Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyskusje i porównanie osiągów aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od kiedy wsadzają za kratki za filmy kręcone na autobahnie w DE ????????? w PL większość jest takich filmików

nie mam takiej drogi pod Oslo zeby mozna sie bylo rozpedzic do 200 , albo inaczj droga jest ale konsekwencje sa na prawde takie a tu z policja na drodze to nie przelwki , masz pierdel gwarnatowany kare taka ze auto za to kupisz i tracisz prawko na 3 lata i jak dobrze porzadzisz to i dozywotnio.Do tego samochodzy maja bardzo nieoznakowane i jezdza doslownie wszystkim , od passko volvo po jakies nissany terano skody i stare toyoty.Nie dziekuje.Nakrece moze cos jak bede w PL.

kuzwa to po co Wam tam auta ktorymi mozna jezdzic powiedzmy + 200 km/h jak kazdy sie boi z konikow korzystac, tylko ze nie mow ze do wyprzedzania bo przeciez chyba nie wyprzedzacie bo wszyscy jada przepisowo , a za nie przepisowe wyprzedzanie czy predkosc pewnie mozna male auto kupic :/

Opublikowano

snajper w NO widziałem ścigantów, uwierz mi ale swoją drogą tam nie ma gdzie za szybko pojechać ze względu na kary, drogi złe nie są, u nas na zwykłych drogach ludzie zapieprzają aż hej, tam też ale nie tylu co u nas, twoje pytanie jest trochę tendencyjne

Opublikowano
  • Autor

kuzwa to po co Wam tam auta ktorymi mozna jezdzic powiedzmy + 200 km/h jak kazdy sie boi z konikow korzystac, tylko ze nie mow ze do wyprzedzania bo przeciez chyba nie wyprzedzacie bo wszyscy jada przepisowo , a za nie przepisowe wyprzedzanie czy predkosc pewnie mozna male auto kupic :/

a tobie po co takie auto skoro kolo lublina tez nie ma gdzie pojechac 200 + ? :rolleyes:

Opublikowano

jak nie ma prosta lubartow kock jest idealna , samolot tam moze wyladowac, nie oznacza to ze jezdze tam tak szybko ale warunki sa. Ale nie jade napewno 90 bo jak pojade wiecej to pojde siedziec :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

ja tam nie marudzę , przynajmniej na drogach jest bardzo bezpiecznie bo kazdy jedzie te 90 , a nie jeden 50 a drugi 150 bo tak sie jezdzi po PL :rolleyes:

Opublikowano

no wlasnie kazdy jedzie 90, czy masz 1,2 tfsi czy 5.0 V10 jedziesz 90 zawsze. po cholere wtedy 5.0 ?? Akurat w polsce jest to bardzo istotne bo albo wyprzedzisz sznurek samochodow ciagnacy sie za jeba.... cysterna ktora jedzie przy samym sroku albo jedziesz 70 km/h wezykiem przez 50 km :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

a dlaczego mam nie wyprzedzac , troche dziwna ta twoja logika to tak ja by powiedziec ze tylko niemcy moga miec auta ktore jezdza 200+ bo nigdzie indziej na swiecie nie jest to dozwolone.

Opublikowano

Logika z d*py, chcial kupic B8 Q - kupil. A jaki niby mniejszy silnik mial wybrac? 1.8T? bez sensu. 2.0TDI? nie chcial dizla - wiec jest 2.0T, bo 1,4 w A4 nie ma.

Opublikowano

ja tu nie naskakuje bron Boze turdziego , poprostu stwierdzam ze macie tam przejebane :)

Opublikowano

snajper tam jest inna kultura jazdy, obecnie to u nas chyba jest bardziej przerąbane z TIRami omijającymi autostrady i całe Viatolle, też można mieć full koników i się nie pojedzie, np. Poznań - Pniewy średnia prędkość 50 km/h, podobnie robi się Poznań - Września a na innych bocznych to jeszcze gorzej

EOT

Opublikowano

wiesz dla mnie w kraju w ktorym za za szybka jazde mozna pojsc do pierdla a za rozstrzelanie 70 ludzi max mozna dostac 21 lat jest cos nie tak no ale zamykamy bo sie ot zrobilo

Opublikowano
  • Autor

wiesz dla mnie w kraju w ktorym za za szybka jazde mozna pojsc do pierdla a za rozstrzelanie 70 ludzi max mozna dostac 21 lat jest cos nie tak no ale zamykamy bo sie ot zrobilo

a co jest nie tak ? ile to debili w PL zabilo pewnie tysiace ludzi przez swoja glupote ? W PL niektorym to dozywociepowinni dawac za jazde i wybryki.

Kara moze surowa i stosowana w ekstremalnych przypadkach a w NO na drogach rocznie moze zgnie 100 osob a w PL 10.000 ! Przemysl to sobie.

Opublikowano

nie ma co porównywać - Polacy mają zupełnie inną mentalność

Opublikowano

a co jest nie tak ? ile to debili w PL zabilo pewnie tysiace ludzi przez swoja glupote ? W PL niektorym to dozywociepowinni dawac za jazde i wybryki.

