Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Xenony w reflektorach zespolonych po II lifcie - montaż żarówek i przetwornic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście na początku miałem właśnie jakieś hidy z allegro i na pewno jakoś światła była o wiele lepsza niż na zwykłej żarówce. Jeśli zależy Ci na widoczności wybierz barwę 4300K. Na pewno to nie jest to samo co orginalne przetwornice ale o tym nie wspominam. Na pewno jak założysz hidy do lamp poliftowych do będziesz zadowolony :wink4:

Opublikowano

ja osobiescie mialem takie hidy w moich poliftach Valeo i byla straszna lipa w deszcz widocznosc masakra polmrok tez tragedia jedyny plus to ladnie w dzien wygladalo jak ksenon :)

Opublikowano

wsadzilem zarowke H7 philipsa i swieci lepiej jak HID

zakupielm soczewy pod ksenon wkrotce przetwornice Koito i jaki palnik i bedzie idelanie

Opublikowano

to co philipsa żarówki h7 swieca lepiej jak te orginalne co są? Bo mi się wydaje ze w przedliftowych lampach mialem wlasnie te h7 zarowki blau cos tam tylko ze bez soczewki to lepiej swiecily mi. A w tej soczewce to nie wiem co tam mam teraz :polew:

Opublikowano

to co philipsa żarówki h7 swieca lepiej jak te orginalne co są? Bo mi się wydaje ze w przedliftowych lampach mialem wlasnie te h7 zarowki blau cos tam tylko ze bez soczewki to lepiej swiecily mi. A w tej soczewce to nie wiem co tam mam teraz :polew:

nie jarzysz :>

jak auto kupilem ( A4 B5 99-01 ) byly zalozone HIDY ale lipnie swiecily wiec je wywalilem i zalozylem Philips Night Guide H7 i te swieca lepiej nic HIDY

o tym pisze

a w HIDach jedyne co fajne to w dzien swiecily jak ori ksenon biala barwa

Opublikowano

a to teraz czaje juz.. mialem pomyslec o hidach ale se dam spokoj jednak.. pomysle kiedys o zmianie soczewki tez i potem tez jak zakladac to koito i palniki.. dziex :wink4: pzdr

Opublikowano

a to teraz czaje juz.. mialem pomyslec o hidach ale se dam spokoj jednak.. pomysle kiedys o zmianie soczewki tez i potem tez jak zakladac to koito i palniki.. dziex :wink4: pzdr

no lepiej dolozyc i wsadzic cos dobrego

zapodaj najpierw soczewke a potem reaj reszte troche zabawy jest z zamiana bez rozklejania klosza:)

Opublikowano

a no jak sie ma sprawne rece jasne

kupilem na klubie lampe ze zwykla soczewa w celu eksperymentu i da sie ale lampe trzeba wyjac z auta bo to niemozliwe na samochodzie

potem sciagasz 4 takie zawleczki i wyciagasz odblysnik sa jaja ale poobracasz kilka razy i sie uda wychodzi pod odpowiednim katem i z uzyciem malej sily potem wyjmujesz tak samo soczewke

robisz to samo z soczewka D2S i odwrotnosc wkladasz soczewe potem odblysnik najgorzej jest zalozyc zawleczki ale da sie

]

jak bedzie wiecej czasu zrobie jakie fotostory i wrzoce moze komus sie przyda[br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 21:24_________________________________________________

HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki.

mozliwe ale hidy to dla mnie druciarstwo bez urazy

jak cos robic to raz a konkretnie na konkret czesciach

Opublikowano

jak auto kupilem ( A4 B5 99-01 ) byly zalozone HIDY ale lipnie swiecily wiec je wywalilem i zalozylem Philips Night Guide H7 i te swieca lepiej nic HIDY

o tym pisze

HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki.

Opublikowano

a no jak sie ma sprawne rece jasne

kupilem na klubie lampe ze zwykla soczewa w celu eksperymentu i da sie ale lampe trzeba wyjac z auta bo to niemozliwe na samochodzie

potem sciagasz 4 takie zawleczki i wyciagasz odblysnik sa jaja ale poobracasz kilka razy i sie uda wychodzi pod odpowiednim katem i z uzyciem malej sily potem wyjmujesz tak samo soczewke

robisz to samo z soczewka D2S i odwrotnosc wkladasz soczewe potem odblysnik najgorzej jest zalozyc zawleczki ale da sie

]

jak bedzie wiecej czasu zrobie jakie fotostory i wrzoce moze komus sie przyda[br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 21:24_________________________________________________

mozliwe ale hidy to dla mnie druciarstwo bez urazy

jak cos robic to raz a konkretnie na konkret czesciach

A jak wytniesz cały plastik gdzie przychodzi przetwornica to jest naprawde prosto powymieniac soczewke z odbłysnikiem.

o tym pisze

Wezcie koledzy zobaczcie jak wyglada porównanie odbłysników h7 i D2s róznice widac gołym okiem , a wiec i róznica w swieceniu jest ogromna. Jest to porównanie w moich postach wczesniej.

Opublikowano

Ja nie zamienie już ori d2s na zwykłą żarówkę :decayed:

Opublikowano

To dlaczego philips świeci OK w lampie depo która PODOBNO ma zwykłą soczewkę? Widać ten hid był guano warty.[br]

Opublikowano

Ja nie zamienie już ori d2s na zwykłą żarówkę :decayed:

No i ja też nie zmienie d2s na co innego. A dotego powiem wam lepiej jest założyc zarniki podróbki w wersji 5000K.

Daja najlepszy efekt jakosci do ceny, a pozatym d2s philipsa z plusem maja juz barwe 4800K wiec niewielka róznica

Opublikowano

To dlaczego philips świeci OK w lampie depo która PODOBNO ma zwykłą soczewkę? Widać ten hid był guano warty.[br]

Być może odbłyśnik soczewki był już do DU..Y ( wypalony )

Opublikowano

a Pany powiedzta mi :) mozna we wlasnym zakresie wypolerowac odblysnik do ksenonu czy lepiej oddac do zakladu???

Opublikowano

myślę że odbłyśnik nie jest polerowany tylko nowy chrom nakładany

czy cuś takiego ;/

Opublikowano

czy cuś takiego ;/

aha no to zmienia postac rzeczy hehe

Opublikowano

czy cuś takiego ;/

aha no to zmienia postac rzeczy hehe

Dokładnie, w odblysniku jest nakładany chrom, nie darady niczego w zadnym własnym zakresie tego naprawic.

Tylko specjalistyczny zakład, a tak naprawde to po wyciagnieciu samemu odbłysników z auta i dostarczeniu do zakładu mozna załatwic wszystko juz naewt za 60 zł.