Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Niepokojący dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawór n75 pierburg 722903280 121zł, g71 bosch 0281002401 90zł. Po zaj....stych rabatach.

Opublikowano

Huuuurrraaa wkoncu rozwiazanie. A juz myslalem ze sie nie doczekam. :polew::polew::polew::polew::polew::polew:

Ciekawe ile czasu ta cisza u was potrwa i napiszecie ze szuranie powrocilo ;)

Opublikowano

Zawór n75 pierburg 722903280 121zł, g71 bosch 0281002401 90zł. Po zaj....stych rabatach.

Kolego a byłbyś wstanie załatwić klika kompletów tych zaworów w takiej cenie? Myślę iż kilku chętnych by się znalazło.

Ja się pisze jako pierwszy.

Wtedy można zrobić akcje wymiany w kliku samochodach i sprawdzić czy to na 100% trafna diagnoza.

Jeśli pomoże, to zrobić fotostory z wymiany i do działu "zrób to sam"

Co wy na to ?

Opublikowano

Mam wrazenie, ze tego typu zabiegi były przeprowadzane już i dzwięk powracał :-) TO co wyczytałem to jedyna osoba która się pozbyła tego dzwięku to ta która wywaliła kata.

Opublikowano

właśnie, zamiast się cieszyć :naughty: trzeba to potwierdzić u kilku z nas..... i pośmigać kilka km czy aby na pewno po np 100km dźwięk nie powróci....

Opublikowano

ja mam wywalonego kata ale dźwięk dalej jest :confused4:

Opublikowano

TO w takim razie to jest jakiś kompletny absurd... Usterka która nie istnieje :shocked: Fantom-usterka :shocked:

Opublikowano

Witam szanowne grono. Właśnie wymieniłem n75 i g71 szuranie ustało i jest cisza. Trzeba było wymienic w parze bo podmiana pojedyńczych elementów nic nie wnosiła :tongue4:

masz tu na mysli 'szuranie' czy raczej 'buczenie' w przedziale 1.9-2.1 tys. obrotow?

Opublikowano

Mam na myśli szuranie przy zchodzeniu z obrotów, a buczenie przy 1800-2000obr wyeliminowałem wymianą środkowego tłumika z powodu wypalenia się środka co zresztą opisywałem już. Pozdro

Opublikowano

Panowie chyba nie czytacie tego watu z uwaga. To juz wszystko bylo. A dzwiek jak byl to jest nadal. jedyne operacje jakie pomagaja to podgloszenie radyjka ;) lub jak kto woli i ma kase to zmiana na inne audi ;)

Opublikowano

Panowie nie mylcie "buszenia" przy 2000obr słyszalnego w kabinie po środku pojazdu z "szuraniem" które jest słyszalne przy schodzeniu z obrotów, bo to dwie inne sprawy!!!!! :wallbash:

Opublikowano

2xx zł piechotą nie chodzi :P na razie się wstrzymam, poczekam na większa ilość osób potwierdzających skuteczność tej metody ;)

Tylko u mnie k..a dodatkowo jest dziwny dźwięk leciutko metaliczny przy dodawaniu gazu w przedziale 1000-2200rpm :wallbash: za tydzień z teściem sprawdzę czy są luzy na wirniku.

Opublikowano

Jedyne sensowne rozwiązanie które słyszałem wiąże się z gruszką turbiny ... rozmawiałem z fachowcami i twierdzili że to wina wyrobionego gniazda gruszki i że ponoć stąd się bierze ten dziwny dźwięk. Potwierdzało by tą teorię to że niektórym po czyszczeniu turbiny się polepszyło.

Opublikowano

ok... to gniazdo się wymienia ? jezeli tak to czy ktos to robił?

Opublikowano

Ponoć pomaga podciągnięcie sztangi (ale na tyle żeby N75 się wyrabiał, i łopatki się kładły w pełni), ja przez przypadek totalnie rozregulowałem sobie sztangę podczas czyszczenia turbiny i potem ustawiałem ją obserwując dynamiczne 011 - tak aby turbo nie przeładowywało (zamknięte łopatki) i pracę N75 tak żeby nie pracował na 100% :naughty: tylko gdzieś w granicach rozsądku powiedzmy 60-70% wydajności. Musze przyznać że u mnie od tamtej pory nie słyszałem już tego dźwięku (szumu,huku,szurania) przy schodzeniu z obrotów. Oby to było rozwiązanie tej odwiecznej kwestii.

Dla tych co nie widzieli sztangi - na sztandze jest takie okrągłe pokrętło ... można nim podciągać/opuszczać sztangę poprzez kręcenie. Trzeba trochę pokręcić (ciężkie dojście) po czym się przejechać i zrobić logi zobaczyć czy turbo nie przeładowuje i czy zawór N75 pracuje poprawnie. Ja to robiłem za pomocą łamanych szczypc/kombinerek.

Opublikowano

panowie mam pytanko chce wtawic czipa czy to bedzie miało jakąś komplikacje(znany każdemu dzwiek) auto przyspiesza bez problemu i czy czyścic turbinke ,ktoś moze wtawiał czipa i miał też ten problem z szuraniem niehce niepotrzebnie wydawac kasy na regeneracje albo czyszczenie auto ładnie sie zbiera .

Opublikowano

witam ,słuchajcie ja tez mam taki dziwny dzwiek jade i do 2 tys i zmieniam bieg a tu takie dziwny odgłos porównywalny z zaworem upustowym w subaru impreza zciagłem wezyk od gruszki i zrobiłem loga i okazało sie ze auto pompuje nawet po sciągnieciu wezyka chodzi normalnie ale nic nie słychac[br]Dopisany: 18 Luty 2011, 15:50_________________________________________________witam turbina wyczyszczona i niema przeładowania i ten dzwiek pozostał moze ktos sie uporał już z tym prosze o jakąs odpowiedz

Opublikowano

witam ,słuchajcie ja tez mam taki dziwny dzwiek jade i do 2 tys i zmieniam bieg a tu takie dziwny odgłos porównywalny z zaworem upustowym w subaru impreza zciagłem wezyk od gruszki i zrobiłem loga i okazało sie ze auto pompuje nawet po sciągnieciu wezyka chodzi normalnie ale nic nie słychac[br]Dopisany: 18 Luty 2011, 15:50_________________________________________________witam turbina wyczyszczona i niema przeładowania i ten dzwiek pozostał moze ktos sie uporał już z tym prosze o jakąs odpowiedz

jakby się ktoś uporał to temat byłby zamknięty,zobacz ile już jest stron na ten temat
Opublikowano

Zmien samochod to sie uporasz z tym problemem raz na zawsze ;)

Opublikowano

Dlaczego sami stwarzacie sobie problemy. Wymieńcie n75 na pierburga bo tylko ori jest dostępny nr podałem kilka postów wyżej i zobaczcie różnicę a nie wypisujcie że auto ciągnie ok bo tak nie jest. Jak założycie nowy n75 to poczujecie że dopiero wtedy traktor ciągnie od dołu. A cha i jeszcze jedno nie twierdze że to jest złoty środek ale mi pomogło i szurania nie ma za jedyne 120zł. :tongue4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.