Opublikowano 4 Marca 201115 l Osobiście na początku miałem właśnie jakieś hidy z allegro i na pewno jakoś światła była o wiele lepsza niż na zwykłej żarówce. Jeśli zależy Ci na widoczności wybierz barwę 4300K. Na pewno to nie jest to samo co orginalne przetwornice ale o tym nie wspominam. Na pewno jak założysz hidy do lamp poliftowych do będziesz zadowolony
Opublikowano 4 Marca 201115 l ja osobiescie mialem takie hidy w moich poliftach Valeo i byla straszna lipa w deszcz widocznosc masakra polmrok tez tragedia jedyny plus to ladnie w dzien wygladalo jak ksenon
Opublikowano 4 Marca 201115 l wsadzilem zarowke H7 philipsa i swieci lepiej jak HID zakupielm soczewy pod ksenon wkrotce przetwornice Koito i jaki palnik i bedzie idelanie
Opublikowano 4 Marca 201115 l to co philipsa żarówki h7 swieca lepiej jak te orginalne co są? Bo mi się wydaje ze w przedliftowych lampach mialem wlasnie te h7 zarowki blau cos tam tylko ze bez soczewki to lepiej swiecily mi. A w tej soczewce to nie wiem co tam mam teraz
Opublikowano 4 Marca 201115 l to co philipsa żarówki h7 swieca lepiej jak te orginalne co są? Bo mi się wydaje ze w przedliftowych lampach mialem wlasnie te h7 zarowki blau cos tam tylko ze bez soczewki to lepiej swiecily mi. A w tej soczewce to nie wiem co tam mam teraz nie jarzysz :> jak auto kupilem ( A4 B5 99-01 ) byly zalozone HIDY ale lipnie swiecily wiec je wywalilem i zalozylem Philips Night Guide H7 i te swieca lepiej nic HIDY o tym pisze a w HIDach jedyne co fajne to w dzien swiecily jak ori ksenon biala barwa
Opublikowano 4 Marca 201115 l a to teraz czaje juz.. mialem pomyslec o hidach ale se dam spokoj jednak.. pomysle kiedys o zmianie soczewki tez i potem tez jak zakladac to koito i palniki.. dziex pzdr
Opublikowano 4 Marca 201115 l a to teraz czaje juz.. mialem pomyslec o hidach ale se dam spokoj jednak.. pomysle kiedys o zmianie soczewki tez i potem tez jak zakladac to koito i palniki.. dziex pzdr no lepiej dolozyc i wsadzic cos dobrego zapodaj najpierw soczewke a potem reaj reszte troche zabawy jest z zamiana bez rozklejania klosza:)
Opublikowano 4 Marca 201115 l a no jak sie ma sprawne rece jasne kupilem na klubie lampe ze zwykla soczewa w celu eksperymentu i da sie ale lampe trzeba wyjac z auta bo to niemozliwe na samochodzie potem sciagasz 4 takie zawleczki i wyciagasz odblysnik sa jaja ale poobracasz kilka razy i sie uda wychodzi pod odpowiednim katem i z uzyciem malej sily potem wyjmujesz tak samo soczewke robisz to samo z soczewka D2S i odwrotnosc wkladasz soczewe potem odblysnik najgorzej jest zalozyc zawleczki ale da sie ] jak bedzie wiecej czasu zrobie jakie fotostory i wrzoce moze komus sie przyda[br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 21:24_________________________________________________ HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki. mozliwe ale hidy to dla mnie druciarstwo bez urazy jak cos robic to raz a konkretnie na konkret czesciach
Opublikowano 4 Marca 201115 l to co philipsa żarówki h7 swieca lepiej jak te orginalne co są? Bo mi się wydaje ze w przedliftowych lampach mialem wlasnie te h7 zarowki blau cos tam tylko ze bez soczewki to lepiej swiecily mi. A w tej soczewce to nie wiem co tam mam teraz nie jarzysz :> jak auto kupilem ( A4 B5 99-01 ) byly zalozone HIDY ale lipnie swiecily wiec je wywalilem i zalozylem Philips Night Guide H7 i te swieca lepiej nic HIDY o tym pisze a w HIDach jedyne co fajne to w dzien swiecily jak ori ksenon biala barwa HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki.
Opublikowano 4 Marca 201115 l a no jak sie ma sprawne rece jasne kupilem na klubie lampe ze zwykla soczewa w celu eksperymentu i da sie ale lampe trzeba wyjac z auta bo to niemozliwe na samochodzie potem sciagasz 4 takie zawleczki i wyciagasz odblysnik sa jaja ale poobracasz kilka razy i sie uda wychodzi pod odpowiednim katem i z uzyciem malej sily potem wyjmujesz tak samo soczewke robisz to samo z soczewka D2S i odwrotnosc wkladasz soczewe potem odblysnik najgorzej jest zalozyc zawleczki ale da sie ] jak bedzie wiecej czasu zrobie jakie fotostory i wrzoce moze komus sie przyda[br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 21:24_________________________________________________ HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki. mozliwe ale hidy to dla mnie druciarstwo bez urazy jak cos robic to raz a konkretnie na konkret czesciach A jak wytniesz cały plastik gdzie przychodzi przetwornica to jest naprawde prosto powymieniac soczewke z odbłysnikiem. to co philipsa żarówki h7 swieca lepiej jak te orginalne co są? Bo mi się wydaje ze w przedliftowych lampach mialem wlasnie te h7 zarowki blau cos tam tylko ze bez soczewki to lepiej swiecily mi. A w tej soczewce to nie wiem co tam mam teraz nie jarzysz :> jak auto kupilem ( A4 B5 99-01 ) byly zalozone HIDY ale lipnie swiecily wiec je wywalilem i zalozylem Philips Night Guide H7 i te swieca lepiej nic HIDY o tym pisze a w HIDach jedyne co fajne to w dzien swiecily jak ori ksenon biala barwa HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki. Wezcie koledzy zobaczcie jak wyglada porównanie odbłysników h7 i D2s róznice widac gołym okiem , a wiec i róznica w swieceniu jest ogromna. Jest to porównanie w moich postach wczesniej.
Opublikowano 4 Marca 201115 l HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki. To dlaczego philips świeci OK w lampie depo która PODOBNO ma zwykłą soczewkę? Widać ten hid był guano warty.[br]
Opublikowano 5 Marca 201115 l Ja nie zamienie już ori d2s na zwykłą żarówkę No i ja też nie zmienie d2s na co innego. A dotego powiem wam lepiej jest założyc zarniki podróbki w wersji 5000K. Daja najlepszy efekt jakosci do ceny, a pozatym d2s philipsa z plusem maja juz barwe 4800K wiec niewielka róznica
Opublikowano 5 Marca 201115 l HiD pewnie lipnie świecił bo soczewka była pod h7 a nie pod żarówką wyładowczą jak byś wymienił soczewkę to by było oki. To dlaczego philips świeci OK w lampie depo która PODOBNO ma zwykłą soczewkę? Widać ten hid był guano warty.[br] Być może odbłyśnik soczewki był już do DU..Y ( wypalony )
Opublikowano 5 Marca 201115 l a Pany powiedzta mi mozna we wlasnym zakresie wypolerowac odblysnik do ksenonu czy lepiej oddac do zakladu???
Opublikowano 5 Marca 201115 l myślę że odbłyśnik nie jest polerowany tylko nowy chrom nakładany czy cuś takiego ;/
Opublikowano 5 Marca 201115 l myślę że odbłyśnik nie jest polerowany tylko nowy chrom nakładany czy cuś takiego ;/ aha no to zmienia postac rzeczy hehe
Opublikowano 6 Marca 201115 l myślę że odbłyśnik nie jest polerowany tylko nowy chrom nakładany czy cuś takiego ;/ aha no to zmienia postac rzeczy hehe Dokładnie, w odblysniku jest nakładany chrom, nie darady niczego w zadnym własnym zakresie tego naprawic. Tylko specjalistyczny zakład, a tak naprawde to po wyciagnieciu samemu odbłysników z auta i dostarczeniu do zakładu mozna załatwic wszystko juz naewt za 60 zł.