Maciek_21 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 moje A4 z silnikiem 1,8 20V wydaje dziwny dzwięk z wydechu, tak jakby coś się gruchotało gdzieś w środku, taki metaliczny dzwięk. czego to może być przyczyna??? Czy to oznaka ze wydech jest do wymiany??? zaczyna mnie to trochę denerwować
cayenne Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Może katalizator Ci się posypał. Autko nie jest przymulone? Zależy gdzie gruchcze,w tylnej części,w przedniej? Całego wydechu nie wymieniasz,no chyba ,że na całej długości jest w tragicznym stanie,w co wątpie.
Maciek_21 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2007 no o to chodzi ze katalizatora już nie ma i to tak jakby w srodku gdzieś. i nie jest przymulone
cayenne Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Nazwij temat poprawnie. W środkuu gdzieś...ale w której części wydechu? Środek,tył,przód? Jak "brzęczy", to może raczej jakiś luz na połączeniach lub mocowaniach przy silniku, albo też jakiś blaszanych osłon itp. No chyba,że tłumik środkowy sięrozpadł i jego cześci lataja... Jak sam widzisz to może byc wszystko.Nikt nie jest w stanie napisac Ci,co to jest nie słyszac tego brzęczenia. Najrozsądniej będzie podjechac chocby do warsztatu samochodowego,gdzie jest podnośnik i zdiagnozowac upierdliwe odgłosy...
Gość spedyt Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 To normale że dzwoni w wydechu po wywaleniu wkładu katalizatora. Błędem jest czyszczenie kata i zostawianie samej puszki, oczywiście wiem z własnego doświadczenia Trzeba wstawić rurkę w miejsce kata albo w środek.
TTom3k Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 Witam Mam rowniez problem z wydechem ;/ Najgorzej jest zaradpo odpaleniu silnika kiedy jest zimny dzwiek jest okropny pierdzi brzeczy ;/ po dodaniu gazu jeszcze bardziej. Kiedy silnik jest rozgrzany ten dzwiek na wolnych obrotach duzo mniej slychac ale kiedy dodam gazu to znowu sie wydobywa dzwiek porownywalny z fiatem 125p ;/ Zastanawiam sie czy to katalizator ? Auto ma przebieg 168 tys. Mam dla was filmik z dzwiekiem co prawda nie odzwierciedla to tak bardzo rzeczywistosci ale cos tam slychac..... http://www.jasna.tarnow.pl/~ttomek/MOV00046.3GP Prosze o obejrzenie i o pomoc ;] Dodam jeszcze ze autko cos duzo pali ...
grejdi Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 mialem tak samo az do dzisiaj nowy katalizator i cisza az przyjemnie posluchac silnika zaden lacznik elastyczny czy przegrody w tlumiku srodkowym, uniwersalny kat za 220 zl i po klopocie, a propos rurki - tez sie nie sprawdzala - bylo identycznie jak z pustym katem
TTom3k Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 Hmm...lub jakas dziura w ukladzie ..coraz bardziej mi to pierdzi;/
Gość spedyt Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 Hmm...lub jakas dziura w ukladzie ..coraz bardziej mi to pierdzi;/ Jak pierdzi coraz bardziej to wskakuj do kanału i osłuchaj wydech.
TTom3k Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 Hmm...lub jakas dziura w ukladzie ..coraz bardziej mi to pierdzi;/ Jak pierdzi coraz bardziej to wskakuj do kanału i osłuchaj wydech. Bede musial w pon z tym cos zrobic bo nawet przy wiekszych predkosciach jak przygazuje to slychac w aucie
schiller Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 TTom3k sprawdź czy przypadkiem nie sa luźne szpilki kolektora. lub czy on sam nie jest pęknięty. takie pierdzenia właśnie występuje przy nieszczelnościach przedniego układu wydechowego.
cayenne Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 Najpierw zacznij od sprawdzenia plecionki. Nie czuć zapachu spalin jak otworzysz drzwi na zapalonym silniku?
TTom3k Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 Najpierw zacznij od sprawdzenia plecionki. Nie czuć zapachu spalin jak otworzysz drzwi na zapalonym silniku? Wlasnie musze ci powiedziec ze zalatuje troche gazem ;/ i dziwne ze to coraz glosniej sie klekocze ale dopiero w poniedzialek bede mogl cokolwiek zdzialac. A jesli sie okaze katalzator do wymiany to kupowac ori ? uniwersalny ? duza roznica?
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 żadnej różnicy nie ma, kup uniwersalny albo wywal w ogóle.
TTom3k Opublikowano 9 Października 2007 Opublikowano 9 Października 2007 Problem rozwazany Przyczyna: Koszt naprawy 120zl ;]
Rekomendowane odpowiedzi