Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie tylko trzeba wiedzieć gdzie się wpiąć a resztę sam sobie ogarnę :decayed:

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 687 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

trzeba przerwać obwód włacznika z PINu 7 i połączyć PIN 1 z 3, tak aby MCE widziało włącznik jak w pozycji ZERO. zastosować przekaźnik ze stykami NC/NO

schematy masz na poprzednich stronach, min mój dotyczący przeróbki bez lustra wewnętrznego

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index53.html#post3141373

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po przeczytaniu siedemdziesięciu stron głowa puchnie a wiec pytanie.

Wyłącznik swiateł wersji A moduł wersji E lub F leżący w garażu ogarnie światła do jazdy dziennej w formie przygaszonych długich?? Czy musze stworzyć dodatkowy moduł

Opublikowano

Wyłącznik swiateł wersji A moduł wersji E lub F leżący w garażu ogarnie światła do jazdy dziennej w formie przygaszonych długich?? Czy musze stworzyć dodatkowy moduł

Wyłącznik świateł conajmniej musi być B, MCE ma byc F no i musisz kupić dodatkowy moduł żeby światła świeciły na 30% mocy:wink: no i oczywiście włącznik drl:wink:
Opublikowano

Do przygaszonych długich nie musisz nic wymieniać, a jedynie dołożyć moduł sd-2, nie jest to oryginalne rozwiązanie ale działa. Moduł w wersji F potrzebny jest do CLH. Przełącznik z literką B to ten z funkcją AUTO.

Opublikowano

Do przygaszonych długich nie musisz nic wymieniać, a jedynie dołożyć moduł sd-2, nie jest to oryginalne rozwiązanie ale działa. Moduł w wersji F potrzebny jest do CLH. Przełącznik z literką B to ten z funkcją AUTO.

No masz rację ale jak już rezać to całość z Clh:naughty:
Opublikowano

to jeszcze lusterko które jest nie do zdobycia i wtedy masz kompletne CLH.

Opublikowano
to jeszcze lusterko które jest nie do zdobycia i wtedy masz kompletne CLH.
Oj tam siemian ostatnio sprzedawał więc chyba da radę zdobyć:wink:
Opublikowano

Mam w garażu dwie sztuki mce wersji F. Przytargałem też dzisiaj cała wiązkę z B7. Szkoda że nie można uruchomić świateł do jazdy dziennej na ori modułach.

Opublikowano

W niedługim czasie będę zakładał lusterko z czujnikiem światła aby odpalić clh i teraz niech mi ktoś powie czy jak założę regulacje świateł + clh to lusterko będzie mi odpalać automatycznie światła w dzień dzienne lub 30 %, czy do tego musze mieć drl +clh??

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

do DRL musisz mieć oddzielny moduł, czy zrobisz to na przełączniku drl +clh czy na stałe to nie ma znaczenia. Wiadomo na przełączniku z DRL mógłbyś ewentualnie DRL wyłączać/włączać

Opublikowano

Jaki moduł?? Mowisz o module 30% długich który jest w dziale warsztat??

Opublikowano
Jaki moduł?? Mowisz o module 30% długich który jest w dziale warsztat??

Na allegro można było taki moduł kupić od kolesia KOGIEL nie wiem jak teraz...
Opublikowano

można nadal kupić tutaj:

SD-2 by kogiel

Opublikowano

O widzę że już jest z regulacją:wink: do ledów elegancka sprawa:thumbup1:

Opublikowano

dzięki :wink: czyli jak zamontuje regulacje + clh to lusterko jak się ściemni wyłączy mi dzienne i zapali bixy???

Opublikowano
dzięki :wink: czyli jak zamontuje regulacje + clh to lusterko jak się ściemni wyłączy mi dzienne i zapali bixy???

dokladnie:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a jak mam czujnik desczu i lusterko fotochromatyczne to wlacze Leaving Home w b6????

Opublikowano

oczywiście, dziwne że jeszcze nie masz tego włączonego jak masz czujnik deszczu :wink:

Opublikowano
Panowie a jak mam czujnik desczu i lusterko fotochromatyczne to wlacze Leaving Home w b6????
W B6 masz czujnik deszczu? Jeżeli lusterko ma również czujnik zmierzchu to włączysz ale potrzebujesz odpowiedniego MCE i włącznika CLH...