Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z felgą tak jak mówiłem, naprawa bardzo trudna, lepiej wymienić raczej - koszta podobne, ale dużo mniej roboty. Wycinanie blotnika to przesada, ale nie polecę dobrego lakiernika w Poznaniu niestety :no:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

z błotnikiem też tak uważam i gość przekonuje mnie że tylko tą część wytną co jest uszkodzona no nie wiem :mysli: nie podoba mi się to.... :gwizdanie:

Opublikowano

Spawanie to dużo większa robota niż wypolerowanie błotnika i lakierka od podkładu. Ale widać na wycinankach więcej zarobią - odpuściłbym taki serwis.

Opublikowano

spadam bo JUlia musi zaraz obiadek zjeść do potem jak się uda :cool1:

Opublikowano

No to smacznego Wam życzę :wink4:

Opublikowano

siema ekipa :hi:, idzie ktoś na 20.00 do kinepolis na nowego bonda, ja, Madas i Musashi idziemy, może ktoś jeszcze?? :cool1:

Opublikowano

ja bym na zadne wycinanie sie nie zgodzil :no:

Opublikowano

chłopaki doradźcie... właśnie przez przypadek zobaczyłem co za olej mi wlali na przeglądzie i się wściekłem... zalali jakiegoś Castrola Edge z normą 505.01 i pisze na nim że jest przystosowany do motorów z DPFem ale dla MB i BMW... :thumbdown: mogę się na tym kulać czy wymieniać jak najszybciej? confused4 specjaliści kurfa... :thumbdown:

Opublikowano

chłopaki doradźcie... właśnie przez przypadek zobaczyłem co za olej mi wlali na przeglądzie i się wściekłem... zalali jakiegoś Castrola Edge z normą 505.01 i pisze na nim że jest przystosowany do motorów z DPFem ale dla MB i BMW... :thumbdown: mogę się na tym kulać czy wymieniać jak najszybciej? confused4 specjaliści kurfa... :thumbdown:

pewnie edge 5w30 z norma 504.00/507.00? jezeli tak spokojnie mozesz sie bujac. pod warunkiem ze olej ori :cool1: gdzie to wymieniales?

Opublikowano

Musashi, właśnie nie :confused4: olej ma tylko normę 505.01 i jest to 5W40 czyli chyba normalny do PD... i dlatego moje pytanie... silnik to 1.9 BLS z DPFem a olej ori, wymieniałmi koleś który kiedyśpracował w ASO audi...

Opublikowano

jezeli dpf musi byc bezwzglednie 507.00. niech koles wymieni na swoj koszt. ale go pilnuj i najlpiej kup olej a koles niech zwroci kase.

BTW co to za pomysl poozstawic mechanikowi wybor oleju :cool1:

Opublikowano

chlopaki, sorry ze sie wtrace:) Jak tam przygotowania do spotu??:>

Opublikowano

ja myłem furę już dzisiaj, bo jutro mi się nie będzie chciało.

Opublikowano

A na auto teraz deszczyk sobie pada, pada sobie równo... :>

Opublikowano

jezeli dpf musi byc bezwzglednie 507.00. niech koles wymieni na swoj koszt. ale go pilnuj i najlpiej kup olej a koles niech zwroci kase.

no niestety odstawiłem mu auto a on zmienił rozrząd, oleje, filtrym klocki i takie tam... brał wszystko z ASO, myślałem że będzie ok... :confused4: właśnie nie wiem czy bezwzględnie musi, tak było napisane w FAQu niby :(

Opublikowano

no niestety odstawiłem mu auto a on zmienił rozrząd, oleje, filtrym klocki i takie tam... brał wszystko z ASO, myślałem że będzie ok... :confused4: właśnie nie wiem czy bezwzględnie musi, tak było napisane w FAQu niby :(

Piechol bezwzględnie 507.00 niech zaiwania na olej 5W-30 ....... :disgust: czemu sam sobie nie kupiłeś z normą do DPF :mysli:

Opublikowano

bezwzglednie 507.00 inaczej rozwalisz DPF. chodzi o to ze to sa oleje ktore posiadaja mniejsza ilosc substancji stalych po spaleniu niz oleje innych norm.

przeciez sam pisalem tego FAQ-a :kox:

no i znajac zycie i mechanikow, jezeli nie przypilnujesz wymiany, powie ze wymienil, nawet fakture pokaze. ale czy nie zaoszczedzi i na deklaracji sie nie skonczy tego sie nie dowiesz. i o filtrze pammietaj...[br]Dopisany: 15 Listopad 2008, 18:02_________________________________________________chlopaki niestety odpadam z kina :confused4: [br]Dopisany: 15 Listopad 2008, 18:05_________________________________________________

ja myłem furę już dzisiaj, bo jutro mi się nie będzie chciało.

a ja nie myje wcale :gwizdanie: zanim dojade do wolsztyna bedzie to samo co przed myciem.... :cool1::decayed:

Opublikowano

no jak pisałem, koleś pracował ponad 10 lat w ASO i myślałem, że wie co robi... ale jak filtr był wymieniany 2500km temu to muszę teraz też wymienić?

Opublikowano

no jak pisałem, koleś pracował ponad 10 lat w ASO i myślałem, że wie co robi... ale jak filtr był wymieniany 2500km temu to muszę teraz też wymienić?

to 2500 km przejechales na tym oleju :cool1:

bezwzglednie wymienic razem z filtrem.

Opublikowano

no tak wyszło... :gwizdanie: a filtr to tylko w ASO szukać czy gdzieś jeszcze można? :embarrassed: