muszka76 Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 witam wszystkich mimo przeszukania dzialu "wnetrze"nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi na pytanie-czym wyczyscic tapicerke na siedzeniach w s-line czyli czarna tkanine speed?moze ktos ma jakies doswiadczenie z tego typu materialem bo ja z kumplem jezdzimy do pracy w ciuchach roboczych i siedzenia wygladaja jakby mialy ze sto lat(zrobily sie szare zamiast czarne) .Nie chce zakladac jakis smiesznych pokrowcow bo strasznie by to wygladalo.
andy_sky Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 jest wiele srodków w sklepach wystarczy tylko się ruszyć z miejsca,ja polecam SONAX
muszka76 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Opublikowano 4 Września 2010 nie takiej odpowiedzi sie spodziewalem probowalem roznymi srodkami ale zostaja plamy
gurban6 Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Kolega co sprzedaje auta używa pasty komfort :> Do wiaderka wkłada 2 garści pasty i zalewa ciepłą wodą(wszystko miesza)Pózniej uciętą firanę zamacza w tym wiaderku i wciera w siedzenia.Nastepnie wyciera do sucha.Widziałem efekty tej pracy.Super Tylko pogoda musi być słoneczna aby szybko wyschło.
muszka76 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Opublikowano 4 Września 2010 moze i skuteczny sposob tylko przy tym wycieraniu do sucha moze sie firana zapalic
adadur Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Kupa taka ręczna robota - trzeba załatwić odkurzacz piorący ze środkiem myjącym ale takim co nie wydziela dużo piany i nie żałować mocno moczyć ale i wyciągać. Ewentualne zacieki jesli będą to ponownie nie żałować lać i wyciagać odkurzaczem ... auto potem trzeba dosuszać i to nawet do kilku dni.
wroclav Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Ja czyściłem swoje fotele z tym samym materiałem tylko jaśniejsze. Prałem 5 razy zanim osiągnąłem satysfakcjonujący efekt. Inna sprawa ,że jestem pedantem więc może i wystarczyło by 4 razy. Zaznaczę ,że fotele nie były na maxa zgnojone.. Namaczałem siedzenia vanishem a potem prałem odkurzaczem piorącym . Efekt ok
greg2505 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 ewentualnie podjedź do speca co zajmuje się praniem tapicerki
muszka76 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Opublikowano 27 Października 2010 podjechałbym do speca od prania tylko nie mam juz czym bo mi A4 za***ali miesiac temu,ale dzieki za podpowiedz
Dikson Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 ja prałem juz 2 razy mam ta sama tkanine tylko ze uzywałem odkurzacza piorącego poprostu musisz dac dobry płyn z ciepłą woda dobrze odessać pozostałośc wody właczyc samochod tylko bez właczania grzania foteli dac na 25 stopni lekko uchylic okna i po godzinie masz suchutko:P[br]Dopisany: 16 Listopad 2010, 21:24_________________________________________________opisałem sie nie zauwazylem iz juz nie masz co prac sorki
Rekomendowane odpowiedzi