alvaro Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 Cuber masz u siebie woofer we wnęce koła zapasowego ??
Cuber Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Opublikowano 28 Maja 2011 Cuber masz u siebie woofer we wnęce koła zapasowego ?? nie mam ( w seryjnym systemie nagłośnienia nie było wzmaka wiec tuba za wiele nie da, pasowało by wzmaka i do niego głosniki puscić itd itp ale to troszke zabawy jest ) ale mysle nad B&O
mumen Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 No podobno B&O w A4 słabo gra, ciekawe czy to prawda, czy opinia wyciśnięta z wyobraźni jakiegoś flustrata.
mgtan Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 flustratem to będzie ten co kupił B&O i liczył na super dźwiek.... B&O moim zdaniem gra gorzej w A4 B8 niż RNS-E plus nagłośnienie od Concerta II czyli 8 głośników i bufer z wzmacniaczem.... ael no cóż innej opcji poprostu nie ma... zwykłe radio to żart na sali i dziwie się że wogóle Audi coś takiego zamontowało w samochodzie za minimum 130.000
turdzi Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Nie bronie Audi , ale jest naprawdę ogromna ilość osób która nie przykłada az takiej wagi do grania w aucie , no i tego w wypadalo by napisac w czym ten B&O jest zaslaby bo jeżeli za cicho robi umc umc umc to raczej nie wymaga to dalszego komentarza
pawel1380 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Nie bronie Audi , ale jest naprawdę ogromna ilość osób która nie przykłada az takiej wagi do grania w aucie , no i tego w wypadalo by napisac w czym ten B&O jest zaslaby bo jeżeli za cicho robi umc umc umc to raczej nie wymaga to dalszego komentarza Robi akurat głośno.Ale ustaw wszystko na zero i posłuchaj. a kto to flustrat ? :laghing2:
mgtan Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Nie bronie Audi , ale jest naprawdę ogromna ilość osób która nie przykłada az takiej wagi do grania w aucie , no i tego w wypadalo by napisac w czym ten B&O jest zaslaby bo jeżeli za cicho robi umc umc umc to raczej nie wymaga to dalszego komentarza B&O nie służy tylko do umc umc... sa ciekawsze gatunki do słuchania niz tylko umc umc.... wystarczy zapodac coś z rocka, albo bardziej jazzowego typu nawet Chris Botti... i słychać co i jak... że nie jest to warte tej kasy w skrócie... ale nie ma innej opcji... i jakbym kupował nowe auto lub będe kupował B8 albo A5 to będe szukał z B&O...bo zestaw podstawowy to była największa kpina ze strony Audi jaką mogło zrobić klientom.
turdzi Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Jest cos takiego jak Audi Sound System , wzmaczniac 6 kanalowy i 10 glosnikow.Dla mnie gra to wiecej niz dobrze , ale ja nie jestem audiofilem , niestety do B&O nie mam porownania bo nigdy nie byl w kregu mojego zainteresowania.
Cuber Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Opublikowano 29 Maja 2011 wzmaczniac 6 kanalowy i 10 glosnikow.Dla mnie gra to wiecej niz dobrze gra za***iście słuchalem u Mirona i daje rade tez nie jestem jakims audifolem ale bez przesady z opiniami typu bo zestaw podstawowy to była największa kpina ze strony Audi jaką mogło zrobić klientom.
