Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyskusje i porównanie osiągów aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Porownanie 100-200kmh A4 B8 Avant 300 KM benzyna vs 300KM diesel

Prowizoryczne wychodzi 14.5 sek

Carlosowe 3.0 TDI troszkę ponad 15

Inne samochody :

Kuredu sedan FWD 13.1 sek

Yamahy S4 sedan 12.8 sek

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chłopaki a wiecie może czy AFN A4 b5 w avancie po samym wirusie da rade za A6 C5 w avancie 2.4 B+G 170 230 Nm czy nie ma najmniejszych szans? Próbował ktoś?:wink:

Opublikowano

60/40 dla afn

Opublikowano

no własnie ja do konca nie jestem przekonany a wkurza mnie szwagier mojej dziewczyny bo mi dogaduje ze a4 to ma tylko znaczki z audi, ze takie kluczyki to ma w skuterze i ze moj afn po wirusie to padło:ranting: Myslałem zeby mu pokazac co potrafi afn po wirusie ale sie wycofałem bo stracic 5 stówek to tako. Chciałem sie upenic tu na forum ale najlepiej chyba bedzie znalesc kogos z takim motorem i z nim sprawdzic to bedzie na bank wiadomo:wink:

Opublikowano
no własnie ja do konca nie jestem przekonany a wkurza mnie szwagier mojej dziewczyny bo mi dogaduje ze a4 to ma tylko znaczki z audi, ze takie kluczyki to ma w skuterze i ze moj afn po wirusie to padło:ranting: Myslałem zeby mu pokazac co potrafi afn po wirusie ale sie wycofałem bo stracic 5 stówek to tako. Chciałem sie upenic tu na forum ale najlepiej chyba bedzie znalesc kogos z takim motorem i z nim sprawdzic to bedzie na bank wiadomo:wink:

a ile masz w a4 Km/nm ?

---------- Post dopisany at 19:17 ---------- Poprzedni post napisany at 19:12 ----------

a i szwagier to ma Q czy bez i man czy automat ?

Opublikowano

nie sprawdzałem na hamowni. Chłopak co mi robił mówil ze to jest na jakies 135-138 wirus bo dwunas już się odzywa. Jeszcze jest wycięty kat, wolna odma i egr out i myślę ze te 135powinien mieć.

---------- Post dopisany at 23:14 ---------- Poprzedni post napisany at 23:05 ----------

bez q i w gazie. Ale wkurza mnie gościo niemiłosiernie. Taki pyszny chodzi jak by rs6 miał i mówi ze jego to jest jakaś specjalna wersja bo ma fabrycznie montowana kiere z eski i cos gadał ze ma 7.5 do setki. Taki burak... Już nawet myślałem żeby skrzywdzic swojego afnka i jeszcze rezystorek wstawi i mu pokazać chmurę dymu przed maska ale nie praktykowalem tego i nie chce uwalic motoru

Opublikowano

Wątpie w to żebyś miał z nim szanse.

Opublikowano

no ale on cos buja. Nie znalazłem w sieci takiej info o a6 c5 2.4 żeby miała 7.5 do setki. 9.3-9.5 a jego jeszcze w gazie. Chyba trzeba będzie poszukać takiej drugiej i pocichu sprawdzic

Opublikowano

jakby on mial Q to moze bys mial szanse tak to nie wiem , roznica w masie jakas wielka nie jest

Opublikowano

ok dzięki to nawet nie próbuje:)

Opublikowano

jeszcze trzeba zadac sobie pytanie czy ten jego kuter trzyma serie,a pewnie nie :grin:

Opublikowano

Piotrek98igo ty troche nie zrozumiałeś albo ja kiepsko wyjaśniłem:wink: On mi jedzie ze w skuterze ma takie kluczyki bo w a6 ma scyzoryk a ja w a4 nie i już jestem gorszy i to już nie audi. Jestem zdania ze auto ma być praktyczne i na codzień a nie jak u niego bardziej na święta, do kościoła albo się pokazać bo na codzień to frontera. Nawet jego żona się boi jeździć żeby mu nie zarysowac a jeść w środku albo jechać z otwartymi szybami to broń Boże bo się zakurzy w środku:facepalm: No i tak mi ubliża i ubliża a co do tej serii to mój afnek to napewno jej nie trzyma bo 370tys ma a jego to jakies 230 wiec lepiej sobie darować te udowadnianie bo chyba jednak bym został w tyle a stawka by szła o PLN'Y:wink:

Opublikowano

no to mnie nie zrozumiales :decayed:

Opublikowano

ok już wiem o co chodzi:decayed: kończym z OT bo nas zaraz chłopaki zbluzgają:grin:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wątpię aby miał 7,5s do 100km/h w 2.4 B+G. Mam pewne porównanie.

Miałem Audi a6 c6 3.2 FSI Quattro przebieg 90Tyś km, I miałem czasy do 100 - 7.0S. 7.1S na kapciochach 265/40/18 :) do 100 jest w miarę, ale ponad 100 szła już fajnie :) miała zdjęty kaganiec i 280 szła. Moja wazyła miała w dowodzie 1680 chyba, ale to była full opcja fotele s-line ważyły sporo + ich elektryka, webasta , napędy również. Jego z 1400+ pewnie waży, możecie iść łeb w łeb + że masz wiecej niutków. :) przebieg tez pewnie spory ma, ja bym próbował.

Kiedyś miałem e36 2.8 200hp+ i koleś skakał do mnie z a3 180hp+++ w tdi. Tez chciał o hajs (3stówki) ale myślałem ze dostanę w picę, więc poszliśmy od tak. No i dostał. :)

Opublikowano

dostal bo nie mial 180ps

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Posiada moze ktoś zdjecia z RC lub podobnego ustrojstwa w samochodach o mocy zblizonej do 300KM?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Silnik 2.4 30V 165 KM VS. Silnik 1.9 TDI AFN 110 KM + wirus

On będzie miał koło 9.4-10 s do 100 km/h

Ty będziesz miał około 10 s do 100 km/h.

Później tylko na jego korzyść powyżej 100 km/h. Dlatego musiałbyś dać turbo od AWX + wtryski 216, sprzęgło i dwumas AWX. Do tego ponowne strojenie czyli ~4 000 zł. Jeśli zamierzasz inwestować to ok, bo bez sensu dawać tyle kasy żeby tylko coś komuś udowodnić.

Zastanów się czy to ma sens.

Opublikowano

u siebie w AJM po programie mialem okazje stanać z kolegą co jezdzi 2.4 165ps .. i do 100km/h bylo równo jednak powyzej.. on mnie już zjadał.

Moj to ten srebrny.

Natomiast pózniej jak zmieniłem turbo na AWX i zrobiłem program i wyszlo ok 160ps u mnie roznica byla duza na moją korzyść.

Ale AFN to nie AJM .. :)