Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja włącznika świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jeżeli stary włącznik miałem bez AUTO, a kupię z AUTO to muszę założyć coś dodatkowo, żeby funkcja Auto działała? Czy może ten włącznik załatwi całą sprawę?

Opublikowano

A jeżeli stary włącznik miałem bez AUTO, a kupię z AUTO to muszę założyć coś dodatkowo, żeby funkcja Auto działała? Czy może ten włącznik załatwi całą sprawę?

Temat dotyczy regeneracji włącznika, a nie montażu z funkcją AUTO...

Poza tym, było milion razy... :szukaj:

:arrow2:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/100858-all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh/

Opublikowano

lepiej dołozyc 10-13zl i kupic cały włacznik

Opublikowano

czy ja wiem czy lepiej... chyba w tym temacie nawet czytałem o różnicach we włącznikach od B6 i B7 (jeśli dobrze kojarzę to coś z pozycyjnymi chyba), a na wielu aukcjach widziałem opisy, że pasuje do obu... I co wtedy z tymi róźnicami?

kolego badboy zobacz tutaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/281818-zestaw-naprawczy-wlacznika-swiatel/?hl=%2Bwlacznik+%2Bswiatel

Edytowane przez holker

Opublikowano

a kupisz za 30 zł cały włącznik ?

poradziłem już sobie z tym fantem ;-)

Opublikowano
Opublikowano

ale zamiennik, chodzi o to ,że nie wiadomo jak długo on pociągnie , jeśli chodzi o samo działanie np. ale można też zaryzykować za tą kasę oczywiście , czemu nie.

Opublikowano

Przekłada się styki z oryginała i jest jak nowy

Opublikowano

Przekłada się styki z oryginała i jest jak nowy

Trzeba zaznaczyć jasno, że w modelu B6 ikonka od pozycji jest czerwona w nowym za 30 zielona więc jeżeli chcemy należy jeszcze przełożyć panel oświetleniowy z ori, dociąć podróbę tak aby była oświetlana środkowa ikonka od pozycji na czerwono bo w ori panelu oświetleniowym mamy dwie diody ( w tym z pierwszych lat produkcji, w b7 natomiast 3 w tym jedna zielona więc podróba włącznika ma przegrody, które trzeba odciąć) no i podróba świeci troszkę słabiej widać to szczególnie w dzień w nocy nie za bardzo no i styki żeby działał jak należy

Opublikowano

Może źle napisałem, po prostu przekłada się pierścień oraz pokrętło z zamiennika do oryginała i wygląda jak nowy

Opublikowano

Trzyma Ci się jak oryginał? Bo u mnie na tym nowym pokrętle jest lekki luz. Rozebrałeś jakoś to stare czy rozcinałeś?

Opublikowano

Nieświadomie sprawdziłem te zestawy naprawcze made in CHRL

Zakupiłem taki Ori wyłacznik z takim włąśnie zestawem jak się okazało później. Chodzi o taki zestaw jak wkleił zdjęcie badboy i jest totalna lipa po 3 miesiacach farba zaczeła schodzić.

To juz lepiej oddać stary ori plastik komoś do pomalowania nawet chyba jest ktoś na forum kto to robi dobrze przynajmniej faraba nie złazi i się nie przeciera... :facepalm:

Opublikowano

Dziwne ja mam włącznik za 30 zł przełożyłem z niego plastiki do ori i już prawie rok wygląda jak nowy może troszkę inaczej się przekręca słychać wyraźniejsze klik niż w ori tak po za tym wszystko jak należy

Opublikowano

Oba przełożyłeś czy tylko zewnętrzny pierścień

Opublikowano

Pierścień i pokrętło :wink:

Opublikowano

Widocznie lepszej jakości było niż to co mi wpakował sprzedawca nie będę pokazywał już palcem kto

Tak z ciekawości ile zapłaciłeś za swój zestaw?

Opublikowano

Ja mam na sprzedaż taki zestaw naprawczy - górna część włącznika (pokrętło + ramka), jakby ktoś potrzebował :) Miałem przekładać, ale zakładam CLH, więc zmieniam cały włącznik na Auto :)

Opublikowano

Widocznie lepszej jakości było niż to co mi wpakował sprzedawca nie będę pokazywał już palcem kto

Tak z ciekawości ile zapłaciłeś za swój zestaw?

Ja kupowałem cały włącznik wyszło jakoś chyba 35 zł

Opublikowano

Jak zdjąć to pokrętło ?