tgkone Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Witam! W końcu po długich poszukiwaniach zakupiłem swoją wypatrzoną A4, samochód jest od pierwszego właściciela, sprowadzony z Niemiec w sierpniu 2010. Jak na swój wiek jest bardzo zadbany, w środku nie było palone, zapalniczka nowa, popielniczka również nie ruszona, tapicerki, kierownica nie maja żadnych plam, dziur, przetarć itp. Koło zapasowe jeszcze nie ruszane, oryg. na 16' alufeldze Audi, 100% bezwypadkowy, przebieg 204tys. w momencie sprowadzenia Może kilka technicznych informacji na temat mojej A4: MODEL: Audi A4 Avant 1.8 Turbo AEB FWD 150PS 1998r. WYPOSAŻENIE: *ABS *Wspomaganie *Centralny z pilota z domykaniem szyb *Klimatronic *4 Poduszki Powietrzne *2 Elektryczne szyby *Elektryczne lusterka *Tempomat *Skórzana kierownica S4 oraz gałka zmiany biegów *Pełnowymiarowe koło zapasowe na ALU 16' (nówka) *Regulacja kolumny kierowniczej w 2 płaszczyznach *Roleta bagażnika *Podłokietnik przód + tył, uchwyty na kubki *Podgrzewane lusterka, dysze spryskiwaczy *Deska rozdzielcza oraz tapicerka w ciemnych barwach takich jak nadwozie czyli granatowy *Pełny pakiet oświetlenia (nogi, osłony przeciwsłoneczne, drzwi itd.) *8 głośników + Radio Concert *Alufelgi 15' z oponką 195x65x15' (zima) Modyfikacje: *Przednie reflektory z modelu poliftowego z wersji USA *Pomarańczowe obrysówki w przednich migaczach + postojówka LED *Alufelgi MAM S-Line 18' oponka 225/40 18' *Xenon HID 6000k *Zmienione boczne migacze na Clear Smoked IN PRO *Czerwone zaciski przód i tył *Wymiana oświetlenia wewnątrz na Biały LED *Usunięcie katalizatora *Wstawienie DownPipe owiniętego termo-bandażem *Usunięcie Puszki Filtra powietrza *Montaż Stożkowego Filtra powietrza K&N *Montaż termo osłony izolującej stożek *Demontaż turbiny, naprawa zaworu Wastegate oraz regulacja sztangi. *Przyciemnienie tylnych szyb folią 90% *CB Radio Alan 102 + Antena President Missouri *Wymiana Radia Concert na Pioneer DEH-2200 MP3/USB *Usunięcie oznaczeń modelu i silnika z tylnej klapy. *Usunięcie ramki tablicy rejestracyjnej z tylnej klapy (tablica przyklejona na silikonie) *Podświetlenie rejestracji Białymi LEDami *Wlepa audislask.pl oraz PUSSY AVANT *Montaż Zegarka Ciśnienia doładowania AutoGauge Silver *Remap Softu czyli tak zwany Wirus na ~181PS ~230NM W planach: *Założenie FIMC przed zderzak-kompletuje graty *Przerobienie reflektorów na BI-XENON i malowanie środków na czarno-soczewki z BMW E90 już czekają. *Polerka Felg S-line-w trakcie *Gleba-dopiero na wiosnę 2011 *Montaż modułu komfortu Comming/Leaving Home-w trakcie Zaraz po zakupie Wrzesień 2010: Październik 2010: Sesja z Białkiem (A4 Avant 98r. 2.4 V6) Listopad 2010: Czyszczenie Turbo, Regeneracja klapki zaworu WG, montaż DownPipe Listopad 2010: Montaż zegarka ciśnienia doładowania AutoGauge: Grupowy wypad na hamownię Dynosoft-Katowice wynik po Remapie Softu na doładowaniu 0.8 to 181ps i 230 NM wyszło, że do ogarnięcia przepływka i stożek, jak ogarnę to będzie wirus na 1.0b i wtedy 190ps powinno pęknąć tymczasem fotki mojego brudasa: Kolejny mod w kierunku US, tylne lampki USA z czerwonym migaczem i obrysem już leca do mnie, będzie zabawa albo z zieloną żarówką LED w migaczu albo przeniesiemy go do wstecznego, do pełni szczęścia potrzebna jeszcze klapa na tył:
312MC Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Fajna parówka. Powodzenia w modyfikacjach
Iverson Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 bardzo przyjemne autko - mody w dobrym kierunku , trzymam kciuki
paput Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 zmień w profilu bo masz nadwozie typu limuzyna, furacz ok
aju Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 -Poszukiwania tylnej klapy USA codziennie przeglądam za nią allegro, otomoto, ebay, autoscout i nic.... w końcu się chyba szarpnę na klape z usa..... tylko koszt wysyłki
tgkone Opublikowano 19 Września 2010 Autor Opublikowano 19 Września 2010 myślę nad opcją przerobienia klapy na wersje US, i wspawanie wnęki pod kwadratową rejstrację ale jestem przeciwnikiem szpachli na aucie więc na razie szukam dalej co do klapy z USA, aju orientujesz się ile za wysyłkę?
