Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Chiptuning-Fasttuning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam zamiar sobie wstewic nowe chipy z firmy Fasttuning DE.czy ktos ma moze jakies doswiadczenie z tymi chipami i jaki efekt uzyskal?

Opublikowano

Irek sugeruje odezwać się do kolegi Rogala i się umóić z nim. Pozdro

i prosze uzupełnij profil

Opublikowano

witam,

rozmawialem juz z kolega Rogalem,ale on tez nic nie wie o tej firmie,ale szukalem po necie i znalazlem mnostwo pozytywnych opinii z niemiec w polsce niestety nikt nic nie wie...

Irek

Opublikowano

podobno jest to dobre i ewentualne modyfikacje sa do zrobienie na hamowni,moje informacje sa nie prawdziwe to prosze o korekte i objasnienie bardziej techniczne

Opublikowano

Ile to kosztuje?

Opublikowano

podobno jest to dobre i ewentualne modyfikacje sa do zrobienie na hamowni,moje informacje sa nie prawdziwe to prosze o korekte i objasnienie bardziej techniczne

Wiele stron jest w dziale turbo , właśnie w którym napisałeś o gotowych czipach, wg mnie lepsze rozwiązanie to "zrobienie programu" :thumbup:

Opublikowano

Cena tego to 150 Euro same chipy a jesli z montazem to 300Euro,firma znajduje sie w Niemczech,polecil mi to znajomy ktory chipowal swojgo VW T5 i Audiczke A6 3,0TDI no i jest bardzo zadowolony,u niego bylo to robione poprzez OBD ale w tej firmie no i cena do tych dwoch byla inna.Ciekaw jestem czy w polsce znana jest ta firma i jakie wrazenia.

Opublikowano

Cena tego to 150 Euro same chipy a jesli z montazem to 300Euro,firma znajduje sie w Niemczech,polecil mi to znajomy ktory chipowal swojgo VW T5 i Audiczke A6 3,0TDI no i jest bardzo zadowolony,u niego bylo to robione poprzez OBD ale w tej firmie no i cena do tych dwoch byla inna.Ciekaw jestem czy w polsce znana jest ta firma i jakie wrazenia.

powiem tak, poczytalem juz to forum

i to calkiej sporo... i powiem tak: dzwoń do rogala i sie zapytaj ile za program cie skasuje....

300euro to 1200 zł, mysle ze chip bedzie kolo 1500 i masz program pod swoj silnik (ceny orientacyjne z netu, nie wiem ile rogal kasuje)

druga sprawa jak chcesz ekonomicznie, to po co ci chip do sprawnego wyprzedzania wystarcza ta jednostka :P a razem z programem i spalanie sie zmienia

Opublikowano

a razem z programem i spalanie sie zmienia

nie do końca, spalanie wzrasta jak ciśniesz pedał - jak jeździsz spokojnie to jest takie samo lub wręcz niższe.

Opublikowano

a razem z programem i spalanie sie zmienia

nie do końca, spalanie wzrasta jak ciśniesz pedał - jak jeździsz spokojnie to jest takie samo lub wręcz niższe.

to po co robić chipa :P żeby nie cisnąć:P

Opublikowano

Po to żeby mieć zapas mocy pod butem.

Opublikowano

jezeli jestes ze slupska to slyszalem od kumpla ze tam wlasnie chipsuja auta i maja hamownie do sprawdzenia odrazu sam chcialem tam udezyc bo do w-wy mam 650km troche daleko.jak jestes ze slupska to powinienes sie orientowac czy to prawda z tymi chipersami tam u was.wiesz cos o tym????

Opublikowano

masz max 2 godziny do Gdańska, podjedź do Tune-Up i tyle (albo napisz do niego PW, żeby zdobyć jakieś info)

Opublikowano

Nic nie wiem o zadnej firmie ktora chipsuje w Slupsku,pierwszy raz slysze :shocked:ale to pewnie dlatego ze mieszkam tu od jakis 3 lat.A jesli Twoj kupel ma namiary to jestem chetny.

Dzieki pre_pl cos poszukam.[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2007, 18:45:06_________________________________________________Witam,otoz jestem juz po zabigu tzn moje autko jest po wszczepieniu nowych eepromow,wrazenia sa za***iste auto jezdzi jak trzeba wrescie czuje ze jezdzi:) jak narazie nie zauwazylem nic co by nie bylo normalne po tuningu troszke dymi przy silnym dodaniu gazu ale z tego co wiem to normalne (chyba ze sie myle?)ale i przed wymiana chipow dymil lekko przy wcisnieci gazu wiec chyba nic nowego.jutro robie mala traske to bede wiedzial wiecej. [br]Dopisany: 21 Wrzesień 2007, 20:43:24_________________________________________________Witam ponownie,moze to kogos zainteresuje,jak juz pisalem wczoraj zrobilem wymiane chipsow,no i efekt jest super,przyspieszenie zdecydowanie sie poprawilo i audiczka chodzi jak zegarek,zadnego zwiekrzonego czarnego dymu nie widac nawet przy przyspieszenia jedynie normalny dymek jak to bylo wczesniej,jednym slowem jest super!jestem calkowicie zadowolony,chce kiedys sprawdzic to na hamowni,ogolnie zadowolenie na 100% polecam wszystkim poczatkujacym tuningowca ktorzy chca poprawic sobie samopoczucie na drodze,ta firma zdala egzamin,aczkolwiek czas pokaze:)ale jestem pelny optymizmu.[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2007, 15:42:29_________________________________________________Witam ponownie,

otoz zrobilem juz pare kilometrow(jakies 2tys.) na wirusku i jest naprawde dobrze,zuzycie zmniejszylo sie niewiele o jakies 0,3l/100km i dalej wszystko jest ok.

pozdrawiam

Opublikowano

Ile Cie to kosztowalo? I co w koncu zrobiles?

Opublikowano

Jak już jesteś po to nie trudno, ale program pod silnik napewno jest lepiej zgrany i nie odbije się tak na żywotności jak jakiś gotowiec, oczywiście jeśli nie jest zrobiony agresywnie, gotowego bym nie wsadził :a4fan:

Opublikowano

Jesli chodzi o koszty to wyniosly 150 Euro za chipsy,ktore sam sobie wmontowolem,troche na nie czekalem ale oplacalo sie,ja jestem zadowolony i z tego co zauwazylem na moim autku,program zrobiony dobrze odczuwalny przyrost mocy,spadek zuzycia paliwa przy zachowaniu tego samego stylu jazdy,bez zauwazalnych skutkow ubocznych,jest to gotowiec ale pozadny tak ja to odczuwam.