Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Jak przestawić licznik km ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie żebym chciał cofać licznik bo właśnie na odwrót,potrzebuje prawie 100.000 pocisnąć do przodu :) Czy mogłby ktoś dać jakąś wskazówkę a może ktoś potrafi to z Gdyni ??

Opublikowano

Nie żebym chciał cofać licznik bo właśnie na odwrót,potrzebuje prawie 100.000 pocisnąć do przodu :) Czy mogłby ktoś dać jakąś wskazówkę a może ktoś potrafi to z Gdyni ??

Hehehe.. jasne jasne ;)

Opublikowano

100.000 do przodu ? to ile masz tam już najechane

Opublikowano

100.000 do przodu ? to ile masz tam już najechane

900.000 :polew:

Opublikowano
  • Autor

na starym liczniku (org) mam 240 a na nowym ktoy kupilem na wymianke 150 :)

Opublikowano

na starym liczniku (org) mam 240 a na nowym ktoy kupilem na wymianke 150 :)

Zostaw tak i w pamięci 90 :naughty:

Opublikowano

No dobra, ale nikt nie odpowiedział... Czy wogóle istnieje możliwość przekręcenia kilometrów? Czy kupując auto można być pewnym, że to co widzimy jest identyczne z naturalnym? Oczywiście nie wchodzi w grę zmiana licznika (jak wyżej), tylko fakt podłączenia gdzieś kabla i zresetowanie, odjęcie, dodanie kilku kkm.

To jak to jest?

Opublikowano

a masz juz ten nowy licznik? bo powinno byc tak ze jak go zamontujesz to bedziesz mial te 240 poniewaz stan licznika jest zapamietywany w ECU i on sam powinnien to wyrownac...

Opublikowano

No dobra, ale nikt nie odpowiedział... Czy wogóle istnieje możliwość przekręcenia kilometrów? Czy kupując auto można być pewnym, że to co widzimy jest identyczne z naturalnym? Oczywiście nie wchodzi w grę zmiana licznika (jak wyżej), tylko fakt podłączenia gdzieś kabla i zresetowanie, odjęcie, dodanie kilku kkm.

To jak to jest?

oczywiście, że stan licznika można zmienić. wystarczy troche wiedzy, sprzęt i 11-letni diesel ma 140k km zamiast 410 :D

Opublikowano

powinno byc tak ze jak go zamontujesz to bedziesz mial te 240 poniewaz stan licznika jest zapamietywany w ECU i on sa

A co ty opowiadasz.

Nie w tym samochodzie.

Spokojnie można zmienić, w każdą stronę.

Za drobną opłatą zrobią to miejscowi elektronicy. Samem to szkoda się bawić, jeśli to ma być jednorazowo.

Opublikowano

o to sorry, wydawalo mi sie ze tak musi byc. ale to ogolnie to ECU zapamietuje stan czy nie?

Opublikowano

Od 1999r. (po tzw. 2 lifcie) przebieg siedzi poza zegarami - szogun popraw mnie jak się myślę.

Opublikowano

wystarczy troche wiedzy, sprzęt i 11-letni diesel ma 140k km zamiast 410 :D

Oczywiście 11 lat to zbieżność przypadkowa, ewentualne podobieństwo aktorów bohaterów było nie zamierzone :kox:

250kkm nie 410!!! :rant:

Opublikowano

to był tylko przykład, nie mówiłem tego o aucie żadnego z klubowiczów. po prostu tak mi się cyferki wpisały, równie dobrze mogłem wpisać 10 czy 12-letni :)

Opublikowano
  • Autor

A wiec poradzilem sobie z problemem.W starych zegarach mialem uszkodzony silniczek od pedkosciomierza.W nowych (uzywanych)byl ok wiec zegary z wyswietlaczem przelozylem na stara plytke i wszystko gra.Przebieg ori.

Opublikowano

Od 1999r. (po tzw. 2 lifcie) przebieg siedzi poza zegarami - szogun popraw mnie jak się myślę.

Witam

lift od 1999 - 2001 tylko w zegarach !

tylko różne kosci pamieci, a nawet hc 912

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

lift od 1999 - 2001 tylko w zegarach !

tylko różne kosci pamieci, a nawet hc 912

pozdrawiam

Faktycznie bo mi się pomyliło z tym przebiegiem sprawdzamym VAGiem. Z Pre_PL sprawdzaliśmy na zlocie u mnie przebieg - wykazało 4 tyś mniej niż na zegarach ale mieścił sie w błędzie wskazania. I jak rozmwaialiśmy to VAG bierze tą wartość z któregoś ze sterowników (może ABS-u).

Opublikowano

a gdzie w VAGu można sprawdzić prawdziwy stan licznika?

Opublikowano

a gdzie w VAGu można sprawdzić prawdziwy stan licznika?

na przykład w ASO Audi (albo VW jeśli to akurat model z Wolfsburga)