aju Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 min 400$ za taką klapę jak podpytałem
Dev Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Kolego sprawdz dokladnie oznaczenie silnika na wlepce w bagazniku silnik AWT wycchodzil dopiero od 06.2000 do 09.2001 w roczniku 1998 wychodzily silniki 1.8T 150kM z oznaczeniami: AEB, ARK, APU 1.8T 180kM - AJL
Gość DiM Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Ładna a4 min 400$ za taką klapę jak podpytałem o k**wa
tgkone Opublikowano 19 Września 2010 Autor Opublikowano 19 Września 2010 a teraz pytanie dla osób które siedzą w temacie, do wymiany mam turbinkę, już nie dmucha tak jak powinna, 3 opcje: szukac regenerowanej tylko i wylacznie od tego modelu ( inne nie pasują ), można poszukac od audi TT zmienic pozniej mape paliwo powietrze i cieszyć ryja z kilku ps wiecej, czy szukac z wersji 180ps i nic nie przerabiać?
tgkone Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 haha spoko poszukam bo pewnie temat już był, a co do modelu silnika to racja AEB według naklejki dzięki za poprawe bo wpisałem na pałe [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2010, 21:21_________________________________________________Nowy mod Montaż zegarka ciśnienia doładowania AutoGauge: Duży upload-pierwszy post.
slepy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Kolego za ile wychaczyłeś lampki US?, za***iście one sie prezentują
tgkone Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 za lampki dałem malutko, bardzo malutko (400pln z wysylka) , w dodatku przerobione na EUROPE, teraz będzie modyfikacja lampek na Bixenon kupilem juz dawce czyli lampy z bmw e90 na bixa, i srodki na czarno efekt docelowy: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-01-AUDI-A4-B5-D2S-XENON-BLK-PROJECTOR-HEADLIGHT-BULB-/120662776510?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make:Audi|Model:A4&hash=item1c180fdabe
slepy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 za lampki dałem malutko, bardzo malutko (400pln z wysylka) , w dodatku przerobione na EUROPE, teraz będzie modyfikacja lampek na Bixenon kupilem juz dawce czyli lampy z bmw e90 na bixa, i srodki na czarno efekt docelowy: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-01-AUDI-A4-B5-D2S-XENON-BLK-PROJECTOR-HEADLIGHT-BULB-/120662776510?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make:Audi|Model:A4&hash=item1c180fdabe no to cenka za***ista
Krycha Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Kicha, ja bym nie malował i zostawił je całe w chromie.
slepy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Kicha, ja bym nie malował i zostawił je całe w chromie. tylko jak chce zrezać bixa, to bedzie przesrane wyciąć większą dziurę pod soczewkę nie psująć chromu, bo ten plastik jest za***iście delikatny
Krycha Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Może oddać do regeneracji powłoki odbłyśnika, ale wiadomo to koszty i lepiej szprejem pomalować na czarno
Rekomendowane odpowiedzi