Skocz do zawartości
IGNOROWANY

czy w s4 po 2001 sa tylko 4.2 V8??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie bardzo wiedziałem gdzie to pytanie umieścić więc znajduje sie tutaj. Chodzi mi o to czy można dostać S4 w budzie B6 z silnikiem 2.7 biturbo czy one były montowane tylko do 2000 roku w B5?

Jeśli tak to trochę szkoda, że nie dali 2.7 do nowszych wersji. Jakoś bardziej podoba mi sie opcja 2.7 niż 4.2 z którym nie bardzo mozna jeszcze coś zrobić...

Pozdro

Opublikowano

2.7biT tylko w B5 były

Opublikowano

Nie rozumiem troche tego dlaczego Audi w S4 4.2 V8 zrobilo 344konie a w RS4 4.2 V8 420?juz w S-ce mogli zrobic 420 ,a w RS4 cos opartego na T...

Opublikowano

A to 4.2 V8 420 KM to chyba juz na turbinkach (bo z wolnossaka nie wyobrażam sobie takiej mocy)

344 to napewno wolnossak, ale ma spory potencjał (mam na myśli dodanie turbiny, tylko że to strasznie droga zabawa)

Opublikowano

Nie rozumiem troche tego dlaczego Audi w S4 4.2 V8 zrobilo 344konie a w RS4 4.2 V8 420?juz w S-ce mogli zrobic 420 ,a w RS4 cos opartego na T...

to sa 2 rozne silniki. w RS jest opary na FSI...

Opublikowano

Wiem że FSI, ale nie ma on turbin ?? Wyciąga 100 KM z litra bez doładowania ?

Opublikowano

Margot bylo sie pojawiac na spotach to bys zobaczyl jak wyglada RS4 w B7 tam nie ma zadnej turbawy, to jest FSI jak juz kolega napisal, polecam filmik z RS4 B7 z kompresorem :hi:

Opublikowano

OKi możliwe, po prostu nie znam się na szczegółach tego motora, skoro tak to chylę czoła przed inżynierami Audi :evil:

Opublikowano

tak bo to jest silnik wysoko obrotowy. i swoja moc max osiaga bodajze dopiero powyzej 7500 RPM

Opublikowano

No tak.... musi się tym fajnie jechać ..., V8 już przy 4000 RPM ma fajny dźwięk a co dopiero powyżej 7000, mojego kiedyś wkręciłem na próbe na 7100 (na postoju na luzie, bo na biegu to zmienia na wyższy bieg nawet w trybie tiptronik przy 6200) - ależ wył!!

Opublikowano

No tak.... musi się tym fajnie jechać ..., V8 już przy 4000 RPM ma fajny dźwięk a co dopiero powyżej 7000, mojego kiedyś wkręciłem na próbe na 7100 (na postoju na luzie, bo na biegu to zmienia na wyższy bieg nawet w trybie tiptronik przy 6200) - ależ wył!!

Automat wyjdzie w nocy z wozu i Cie udusi jak będziesz spał :)

Opublikowano

Spokojnie to tylko test, chciałem zobaczyć na ile się wkręci, nie jeżdżę tak na codzień :P

1Z-ta też wykręciłem na 5000 RPM w ramach testu i nic mu nie było :P

Opublikowano

Jesteś szalonym odmulaczem silników ? :D

Nowsze wozy z automatami mają ogranicznik prędkości obrotowej silnika na biegu jałowym do 3000obr/min. :cool:

tak bo to jest silnik wysoko obrotowy. i swoja moc max osiaga bodajze dopiero powyzej 7500 RPM

I do tego ma duzy skok tłoka, więc to wszystko zapierdziela :evil: + wtrysk bezpośredni do komory spalania i podwyższone sprężanie :shocked: silnik jak F1 :kox:

Konkurencja już dawno zrezygnowała z Pb Turbo i robi dobre silniki :thumbup:

Opublikowano

pytanie z innej beczki co do F1 silniki tam maja pojemnosc do 2,5l-3l a krecą sie do 20tys :shocked: a i czy te silniki posiadają T?jestem tez pod wielkim wrazeniem tego ze ta moc jest przeniesiona na kola tylnie...

Opublikowano

pytanie z innej beczki co do F1 silniki tam maja pojemnosc do 2,5l-3l a krecą sie do 20tys :shocked: a i czy te silniki posiadają T?jestem tez pod wielkim wrazeniem tego ze ta moc jest przeniesiona na kola tylnie...

nie. pod koniec lat 80 zostalo to zakazane. dlatego teraz poszli w wysokie obroty.

Opublikowano

OKi możliwe, po prostu nie znam się na szczegółach tego motora, skoro tak to chylę czoła przed inżynierami Audi :evil:

przeciez produkowane juz jakis czas m5 i m6 maja motory n/a wyciagajace ponad 100ps z litra, wiec nie wiem skad takie zdziwienie 4.2 420km ;o i jeszcze teraz nowe m3 4.0 420 ps n/a .....

Opublikowano

Witam. Nie bardzo wiedziałem gdzie to pytanie umieścić więc znajduje sie tutaj. Chodzi mi o to czy można dostać S4 w budzie B6 z silnikiem 2.7 biturbo czy one były montowane tylko do 2000 roku w B5?

Jeśli tak to trochę szkoda, że nie dali 2.7 do nowszych wersji. Jakoś bardziej podoba mi sie opcja 2.7 niż 4.2 z którym nie bardzo mozna jeszcze coś zrobić...

Pozdro

Wracając do tematu, bo koledzy mocno odlecieli w strone F1 i biemdabliu.

Jeżeli sobieżyczysz kolego to oczywiście możesz nabyć S4, a nawet RS4 2.7BT z 2001r :decayed: