Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Diesel vs Benzyna

Jaki masz silnik w swoim Audi? (jak masz LPG zaznaczasz Benzyna) 4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki masz silnik w swoim Audi? (jak masz LPG zaznaczasz Benzyna)

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko ze 150 to najsłabsze 1.8t a najmocniejsze 1.9 wiec to nie ma sensu :cool1:

no wiadomo że jak inne silniki i moce to i auta trochę się od siebie różnią

ale bierzesz 2 takie same modele i porównujesz pojedynczo te parametry to jest 2:1 :kox:

tak że przy 1.8t i 1,9 150 koni takie same są moce wiec wygrywa tdi tak jak napisałem wcześniej :tongue4:

pozdro. i zielony niech zamknie i wywali bo to się nigdy nie skończy :decayed:

no ale własnie chodziło o porównanie 2 takich samych aut o tej samej mocy a to że jeden najsłabszy a drugi najmocniejszy w tej wersji silnikowej nie ma nic do rzeczy :gwizdanie:

Opublikowano

moce wygrywa diesel

:wink4:
Opublikowano

Pier...olicie wsiadzcie sobie w 2.5tdi i 1.8T podobne motory jesli chodzi o moc i wtedy pogadamy, bo polowa smiga/la tylko benzyna lub dieslem wiec co tu gadac :decayed:

Nie wiem co sugerujesz ale 1.8T jest bardzo elastyczne i jedzie jak diesel, tzn ciagnie od dolu tylko ze dwa razy dluzej na kazdym biegu jak tylko potrzeba.

hahaha dobre zarty :kox:

1.8T nie jedzie do 4tys dopiero pozniej zaczyna

chyba na GT3071 :decayed:

Opublikowano

Pier...olicie wsiadzcie sobie w 2.5tdi i 1.8T podobne motory jesli chodzi o moc i wtedy pogadamy, bo polowa smiga/la tylko benzyna lub d

ieslem wiec co tu gadac :decayed:

Nie wiem co sugerujesz ale 1.8T jest bardzo elastyczne i jedzie jak diesel, tzn ciagnie od dolu tylko ze dwa razy dluzej na kazdym biegu jak tylko potrzeba.

hahaha dobre zarty :kox:

1.8T nie jedzie do 4tys dopiero pozniej zaczyna

chyba na GT3071 :decayed:

Ja pierdziele, wy nie potraficie prosto na ankiete odpowiedziec ?! zawsze beda takie porownania ze kurna....diesle to diesel, benz to benz....a wy sie bawicie w jakies porownania...wyluzujcie to tylko ankieta...

Opublikowano

to jak dizle sa takie wyścigowe to czemu nie montuja ich do S4 , RS4 , M3 , M5 ???? :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano
Cytat: MAGIC87 14 Wrzesień 2010, 23:03

moze w 2000 roku szał robiło... co to jest 8,5 s do 100? gwizdanie

a ile twoje 1.6 ma do 100 naughty?

`7.9s :gwizdanie:

aa i te 8,5 to jeszcze jak ta benzynka trzyma serie po 10 latach :cool1:

tylko ze 150 to najsłabsze 1.8t a najmocniejsze 1.9 wiec to nie ma sensu cool1

było jeszcze mocniejsze 1.9

BPX montowany w seacie ibiza w roczniku 2005-2008

Opublikowano
  • Autor

Ja pierdziele, wy nie potraficie prosto na ankiete odpowiedziec ?! zawsze beda takie porownania ze kurna....diesle to diesel, benz to benz....a wy sie bawicie w jakies porownania...wyluzujcie to tylko ankieta...

Oooooo. Własnie o to chodziło.

Ja nie pytam co lepsze... bo wiadomo, że benzyna, szczególnie mocna wymiata a diesel dusi się w swojej ciemnej chmurze

to jak dizle sa takie wyścigowe to czemu nie montuja ich do S4 , RS4 , M3 , M5 ???? :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Bo byłby taki klekot, że radia byś nie słyszał :polew:

Opublikowano

Ponoć były takie pomysły .. ale jak na razie są dementowane przez BMW - zobaczymy. A tak przy okazji

Test oczywiście nie jest miarodajny ... no bo emeryt ściga się z wielokrotnym mistrzem F1 :wink4: ale gołym okiem widać że diesel bez problemu daje radę.

Opublikowano

Dla mnie potwierdzeniem jest wklejone dane przez @kowi87 na poprzedniej stronie. Wszystko jest na papierze. Dane silników bardzo podobne.

Przyspieszenie takie samo w benzynie jak w dieslu, elestyczność na korzyść diesla.

Opublikowano

Nie wiem co sie moze podobac w dieslu :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: Oprocz spalania przy przyjemnej mocy,nie widze plusow...

tyle,że mogę sobie jeździć dynamicznie takim autem na co dzień,a jak chcę pociągnąć sporą przyczepę,to zaczepiam i jadę.

Wtedy przydaje się moment diselka.

Spróbujcie podczepić 2,5tony do skoksowanego 1.8T i latać z tym cały dzień.

Turbo benzyny ponad 200KM są dla szaleńców.Sam się muszę pilnować w dieslach 100-160KM,żeby nie przeginać na drodze.

Zeby stać się posiadaczem mocnej turbo-benzyny musiał bym w pierw poddać się transfuzji i wymienić krew na benzynę.... :cool1:

Opublikowano

Pany AJM po programie na 140KM i seryjny 1,8T

który komu bedzie na d*pie siedział ?? :decayed:

Opublikowano

który komu bedzie na pupie siedział ?? :decayed:

jeżeli patrzeć na moc to nie powinno być dużej różnicy, kwestia kierowcy i odpowiedniego ruszenia, ale porównanie ciekawe :gwizdanie:

Opublikowano

który komu bedzie na pupie siedział ?? :decayed:

ja obstawiam że beda jechać praktycznie tak samo, moze przy większych prędkosciach bedzie na korzysć 1,8t ale nie ucieknie Ci co by nie robił :gwizdanie:

Opublikowano

aha zapomniałem dodać tak do 140km/h

AJM 140-145KM z momentem 360NM

1,8T 150KM

Opublikowano

Moment momentem,ale ta krótka jedyna w dieslach zabija.Myślę,ze do 60 benzyna da radę (zwłaszcza na jedynce),potem do jakiś 130 140 km\h diesel może wyjść na prowadzenie,a potem raczej benzyna gdyż aż iż mniej wajchować lewarkiem trzeba w benzynie niż w dieslu zawsze jakiś ułamek sekundy do przodu.Ot tak moje zdanie.

Opublikowano

ale ta krótka jedyna w dieslach zabija

za to wsteczny jest dosyć długi :kox:

Opublikowano

Ja mam diesla i mi wystarcz. Wg mnie diesel czy benzyna - kto co lubi obie opcje mają swoje minuy i plusy tego się nie da ukryć. Natomiast LPG - hmmmm nie dopuszczam tego do siebie.

A co do

,,to jak dizle sa takie wyścigowe to czemu nie montuja ich do S4 , RS4 , M3 , M5 ???? ''

wyniki Le mans z tego roku to pierwsze 3 miejsca uuuuwaga

1. Audi R15 TDI

2. Audi R15 TDI

3. Audi R15 TDI

http://www.lemans.org/en/courses/24h-chrono-en-direct-2010.html

Opublikowano

Ja mam diesla i mi wystarcz. Wg mnie diesel czy benzyna - kto co lubi obie opcje mają swoje minuy i plusy tego się nie da ukryć. Natomiast LPG - hmmmm nie dopuszczam tego do siebie.

A co do

,,to jak dizle sa takie wyścigowe to czemu nie montuja ich do S4 , RS4 , M3 , M5 ???? ''

1. Audi R15 TDI

2. Audi R15 TDI

3. Audi R15 TDI

:decayed:

Opublikowano

A co do

1. Audi R15 TDI

2. Audi R15 TDI

3. Audi R15 TDI

Opublikowano

A co do

1. Audi R15 TDI

2. Audi R15 TDI

3. Audi R15 TDI

:decayed: :decayed: