Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] Cubrowóz ,Czarny Avant ,quattro, S-line Plus !!!!

Cuber

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wymieniłem radio i wyswietlacz na kolorowy , radio chorus-a na Concerta z karta sd ( oczywiscie wizyta w ASO na odblokowanie komponentu musiala byc ) i powiem że jestem lekko zniesmaczony graniem , myślalem ze przynajmniej concert zagra tak samo jak chorus a tu lekka kiszka :shocked: :shocked: :shocked:

Chorus jest pasywny, Concert aktywny - stąd w/w problem. Wzmacniacz + woofer dołożysz i będzie gitara :good:

Cuber czyli przy chorusie nie ma woofera ?? :rolleyes: Co za żydy ten Audi AG :decayed:

B8 dostało seryjnie 4 szyby w prądzie więc coś trzeba było wyciągnąć, no bo jak to tak :decayed:

ten kto robił - projektował audi dal B8 powinien juz dawno wylecieć z roboty... samochód za furmanke pieniędzy a gra jak w Chevrolecie Aveo :thumbdown:

...ojjj, lepiej nie denerwuj Cubera :decayed:

looozik , dołożymy Tube + wzmaka i bedzie :wink4: fakt że to jest wieksza rzezba z podpieciem głosników ale spoko moze uda mi się wyrwać gdzieś B&O i wtedy sie wyreza całość :wink4:

...moze uda mi się wyrwać gdzieś B&O i wtedy sie wyreza całość :wink4:

No i to jest fajny projekt :good:

Ja u siebie mam concert i faktycznie gra jak gra, chciałem też zamówić od razu b&o do autka ale odsłuchiwałem w salonie i szczerze mówiąc nie powaliło a koszt był coś koło 4,5k wiec odpuściłem. Będę chciał teraz zmienić wszystkie głośniki seryjne z wysoko tonowymi włącznie + 2 w przednich drzwiach i wytłumić drzwi matami, jeśli chce się zastosować inne wzmacniacze niż b&o to problem jest w tym że concert nie ma wyjścia rca pod wzmaki i trzeba zastosować convertery low-high do wyprowadzenia sygnału do wzmacniaczy z wyjść głośnikowych. Plusem jest to że aku jest w bagażniku i nie trzeba ciągnąć zasilania przez całe auto, po wywaleniu zapasu można ładnie schować piece i dodatkowe aku. Także jak masz możliwość to sprawdź może wcześniej jak gra b&o w B8 i jak podpasuje to ok, ja jednak nie będę ładował tego systemu. Spawarkę już mam, orion hcca 2,5k RMS także plecy pewnie pomasuje , jeszcze przetwornik odpowiedni i można będzie wrzucać.

e jak masz możliwość to sprawdź może wcześniej jak gra b&o w B8

sprawdzałem w A5 i miazdzy jaja :gwizdanie: w A4 tez daje radę :wink4: wszystko ze tak powiem zalezne jak jest poustawiane i jakiej jakosci jest nagranie :wink4:

ps. Ja jak juz to bede wsadzał B&O zobaczymy co z tego wyjdzie

e jak masz możliwość to sprawdź może wcześniej jak gra b&o w B8

sprawdzałem w A5 i miazdzy jaja :gwizdanie: w A4 tez daje radę :wink4: wszystko ze tak powiem zalezne jak jest poustawiane i jakiej jakosci jest nagranie :wink4:

No kwestia gustu i to mocno... :gwizdanie:

A miażdżenie jaj to to nie jest bankowo :decayed: :decayed:

Przejście z wyświetlacza monochrom na kolorowy wymagało zmiany instalacji ?? :naughty:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 11:47_________________________________________________Czyli co chorus grał lepiej ? To one nie różnią się tylko możliwością czytania kart pamięci ?? Chorus czyta MP3 z płyt czy też ni chu chu ??

Nie wymagało zmiany instalacji , poprostu wyciągnąłem stare graty i wsadzilem nowe z wyświetlacza poszedl kabel do radia ( oczywiscie inny niż do czerwonego ) a samo radio weszło w kostke P&P potem odblokowanie komponentu w ASO i gra ale gra naprawdę gorzej niż chorus , bass jest średni ;(

Chorus czy czytał ups nie wiem , ale chyba nie bardzo .

nie jestem jakimś mega fanem i znawcą dżwięku i tak do końca nie wiem co mam teraz u siebie ale mega przyjemnie to u mnie gra.

Zaś Ci co się na tym lepiej znają i wcześniej słuchali muzy w moim B7 (bose) stwierdzili że to coś zarąbiście gra w B8

A miażdżenie jaj to to nie jest bankowo

dla Ciebie nie musi byc , a dla innych owszem :gwizdanie:

A miażdżenie jaj to to nie jest bankowo

dla Ciebie nie musi byc , a dla innych owszem :gwizdanie:

Biorąc pod uwagę sam koncern Audi...

Słuchałes Banga w A8 lub Bose w A6?

To przepaść.

Mówię tak dlatego że parę lat temu dość mocno bawiłem się w car audio i nie tylko (byłem maniakiem dźwięku) i może dlatego jestem trochę skrzywiony.. :decayed:

A już oddzielnie porządnie skonfigurowany sprzęt to wogóle inne loty..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...