Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

co do fmy z Plewisk to na 90% mają gotowce z V-techu

gotowce? :mysli:

gotowy program pod sprawny dany model auta&motoru itd

czyli wpadasz z serią, upload i masz gotowe 20% mocy więcej .. chyba tak samo jak w ASO ..

kupujesz, przychodzi Pan z komputerkiem wgrywa i mówi Ci że teraz to Pan ma 100 koni więcej ;)

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:hi: ja jak już to też się zdecyduje na ECU w Wro, tylko czytam i czytam i piszą, że sprzęgło może sie szybko rozlecieć jak się zrob i ok. 320 nm :mysli: ja mam praktycznie nowe i szkoda by było :decayed:
Opublikowano

Piechol, ja w mojej A4 seryjnie miałem 365 Nm a po wirusie 385 Nm i sprzęgło działało bez zarzutu

Opublikowano

Piechol, ja w mojej A4 seryjnie miałem 365 Nm a po wirusie 385 Nm i sprzęgło działało bez zarzutu

z mojej obserwacji ... to sprzęgło jak już załączysz to da radę

problemy/zużycie pojawić się może gdy:

1. będziesz strzelał - np.3kRPM i potraktujesz sprzęgło 0-1 (wduszone-puszczone)

2. jazda na półsprzęgle w różnych okolicznościach, ale przede wszystkim jak masz duże obroty, jakieś niezdecydowane akcje ze zmianą biegów ;)

Opublikowano

tylko, żę ja mam seryjnie 250 Nm, a po wirusie wychodzi ok 320 Nm :cool1:

z mojej obserwacji ... to sprzęgło jak już załączysz to da radę

problemy/zużycie pojawić się może gdy:

1. będziesz strzelał - np.3kRPM i potraktujesz sprzęgło 0-1 (wduszone-puszczone)

2. jazda na półsprzęgle w różnych okolicznościach, ale przede wszystkim jak masz duże obroty, jakieś niezdecydowane akcje ze zmianą biegów ;)

nie na tak raczej nie robie i nie zamierzam :wink4:

Opublikowano

dopiero auto będzie się odpychało :kox:

ja seryjnie powinienem mieć 320 ale miałem bonus w postaci over-boost'a, rogal wygładził wszystko i lekko podkręcił, wrażenia z jazdy były super, ekonomika też

Opublikowano

dopiero auto będzie się odpychało :kox:

ja seryjnie powinienem mieć 320 ale miałem bonus w postaci over-boost'a, rogal wygładził wszystko i lekko podkręcił, wrażenia z jazdy były super, ekonomika też

napisałem do Patroxa, zobaczymy co wyjdzie :gwizdanie:

Opublikowano

a więc w poznaniu nikt nie ogarnie mojego auta o każdy się boi :tongue4: no a na poniedziałek jestem umówiony w Agma tuning w Toruniu kolo powiedział że mi to ogarnie... mam taką nadzieję

Opublikowano
:hi: Ja jednak bym ogarniał w Warszawie u Rogala. Gościu zna się na robocie i krzywdy niuni nie zrobi.
Opublikowano

dobry wieczor :hi:[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2011, 22:41_________________________________________________

co do fmy z Plewisk to na 90% mają gotowce z V-techu

gotowce? :mysli:

gotowy program pod sprawny dany model auta&motoru itd

czyli wpadasz z serią, upload i masz gotowe 20% mocy więcej .. chyba tak samo jak w ASO ..

kupujesz, przychodzi Pan z komputerkiem wgrywa i mówi Ci że teraz to Pan ma 100 koni więcej ;)

ja tam wem co to. tyle ze gotowce to sa dobre do HM.

BTW poprosze taki zestaw do mojego :mysli::cool1:

Opublikowano

:hi: Ja jednak bym ogarniał w Warszawie u Rogala. Gościu zna się na robocie i krzywdy niuni nie zrobi.

w wawie masz jeszcze MAstersa ....

http://tdi-tuning.pl/

teraz zmienili lokalizację i nie iwiem z jakiej strony sa .. ale 2 lata temu byli od strony Ursusa, czyli nie trzeba było woóle wjeżdżać do wawy

Opublikowano

witam :hi:[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2011, 08:02_________________________________________________i milego dnia zycze, narson

Opublikowano

:hi: :hi:

wzajemnie :)

Opublikowano

:confused4:jakies chorobsko mnie meczy. :mysli:[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2011, 11:05_________________________________________________

:hi: ja jak już to też się zdecyduje na ECU w Wro, tylko czytam i czytam i piszą, że sprzęgło może sie szybko rozlecieć jak się zrob i ok. 320 nm :mysli: ja mam praktycznie nowe i szkoda by było :decayed:

obawiam sie ze standardowe sprzeglo u ciebie ze wzgledu na mniejsza srednice 228 mm (BKE,AWX,AVB) w porownaniu do 240 mm przy silnikach 310-320 Nm (AVF,BLB,BRE,BPW), moze miec problem z przeniesieniem tak duzego momentu. zwyczajnie mniejsza srednica => mniejszy promien => ramie mniejsze => wiec wieksza sila zrywajaca dzialajaca na powierzchnie trace sprzegla.

Inaczej to bedzie dzialac. ale praktycznie do wykorzystania tylko i wylacznie na najwyzszych biegach.

korzystajac na biegach 1-3 szybciej zniszczysz sprzeglo. ( a chyba nie po to robi sie c*pe, zeby PSJ-em jedzic? )

trwalosc, zalezy od indywidualnego stylu jazdy... :cool1:

pomoglo? :mysli:

Opublikowano

wiem mniej więcej jak to działa ale dzięki :good: u mnie w BLS na bank jest 228mm tak? :mysli: ale chyba masz racje :disgust: to chyba odpuszcze kutwa...

Opublikowano

siemanko w południe po pracy :)

Opublikowano

czy kupię gdzieś w poznaniu filtr ITG stożek??

Opublikowano

wiem mniej więcej jak to działa ale dzięki :good: u mnie w BLS na bank jest 228mm tak? :mysli: ale chyba masz racje :disgust: to chyba odpuszcze kutwa...

tak u cieibe 229mm

ech, no nie chcialem ciebie odwodzic. chcialem uczulic. jest sporo AFN-ow ktore maja 130-135 KM, i ok 290 Nm i jakos nic sie nie dzieje.

chodzi o to aby potencjal zamieniac na kinetyke na 4 i 5tym biegu.

i bezwglednie nigdy zaraz po puszczeniu sprzegla.[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2011, 15:11_________________________________________________

czy kupię gdzieś w poznaniu filtr ITG stożek??

filtr ew. zakladaj do tuningu, wczesniej nie ma sensu, soft trzeba do niego dostroic. bez tego osiagi sie pogorsza..... :cool1: