:

mam b6 z 2001r. i u mnie są te ikonki :naughty: może już ktoś regenerował ten włącznik i je zamalował :eusathink:

Opublikowano

koledzy ja się wziąłem za regeneracje mojego włącznika bez auto, wszystko poszło super, jednak po zamontowaniu okazuje się że w pozycji 0 włączają mi się światła mijania po zapłonie, w pozycji 1 mam światła postojowe a w pozycji 2 mijania.

dodatkowo w module centralnej elektryki mam błąd:

przechwytywaniequ.jpg

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

nie wiem co jest przyczyną takiego stanu rzeczy.

uważam że nie uszkodziłem włącznika podczas demontowania, malowania i montowania.

proszę o pomoc.

Opublikowano

Pewnie źle złożyłeś

Wysłane z mojego U8815 za pomocą Tapatalk