Kara moze surowa i stosowana w ekstremalnych przypadkach a w NO na drogach rocznie moze zgnie 100 osob a w PL 10.000 ! Przemysl to sobie.

W PL nie ma drog i sa szybkie samochody.

Gdybysmy mieli taka siec autostrad jak inne kraje, to wypadkow byloby o wiele wiele mniej, bo ruch na lokalnych trasach bylby znacznie mniejszy.

Opublikowano
  • Autor

W PL niektorym to dozywociepowinni dawac za jazde i wybryki.

W PL nie ma drog i sa szybkie samochody.

Gdybysmy mieli taka siec autostrad jak inne kraje, to wypadkow byloby o wiele wiele mniej, bo ruch na lokalnych trasach bylby znacznie mniejszy.

a ja sie moge z toba zalozyc ze drogi nie maja tu wiekszego znaczenia , beda nowe lepsze i tez bedzie tyle osob ginac bo bedzie sie jezdzic jeszcze szybciej. To metalnosc kierowcow jest problemem.Pamietaj ze mamy o dobre 60-70 lat mniej w nauce kultury na drogach niz inne europejskie kraje a samoe drogi to jedyne pole do pokazania je jestem lepszy szybszy itp itd.

Opublikowano

co prawda OT jest ogromny :kox: to zapewne prawda tkwi po środku.. państwo policyjne typu system skandynawski jest jedną skrajnością, z drugiej strony system polski czyli partyzantka i wolna amerykanka w wydaniu europejskim.

Jestem za rygorystycznym egzekwowaniem przepisów, w terenie zabudowanym, w miescie, na drogach osiedlowych, jednak jestem tez za autostradami bez ograniczen typu DE, ale ich nie ma i jak widac nie prędko będą.

Jednocześnie jestem również za rygorystycznym i technicznym(!) szkoleniem młodych kierowców, za obowiązkowym corocznym kursom typu sjs, a daje głowe, że 50% forumowiczów miałoby pot na plecach.

Sporo osób by zwolniło gdyby przekonali się że przy 60 nie są w stanie opanować auta a co dopiero 160..

Mentalność można zmienić, ale trzeba zacząć od podstaw, na początek, jest to o wiele tańsze niż rozbudowa dróg, które są w dramatycznym stanie.

Głupota i brak techniki i umiejetności w większosci zabija, a jak to ktoś mądrze powiedział, to nie prędkość zabija, ale nagła jej utrata.. :gwizdanie:

Opublikowano

po pierwsze nie wiem co z ta mentalnoscia ale jak wracalem ostatnio z morza i jechalem A1 z gdanska do grudziadza to bylem w szoku a dlaczego ?? bo myslalem ze wszyscy beda tam za***rdalac jak potluczeni, sam jechalem ok 150 km/h i na calym odcinku autosdrady zostalem wyprzedzony tylko raz!! , cala reszta jechala 140-150 , czyli zgodnie z przepisami. I to nie szybka jazda zabija co udowadniaja niemcy. A wracajac do tego ze w NO tak malo ludzi ginie na drogach, no to super tylko wracamy do poczatku tego OT , po cholere tam wogole samochody ktorymi mozna jezdzic 200-250 km/h na godzine. One nawet nie zostana dotarte jak tam 100 nie przekraczaja ludzie. Niech wszyscy sobie kupia priusy jezdza tak samo i bedzie przynajmniej lepiej z srodowiskiem. A jesli porownujesz ludzi ktorzy zgineli na drodze do ludzi ktorych rozstrzelal polityczny psychol to powodzenia. Ja temat skonczylem

Opublikowano

Głupota i brak techniki i umiejetności, blondynki i dziadki za kierownicą Tico w większosci zabija

świeta racja ale dodam od siebie: czasami Ci co jadą za wolno często doprowadzają do wypadków, więc sama "za duża" prędkość nie jest wyznacznikiem wypadkowości[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 21:51_________________________________________________snajper tam te auta są potrzebne i Szwedom też, żeby mogli przyjechać do PL na Gran Turismo Polonia i poszpanować i pośmigac na torze Poznań

Opublikowano

blondynki i dziadki za kierownicą Tico w większosci zabija

co to kurde za wkładanie słów w moje wypowiedzi ?! :evil:

Opublikowano
  • Autor

A wracajac do tego ze w NO tak malo ludzi ginie na drogach, no to super tylko wracamy do poczatku tego OT , po cholere tam wogole samochody ktorymi mozna jezdzic 200-250 km/h na godzine. One nawet nie zostana dotarte jak tam 100 nie przekraczaja ludzie. Niech wszyscy sobie kupia priusy jezdza tak samo i bedzie przynajmniej lepiej z srodowiskiem.

wiesz sa ludzie dla ktorych liczy sie dynamika samochodu i przyjemnosc prowadzenia auta w zakretach ( np: na pieknych gorskich kretych drogach ktorych w NO nie brakuje ) a sa tez mistrzowie prostej.....

Ja zapytam sie ciebie w tami razie po co w PL ludzie kupuja supresamochody jak tym tez sie nie da jezdzic i to nie ze wgledu na ograniczenia predkosci a na drogi ?