Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko ,że mając mce E nie odpalisz clh, kupuj od razu F!

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 687,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tylko ,że mając mce E nie odpalisz clh, kupuj od razu F!

Już kupiłem "E" za bardzo przyzwoitą kasę:wink: A z clh nie będę korzystał..

---------- Post dopisany at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany at 19:46 ----------

A za F to chcą kosmiczne pieniądze, 500zł:facepalm:

Opublikowano

bzdury gadasz :wink: do 200zł spokojnie kupisz .

Opublikowano

kupisz taniej...cierpliwości, na forum dostępne, rzuć temat to zawsze ktoś się odezwie.

Opublikowano

Narazie niech zostanie z tą końcówką E, może w przyszłości się wymieni:jerk: to pod ten MCE z literką E jaki przełącznik świateł najlepiej kupić?

Opublikowano

Końcówka B od b6 lub D od b7

Opublikowano

po co B lub D skoro nie będzie AUTO. Możesz szukać również A lub C.

Opublikowano

Czas na podsumowanie, czyli jeżeli będę miał MCE z końcówką E to do prawidłowego działania będzie mi potrzebny przełącznik świateł A lub C, tak? Bo jeżeli kupię B lub D to nie będzie działać AUTO, dobrze rozumuje? Oczywiście pomijając kabelkologie bo to już wiem!:decayed:

Opublikowano
Czas na podsumowanie, czyli jeżeli będę miał MCE z końcówką E to do prawidłowego działania będzie mi potrzebny przełącznik świateł A lub C, tak? Bo jeżeli kupię B lub D to nie będzie działać AUTO, dobrze rozumuje? Oczywiście pomijając kabelkologie bo to już wiem!:decayed:

Wyłącznik A i C nie ma trybu Auto- A jest z B6 C jest z B7

Wyłączniki B i D mają tryb Auto ale do jego działania potrzebujesz lusterko z czujnikiem światła więc jak nie masz w planach to i tak nie zadziała.

Opublikowano

Wyłącznik A i C nie ma trybu Auto- A jest z B6 C jest z B7

Wyłączniki B i D mają tryb Auto ale do jego działania potrzebujesz lusterko z czujnikiem światła więc jak nie masz w planach to i tak nie zadziała.

OK, dzięki wielkie za odpowiedź:decayed:

Opublikowano

Trochę poczytałem i próbuję to sobie poukładać.

W planach mam założenie lusterek fotochrom wewnątrz jak i zewnętrznych. Nie posiadam xenonów wiec DRL raczej nie będę potrzebował. CLH także nie jest mi potrzebne. Mam MCE w wersji HIGH (F).

I teraz pytania.

Czy do uruchomienia tego wystarczy mi lusterko z B6 z jednym czujnikiem z przodu?

Czy potrzebuję zakładać włącznik z funkcja AUTO?

Pytanie dodatkowe.

Czy kombinacja: lusterko fotochrom/czujnik zmierzchu + włącznik z funkcją auto może współpracować ze zwykłymi światłami H7?

Opublikowano

Z tym modulem F to nie powiem ale na forum dałem info że szukam F i nic ani jednej sztuki

Opublikowano

Ja swój na forum za 150 zł nabyłem także czekaj może coś się pojawi :wink:

Opublikowano
Trochę poczytałem i próbuję to sobie poukładać.

W planach mam założenie lusterek fotochrom wewnątrz jak i zewnętrznych. Nie posiadam xenonów wiec DRL raczej nie będę potrzebował. CLH także nie jest mi potrzebne. Mam MCE w wersji HIGH (F).

I teraz pytania.

Czy do uruchomienia tego wystarczy mi lusterko z B6 z jednym czujnikiem z przodu?

Czy potrzebuję zakładać włącznik z funkcja AUTO?

Pytanie dodatkowe.

Czy kombinacja: lusterko fotochrom/czujnik zmierzchu + włącznik z funkcją auto może współpracować ze zwykłymi światłami H7?

Co do lusterka to zależy jaki założysz MCE, jak z B6 to lusterko też musi być z B6 tylko to z przyciskiem pod lusterkiem.

Wyłącznik auto potrzebujesz jeżeli chcesz żeby światła automatycznie się włączały po zapadnięciu zmroku

Odpowiedź na ostatnie pytanie: TAK

Opublikowano

Jeśli chcesz tylko mieć fotochromowe lusterka to ani MCE ani włącznik nie ma znaczenia. Musisz mieć tylko lusterko ściemniające (być może to bez przycisku też obsłuży - niech koledzy potwierdzą). Możesz nawet zastosować lusterko z B7 i przerobić stopkę.

Uruchomienie AUTO i CLH to już poważniejsza i droższa sprawa. MCE już masz ale potrzebujesz lusterko z B6 z czujnikiem zmierzchu (ten wmontowany w stopkę), włącznik i panel do CLH. Jeśli będziesz rozpatrywał tylko fotochrom to nie kontynuuj w tym wątku.

Opublikowano
Jeśli chcesz tylko mieć fotochromowe lusterka to ani MCE ani włącznik nie ma znaczenia. Musisz mieć tylko lusterko ściemniające (być może to bez przycisku też obsłuży - niech koledzy potwierdzą). Możesz nawet zastosować lusterko z B7 i przerobić stopkę.

Potwierdzam.

Do CLH i AUTO trzeba mieć lusterko z b6 z przyciskiem.

Opublikowano
Ja swój na forum za 150 zł nabyłem także czekaj może coś się pojawi :wink:

jak by ktoś miał F za 150 to biorę nawet dwie sztuki od ręki :naughty:

Opublikowano

Panowie wymieniłem mce na F, wszystkie światła działają poprawnie, clh, auto światła i lusterko również, ale wieczorem gdy mam włącznik w pozycji auto i włączę długie wyskakuje mi na fisie to co na foto, jak wyłącze długie gaśnie.Druga sprawa która nie jest normalna, po otwarciu czy zamknięciu z kluczyka auta, przez chwile powinien być podświetlany włącznik świateł, lusterko i clh, a umie oprócz tego świeci się esp, popielniczka i wszystkie przyciski oświetlenia w podsufitce przód i tył. Jakieś sugestie??

aguragas.jpg

Opublikowano

błąd w kablowaniu?

SPRAWDZAŁEŚ ponownie wszystkie połączenia?

błąd wyskakuje gdy MCE nie ma sygnału z lusterka, może coś pomieszałeś przy samym lusterku?