Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] A4 1.8TQ AEB do codziennej jazdy - soft by GTO // UPD str 1 NEW POWER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bardzo by sie przydaly, nie ma nawet co gadac

ale w AEB nie jest to takie proste

potrzebne przede wszystkim zwrotnice, polosie z przegubami i cala reszta

jest troche mieszania ale do zrobienia....

Opublikowano

Do zmiany hebli w B5 nie potrzeba wymieniać półosi :> Kto ci takie coś powiedział. Kupujesz jakieś większe zaciski: Brembo, Porsche, lub z jakiegoś większego Audi itd, możliwości jest cała masa. Dorabiasz adaptery pod jarzma i jest Git.

Opublikowano

adaptery to mozna zapodac na tyl

na przod bym nie ryzykowal

jezeli przeguby np z S4 pasuja na pollosie do AEB to mozna to faktycznie zrobic

Opublikowano

Skoro łożysko pasuje to jaki problem piasty poprzekładać.Adapter można łatwo policzyć.

Opublikowano

Artur, a nie myślałeś o czymś większym do twojej mocy :gwizdanie:

Myslalem ale nie bede owijal w bawelne... $$$ :)

Z tego co wiem to wlasnie zwrotnice sa do wymiany na te z S4 zeby mozna bylo powalczyc z roznymi zaciskami ALE fakt, ze nie ogarniam az tak tematu. Pewnie sa inne mozliwosci ale to sie wiaze z kosztami...

Bede testowal gladkie tarcze z DSami...zobaczymy bo w sumie az takich super hebli to nie potrzebuje bo staram sie w ruchu miejskim za bardzo nie przeginac ;)

Edit: ruch miejski - w dzien :decayed:

Opublikowano

każdy tak mówi :decayed:

Opublikowano

Colo, jednak do Wa-wy jade swoja padaką, plany sie zmieniły :wallbash: :wallbash:

będziesz mógł "potestować" na żywym organizmie :> :> :>

Opublikowano

ja też tyle czasu śmigam na serii i żyje (jeszcze) trzeba było sie trochę pokory na miście nauczyć :(

szkoda tylko że dopiero po tym jak mi drogi zagrakło :wallbash:

ale rozumiem Artura bo w naszym przypadku jest troche więcej zabawy żeby przełożyć na większe hamulce :(

Opublikowano

Maly update...

Wylatuje filtr "grzybek" a na jego miejsce to "cudo"

https://picasaweb.google.com/113499513562651150519/FiltrAMSOIL?authuser=0&feat=directlink

Zobacze jak sie auto sprawuje na tym SUCHYM filtrze ;)

Element filtrujacy to nanowłókna jak by ktos pytal...

Jak ktos chce poczytac wiecej, odsylam do producenta http://www.amsoil.com/storefront/eaau.aspx

Opublikowano

nie ładuje sie strona :no: :no: :no:

Opublikowano

juz powinno banglac...

Opublikowano

:good: :good: :good: :good: :good: :good:

widze ze nie wytrzymales i musiales kupic.....

Opublikowano

Cos w tym stylu ;)

Juz od pewnego czasu chcialem wywalic ten grzybek i zastapic go czyms firmowym, mieszczacym sie u mnie.

Opublikowano

hał macz ???

Opublikowano

Bardzo słuszne posunięcie chociażby ze względów estetycznych, te grzybki wyglądają jak kupa :)

Opublikowano

hał macz ???

nie cale 200zl[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 12:35_________________________________________________

Bardzo słuszne posunięcie chociażby ze względów estetycznych, te grzybki wyglądają jak kupa :)

Masz racje...szkoda, ze u mnie bedzie na dole i praktycznie niewidoczny :)

Opublikowano

a jakie są opinie ??

Opublikowano

a jak myslisz ? :)

ludzie sobie chwala ale musze przetestowac sam.

Wedlug producenta, dzieki nanowloknom filtr wraz z zabrudzeniem nie traci az tak swoich przeplywow w porownaniu z innymi filtrami, takze gabkowymi.

Czysci sie go tylko kompresorem, nie ma zadnych olejkow.

Bralem go skubanego pod ostre slonce to nawet jednego promyka swiatla nie uswiadczysz, co mnie napawa optymizmem ;)

A sprawdzalem, swoj filtr grzybkowy i ITG i cos tam zawsze widac.

Jest tez test roznych filtrow w evo i jakie moce osiaga sie na nich.

http://forums.evolutionm.net/evo-engine-turbo-drivetrain/390973-air-filter-shootout-test-results.html

Jak widac, autor milo sie o nim wypowiedzial. :hi:

[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 15:26_________________________________________________Filtr na pokladzie :)

https://picasaweb.google.com/113499513562651150519/FiltrAMSOIL?authuser=0&feat=directlink

Trzeba bedzie jakies logi porobic...

Opublikowano

Faktycznie "gdzieś tam na dole". Będziesz musiał często zaglądać, czy nie uwalony syfem, bo miejsce średnie :confused4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...