mgtan Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Turdzi... inaczej nagłośnienie w B7 8.1 rozkłada wsio co jest w B8... Bose z B7 kładzie B&O z B8... NIe jestes audifilem to spoko.. ja poprostu lubie dobry dźwięk i już... (czemu nie inwestuej w lepsze audio - profi)... bo sprzet mam w domu do słuchania muzyki dla przyjmności
Cuber Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Opublikowano 29 Maja 2011 Turdzi... inaczej nagłośnienie w B7 8.1 rozkłada wsio co jest w B8... Bose z B7 kładzie B&O z B8... :shocked: Jeździlem z bose 2 lata i wedle mojej i nie tylko mojej opini Mirona "seryjny" ( Audi Sound System) sprzet zdecydowanie lepiej gra niz wspomniane bose :gwizdanie:
mgtan Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 to znaczy że Audi Sound System gra lepiej niż B&O w B8 ... co by było fajne choć... myśle że w sferze marzeń... temat dźwięku był już wałkowany... kto co lubi... moja opinia narazie jest niezmienna i utwierdzona kilkoma zabawami z A4 B8 i słuchaniem B&O... co do Audi Sound System to zwrócę uwage jak to się prezentuje jeak będe w ASO nastepnym razem... opcja bardzo kusząca bo w sumie tania 1200 PLN
Cuber Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Opublikowano 29 Maja 2011 to znaczy że Audi Sound System gra lepiej niż B&O w B8 ... a kto napisał ze B&O gra gorzej ?
Bart-S Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Powiem tak - każdy z nas lubi coś innego... Aktualnym trendem jest płaskie pasmo. Ja z kolei wychowałem się na sprzęcie gdzie opcjami typu "Loudness" podbite były dół i góra (audiofile zaraz mi pojadą, że to zniekształcony dźwięk ). Ale do rzeczy... Słuchałem B&O w B8 i prawdę powiedziawszy byłem zawiedziony (na kolana mnie nie powaliło). Nie chodzi o to, że gra źle - po prostu za tyle siana, spodziewałem się jednak czegoś więcej. Na osłodę - wysuwane głośniki są Podsumowując - ASS w zupełności wystarczy (naprawdę ładnie gra). IMO nie opłaca się dorzucać 4500zł do B&O (no chyba, że ktoś ma nadwyżkę kasy - wtedy nic nie stoi na przeszkodzie ). Z drugiej strony Cub - jeśli załatwisz sobie B&O w dobrej cenie - to czemu nie
mgtan Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 to znaczy że Audi Sound System gra lepiej niż B&O w B8 ... a kto napisał ze B&O gra gorzej ? no napisałeś że ASS gra lepiej niż Bose w B7...a że moim zdaniem Bose w B7 zjada B&O w B8..to wychodzi na to ża ASS jest najlepsze i gra lepiej od B&O takie tam troche logiki z wypowiedzi...
Cuber Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 no napisałeś że ASS gra lepiej niż Bose w B7...a że moim zdaniem Bose w B7 zjada B&O w B8..to wychodzi na to ża ASS jest najlepsze i gra lepiej od B&O takie tam troche logiki z wypowiedzi... Sorry ale porównaleś tutaj Swoje zdanie z Moim :gwizdanie: wiec jaka logika z mojej wypowiedzi ? Wobec czego logiki nie moze byc bo jak byś zauważył napisałem ze Bose wedle mnienie nie gra lepiej od ASS w B8 i skąd odrazu stwierdzenie że Ja twierdze ze B&O gra gorzej niż ASS ? Starasz się narzucic wszystkim(mi) Swoje zdanie
mgtan Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Starasz się narzucic wszystkim(mi) Swoje zdanie jakbym się starał narzucic to bym pisał że tak jest a ja napisałem wyraźnie że według mojej opini... to jest tak jak ze sprzętem domowym... jeden lubi francuskie głośniki z ostrzejsza górą a inny angielskie kolumny z ciepłą i muzykalną piszczałką niczym z lampy o gustach się nie dyskutuje... ja napisałem "... w mojej opini..."
pawel1380 Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Jeszcze wezcie pod uwagę że pewnie z 50% społeczeństwa ma uszkodzony w jakimś stopniu słuch. Podobnie jak z oczami.
mgtan Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 ...Podobnie jak z oczami... kazdy ma sowje ulubione brzmienie i to sobei cenić trzeba a nie jak kiedys z Technicsem..jak masz to jesteś kozak, co z tego że grało to średnio ale masz Technics ... moim zdaniem jesli komus się podoba np ASS i mu to starcza to jest OK gusta, guściki itd
Rekomendowane odpowiedzi