Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kodowanie masz opisane w zwijaku.

Brak lustra spowoduje że światła będą świecić przez cały czas.

Można to zmienić stosując patent jaki podałem wcześniej.

Co do podświetlenia... Sprawdź jeszcze raz dokładnie ten mostek

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 687,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wtyczka przy lusterku podpięta dobrze. lusterko fotochromatyczne i działa razem z lusterkami zewnętrznymi. jak wcześniej przełączałem na AUTO światła zapalały się np. w tunelach w Austrii lub jak się zrobiło po prostu ciemno. teraz po przełączeniu na AUTO zapala się taka informacja jak wyżej i światła działają od razu.

kurczę to taka pierdoła ale denerwuje :wallbash:

Błąd ewidentnie wskazuje na brak kontaktu z czujnikiem światła. Lusterko z B6? nie miałeś żadnych przeróbek na moduł z B7? Czy zmieniałeś może lampkę sufitową? Niestety nie pamiętam jak zasilany jest czujnik światła w B6, a to warto byłoby sprawdzić. To że fotochrom działa, nie ma nic do rzeczy - AUTO sterowane jest z innego czujnika.

Opublikowano
wtyczka przy lusterku podpięta dobrze. lusterko fotochromatyczne i działa razem z lusterkami zewnętrznymi. jak wcześniej przełączałem na AUTO światła zapalały się np. w tunelach w Austrii lub jak się zrobiło po prostu ciemno. teraz po przełączeniu na AUTO zapala się taka informacja jak wyżej i światła działają od razu.

kurczę to taka pierdoła ale denerwuje :wallbash:

Błąd ewidentnie wskazuje na brak kontaktu z czujnikiem światła. Lusterko z B6? nie miałeś żadnych przeróbek na moduł z B7? Czy zmieniałeś może lampkę sufitową? Niestety nie pamiętam jak zasilany jest czujnik światła w B6, a to warto byłoby sprawdzić. To że fotochrom działa, nie ma nic do rzeczy - AUTO sterowane jest z innego czujnika.

dziękuję kolego za odpowiedź może znajdę kogoś żeby na chwilę podmienić lusterko i sprawdzę czy to ono jest winne. jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Panowie ktoś coś poradzi.. Miałem MCE Low i wymieniłem go na końcówkę E czyli High ale dzieją się różne kwiatki m.in. po odpaleniu zapalają się pozycyjne, kierunki migają jakby były spalone, a na fisie przez 5 min wyskakują błędy spalonej żarówki chyba każda jaka jest w samochodzie. Co to może się dziać? Tryb skandynawski jest wyłączony.

Opublikowano

Błąd w połączeniach, kabelkologii.

Proponowałbym jeszcze raz dokładnie posprawdzać podłączone wtyczki (PINy)do MCE jak i również, punkty w których rozdzielaliśmy przewody...

Opublikowano
Panowie ktoś coś poradzi.. Miałem MCE Low i wymieniłem go na końcówkę E czyli High ale dzieją się różne kwiatki m.in. po odpaleniu zapalają się pozycyjne, kierunki migają jakby były spalone, a na fisie przez 5 min wyskakują błędy spalonej żarówki chyba każda jaka jest w samochodzie. Co to może się dziać? Tryb skandynawski jest wyłączony.

Instalacja do przerobienia. W instalacji LOW niektóre światła nie są zasilane przez MCE natomiast w HIGH tak. W pierwszym poście porównaj sobie rozpiske LOW i HIGH.

Opublikowano

a na czym polegala podmiana??wypioles stary i wlozyles nowy? czy bawiles sie z kazdym kabelkiem??

Opublikowano

Wypiołem stary i włożyłem nowy (czyt. używany) z końcówką E. Czyli jest coś z kabelkami do przerobienia tak?

Opublikowano

PODSTAWA!!!

W zwijaku masz jak i co trzeba zrobić!

Do tego wymiana włącznika świateł.

Opublikowano

Gregor czyli rozumiem, że muszę wszystko ciąć i każde światło podłaczać poprzez MCE, tak?

Opublikowano

Dokładnie, a jak inaczej sobie wyobrażasz że MCE będzie sterował?

Bartek dokładnie rozpisał co i jak jest podłączone...najpierw dokładna LEKTURA pierwszego postu...nawet kilka razy. ABY UPEWNIĆ SIĘ CZY JESTEŚMY w stanie podołać zaaniu.

Opublikowano

Dzięki wielkie!:wink: myślę, że podołam ale poczekam jak zrobi się cieplej:naughty: a powiedz mi czy przełacznik świateł też do wymiany czy da radę go w jakiś sposób przerobić? też jest LOW

Opublikowano
Dzięki wielkie!:wink: myślę, że podołam ale poczekam jak zrobi się cieplej:naughty: a powiedz mi czy przełacznik świateł też do wymiany czy da radę go w jakiś sposób przerobić? też jest LOW

Też do wymiany.

Opublikowano

Też do wymiany.

A lepiej go wymienić na końcówkę A czy B? Żeby już wszystko działało?

Opublikowano

B lub d

Opublikowano

Do B6 najlepiej "B" nie będziesz musiał żadnych pinów przepinać:wink:

Opublikowano

i tak bedzie musiał przepinac i tak ma instalke low:wink:

Opublikowano

i tak bedzie musiał przepinac i tak ma instalke low:wink:

Aaa no w sumie ja ma Low to tak:tongue4:
Opublikowano

Tylko, że do b6 ciężko znaleźć ładny ori, a przełożenie pinow to nie problem, potrzebny tylko jeden pin ;) jeśli teraz posiada włącznik low to i tak musi 4 pin przełożyć do 11 lub 13 ;) szukaj włącznika z końcówka D

Opublikowano

Pany to jaki w końcu? MCE będę miał z literką E czyli High, zbieram graty żeby wszystko zamontować:wink: Tylko musi się zrobić ciepło:decayed: